Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για αντιολισθητικές αλυσίδες στη Αρκαδία - «Έπεσαν» δεκάδες πρόστιμα

Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για αντιολισθητικές αλυσίδες στη Αρκαδία - «Έπεσαν» δεκάδες πρόστιμα

Φεβρουάριος 08, 2023 - 12:30
43 σχόλια

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία, όσοι οδηγοί κινούνται ακόμα και σήμερα στους δρόμους και της Αρκαδίας θα πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά αντιολισθιτικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες, ειδάλλως θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 80 ευρώ.

Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες, η Τροχαία στήνει μπλόκα και κάνει ελέγχους στα διερχόμενα οχήματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι οδηγοί έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικά μέσα  με σκοπό να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αυτοκινήτων οχημάτων σε χιονισμένο ή παγωμένο οδικό δίκτυο.

Έτσι κάθε όχημα που κινείται σε περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί ειδικές αποφάσεις λόγω καιρικών συνθηκών είναι υποχρεωμένο να φέρει αντιολισθητικά μέσα. Ωστόσο η τοποθέτηση αυτών είναι υποχρεωτική μόνο εφόσον κινείται σε δρόμους του οδικού δικτύου που έχουν χιόνια ή παγετό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ArcadiaPortal.gr και τις πληροφορίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, οι έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη πολλές είναι οι παραβάσεις που έχουν διαπιστωθεί και ήδη πολλά είναι τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί στους οδηγούς που δεν έχουν συμμορφωθεί με τις οδηγίες.

Αρκετοί είναι οι οδηγοί που ενώ επιθυμούν να εφοδιαστούν με αντιολισθιτικά μέσα, αυτό δεν είναι εφικτό, λόγο έλλειψης τους στην αγορά. Δισεύρετες έχουν γίνει οι αντιολισθιτικές αλυσίδες και οι χιονοκουβέρτες στα καταστήματα της Αρκαδίας, με τους οδηγούς ήδη να έχουν παραγγείλει και αναμένουν την παράδοση των προϊόντων, τις επόμενες μέρες.

Ενδεικτικά να  αναφέρουμε ότι από την έναρξη της απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αρκαδίας για τον εφοδιασμό των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή  άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, ήτοι από την 5.2.2023 έως και την  6.2.2023, πραγματοποιήθηκαν -910- έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν -68- σχετικές παραβάσεις.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Αρκαδίας παραμένουν σε ισχύ οι Αποφάσεις των Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, για τον υποχρεωτικό εφοδιασμό με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα των οχημάτων όλων των κατηγοριών, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, από το 85,2ο χλμ έως το 242,8ο χλμ και από τον Κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτης έως το 45,53ο χλμ.

Όπως επίσης και τον υποχρεωτικό εφοδιασμό με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα των οχημάτων όλων των κατηγοριών, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του νομού Αρκαδίας.

Όπως διευκρινίζεται, όλα τα οχήματα πρέπει να είναι εφοδιασμένα μεν, ωστόσο η υποχρέωση δεν υφίσταται καθ΄όλη τη διάρκεια της περιόδου Οκτωβρίου – Απριλίου στις περιοχές που δεν υπάρχει προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε, σε περίπτωση που ένα αυτοκίνητο κινείται σε περιοχή που απαιτείται η τήρηση αντιολισθητικών μέσων, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, το πρόστιμο είναι 80 ευρώ.

Ειδήσεις: 

43 Σχόλια

Πληρώνουμε πρόστιμα επειδή δεν έχουμε αλυσίδες, οδηγώντας σε δρόμους χωρίς χιόνι.....Άντε βρε, και το καλοκαίρι να μας γράφετε εάν δεν έχουμε αντιηλιακό εύχομαι.....

16:19, υπάρχουν ελαστικά που έχουν ένδειξη Α/Τ ( All Terrain ), εκ των οποίων, αρκετά έχουν μια επιπλέον ένδειξη M+S ( Mud + Snow ). Συναντώνται συνήθως σε κατηγορίες οχημάτων SUV, ελαφρών αγροτικών φορτηγών κτλ. Μάλλον αυτό εννοεί ο πρώτος σχολιαστής

Εάν καθόταν η τροχαία να γράφει για όλες τις παραβάσεις από τις μικρότερες στις μεγαλύτερες θεωρώ πως από τα χρήματα των προστίμων θα έχουμε σβήσει το μισό χρέος της χώρας πολύ ευκολα.

Πάντως υπάρχει και ασφαλέστερος τρόπος......Απαγόρευση κυκλοφορίας. Σίγουρα πράγματα, τα κλείνουμε και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!!!!!

Sniper όταν συναντήσεις στο δρόμο χιόνι παρήγγειλε από το internet να στις στείλουν. Τότε μην έχεις κοντά σου ούτε φαρμακείο ούτε πυροσβεστήρα ούτε καν ρεζέρβα. Όταν τα χρειαστείς θα δούμε τι θα κάνουμε. Ελληναρα

18:47 Αυτά δεν είναι λάστιχα για χιόνι απλώς βοηθάνε όταν δεν χρειάζεσαι αλυσίδες επειδή τα λάστιχα είναι φαρδιά. Δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που χρησιμοποιούν οι Σκανδιναβοί το χειμώνα, τα οποία δεν κάνουν για στεγνό δρόμο. Αυτοί έχουν άλλα για το καλοκαίρι και άλλα για το χειμώνα.

Δε βγάζει πουθενά ο διάλογος με ακατοίκητα. Είναι το ίδιο το φαρμακείο ή ο πυροσβεστήρας με τις αλυσίδες; Ξεκινάω σήμερα να κινηθώ μέσα στην Τρίπολη. Μπορεί να χρειαστώ φαρμακείο. Μπορεί να χρειαστώ πυροσβεστήρα. Που θα χρειαστώ αλυσίδες ρε αητέ;

@16:19 - Υπάρχουν χειμερινά και καλοκαιρινά ελαστικά. Τα χειμερινά ελαστικά έχουν καλύτερη απόδοση τόσο σε βροχή όσο και σε χιόνι. Στην Μακεδονία χρησιμοποιούνται πολύ. Στην Τρίπολη επίσης μπορεί εύκολα να χρησιμοποιεί κάποιος χειμερινά ελαστικά Οκτώβριο με Μάρτιο. Δεν είναι μόνο το χιόνι, είναι και η βροχή. Το μόνο επιπλέον έξοδο είναι αυτό που θα πληρώσεις στο βουλκανιζατέρ για την αλλαγή, μια φορά τον χρόνο. Οπότε τα περί Λαπωνίας είναι τελείως άκυρα. Εκτός και αν θεωρείς ότι είναι εξυπνότερο να χρησιμοποιείς καλοκαιρινά ελαστικά στην Τρίπολη τον χειμώνα.

Ωραίος!!!!

20:30, δεν ανέφερα κάπου ότι είναι για χιόνι. Είπα μόνο ότι ενδεχομένως να εννοούσε αυτά τα ελαστικά ο πρώτος σχολιαστής του άρθρου. Ευχαριστώ

Τα φαρδια λαστιχα βοηθανε στο χιονι...το ακουσαμε και αυτο. Το πελμα μπορει να βοηθαει ρε μπατο, οχι οτι το λαστιχο ειναι φαρδυ

20:35 Σου είπε κανείς ότι έγραφαν μέσα στην Τρίπολη; Εκτός πόλης έγραφαν σε δρόμους που είχε βγει ανακοίνωση. Μην προτρέχεις.

00:08 όταν πίνεις μην διαβάζεις. Είπα επειδή είναι φαρδιά και δεν έχουν καλή πρόσφυση υπάρχουν ειδικά που βοηθούν να μην γλιστράει στο λίγο χιόνι. Μπορείς να διαβάσεις τώρα.

21:23 Η βλ@κ@ς είσαι ή ο μπαμπάς έχει πολλά λεφτά. Δεν χρειάζεσαι δηλαδή δύο σετ ελαστικών. Δεν χρειάζεσαι τουλάχιστον τα διπλά λεφτά; Εδώ δεν αλλάζουν καθόλου λάστιχα ή ψάχνουν τα κινέζικα. Ακόμα και Porsche κυκλοφορούν με παλιά ελαστικά.

Όσο πιο φαρδύ είναι το λάστιχο, τόσο χειρότερη πρόσφυση έχει στο χιόνι. Όσο πιο στενό, τόσο καλύτερα. Χειμερινά ελαστικά δεν "φοράνε" στα αυτοκίνητά τους μόνο οι Σκανδιναβοί αλλά σχεδόν το σύνολο των Ευρωπαίων εκτός από περιοχές με πολύ ήπιο κλίμα. Στην Ελλάδα από Στερεά Ελλάδα και πάνω, όπως και στα ορεινά της Πελοποννήσου, τα χειμερινά ελαστικά είναι πολύ χρήσιμα και έχουν σχεδόν ΜΗΔΕΝΙΚΟ επιπλέον κόστος. Τα λάστιχα που φοράνε οι περισσότεροι είναι καλοκαιρινά, χειμώνα-καλοκαίρι. Στην Ελλάδα, έχουμε ΚΑΙ χειμώνα σε πολλές περιοχές και η Τρίπολη είναι μια από αυτές. Άλλο οι Αθηναίοι.

@08:50 - Κοίτα τον καθρέφτη λίγο πριν μιλήσεις. Όταν φοράς τα χειμερινά, δεν πετάς τα καλοκαιρινά. Τα ξαναβάζεις. Τον επόμενο χειμώνα θα βάλεις πάλι τα χειμερινά και τα καλοκαιρινά τα αποθηκεύεις κ.ο.κ. Μπορεί να στα αποθηκεύσει και το βουλκανιζατέρ. Αν ένα σετ καλοκαιρινών τα κρατήσεις για 50-60.000 χλμ., ένα συνδυασμό καλοκαιρινών-χειμερινών θα τον κρατήσεις για 100-120.000 χλμ. Από που προκύπτει το διπλάσιο κόστος; Σκέψου το λίγο και ίσως το καταλάβεις στο τέλος. Οι κάτοχοι Porsche που φοράνε κινέζικα ελαστικά, απλά είναι ηλίθιοι. Καλύτερα να τις πουλήσουν.

9:32 Τα ελαστικά πρέπει να τα αλλάζεις κάθε 4 χρόνια άσχετα πόσα χλμ έχεις κάνει. Τώρα εσύ αν πιστεύεις ότι ο μέσος Έλληνας κάνει 120.000 χλμ την 4τραετία!!! Υ.Γ. Τι από τα δύο είσαι. Μάλλον και τα δύο

Πάλι σχολιάζει ο Παύλος με τον sniper. Δεν έχετε άλλη δουλειά μας τα έχετε κάνει τσουρέκια. Για όλα έχετε άποψη λελεκια.

Βλήμα των 20:30 διάβασε εσύ τι έγραψες και πες μας ποιος και τι πίνεις. Δεν βγαίνει κανένα νόημα ( όχι τουλάχιστον το νόημα που θες να αποδώσεις ), από τα συμφραζόμενα των δύο σχολίων σου

@07:44-Άλλος αητός από δω. Επιστρέφω την προτροπή (μην προτρέχεις). Διάβασε το άρθρο (για να μην κουράζεσαι φτάνουν τα bold). ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ. Οι δρόμοι εντός Τρίπολης είναι εκτός Νομού Αρκαδίας; Οι λοιποί αστυνομικοί διευθυντές έχουν συγκεκριμένους δρόμους, ο δικός μας μάλλον βαριόταν....Γράψε σε όλο το Νομό να είσαι μέσα μωρέ ......Δεν έχει σημασία που έγραφαν αλλά που μπορούν να γράφουν...

Συμπολίτες μου ,το επιτελικό κρατος για το καλό σας προτείνει να βάλετε ελαστικά καρφιά για την χιονόπτωση .Είναι υποχρεωτικό

Παιδιά μάθαμε την δουλειά του Παύλου ,λαστιχαδικο έχει ο λουκουμάς δεν είναι εισοδηματίας .

@12:13 - Και 80.000 χλμ. να κάνεις την τετραετία το ίδιο κόστος βγαίνει. Κοίτα, δικαίωμά σου είναι να κυκλοφορείς τον χειμώνα στην Αρκαδία με καλοκαιρινά λάστιχα. Ευτυχώς σε (σας) κατάλαβαν ότι είστε πολλοί και για αυτό πάρε την χιονοκουβέρτα σου και χαλάρωσε.

@15:39 - Αν θέλεις να σου πω την γνώμη και για ολοκληρώματα για να στροφάρει το μυαλό σου ότι μπορεί να είμαι και μαθηματικός. Είσαι δυνατό μυαλό.

16:43 Το μόνο σίγουρο είναι ότι είσαι το γιουσουφάκι του Κούλη. Και grande μακάκας, επίσης. Άρα, δύο τα μόνα σίγουρα. Sorry για την παράλειψη. Με τύφλωσαν οι γνώσεις σου

@18:26 - Βουλωμένα γράμματα διαβάζεις ρε μπαγάσα! Φτου να μη σε ματιάσω νούμερο.

@18:26 - Έχεις δυνατά επιχειρήματα, το μυαλό φαίνεται.

Συμφωνώ με τον Παύλο. Θα συμπληρώσω κάτι ακόμα. Τα λάστιχα πρέπει να τα αλλάζουμε ανεξαρτήτου φθοράς το αργότερο κάθε 3 χρονιά. Στα 3 χρονιά ουσιαστικά είναι ξερά, δηλαδή έχουν πολύ μειωμένη πρόσφυση, αρά είναι επικίνδυνα. Τώρα αν κάποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα χειμώνα καλοκαίρι, σωστό είναι να αλλάζει σε χειμερινά ή καλοκαιρινά αντίστοιχα. Όμως αν δεν κάνει χιλιόμετρα, αντί να πετάει κάθε 3 χρόνια 2 τετράδες, πιο οικονομικό & οικολογικό (για την περιοχή μας που έχει πια λίγο χιόνι, πάγο, βροχή) πιο σωστό είναι να φοράει όλη τη χρονιά καλοκαιρινά αλλά να έχει μαζί του αλυσίδες-κουβέρτες.

18:52 Εξακολουθώ να εντυπωσιάζομαι από τις γνώσεις σου, καλό μου γιουσουφάκι. Κι από την κουτοπονηριά σου, επίσης. Εκτός από "Παύλος" που είναι το formal όνομά σου, είσαι και ανώνυμος σχολιαστής. Δύο σε ένα. Γιατί έχεις μυαλό ξυράφι. Και το δείχνεις. Γιατί όχι; Οι 1-2 άλλοι που μας τά' χουν κάνει νταούλια εδώ μέσα γράφοντας ο καθένας τους από 20 σχόλια τη μέρα δήθεν ότι τα γράφουν πολλοί σχολιαστές, καλύτεροι είναι;

@20:11 - Δεν με εκφράζουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί, δεν έχουν καμία σχέση με τον τρόπο σκέψης και γραφής μου. Δυστυχώς, για εσένα, είναι ακριβώς στο επίπεδό σου.

14:47 Είπαμε τα πιάνεις αργά. Άλλο το εθνικό δίκτυο, Άλλο το επαρχιακό δίκτυο Άλλο το δημοτικό δίκτυο. Τώρα τι να εξηγήσω σε έναν κεφαλα που μαζί με τον οργανοπαιχτη Παύλο δεν έχετε τι να κάνετε και λέτε **

21:27 Τι θέλεις ρε ηληθιε ότι θέλω γράφω γιατί δεν έχω άλλη δουλειά. Εσένα Τι σε νοιάζει?

16:42 εγώ δεν έχω τα λεφτά του μπαμπά σου.Παρε το αμαξάκι του μπαμπά και κάνε βόλτες αεργε

@07:28 - Θέλει ο χρυσαύγουλος να κρυφτεί και η αμορφωσιά δεν τον αφήνει...Επίσης μάθε ότι στους γονείς μας δίνουμε λεφτά, δεν παίρνουμε.

07:28 Το ότι δεν έχεις άλλη δουλειά να κάνεις το καταλάβαμε από την ώρα που έγραψες το σχόλιο. Get a life

Ωχ ωχ ο Παυλίτο ενημερώθηκε ποσοστά από πραγματική δημοσκόπηση και είναι μέσα στα νεύρα .Ψηλά το κεφάλι Αετέ του Παρνωνα και γίδι του Μαινάλου.Μην εγκαταλείπεις τον αγώνα η Νίκη θα είναι δίκη σας !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.