Δυσοίωνο και αβέβαιο το μέλλον για τον τουριστικό κλάδο και της Νότιας Κυνουρίας

Δυσοίωνο και αβέβαιο το μέλλον για τον τουριστικό κλάδο και της Νότιας Κυνουρίας

Μάρτιος 22, 2020 - 10:00
1 σχόλια

Η απόλυτη καταστροφή για την τοπική οικονομία της Νότιας Κυνουρίας, ήρθε ύστερα από την εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, αφού η μία μετά την άλλη οι κρατήσεις ακυρώνονται.

Η Νότια Κυνουρία έχει αναδειχθεί σε δημοφιλή προορισμό, με χιλιάδες τουρίστες να καταφθάνουν όλο τον χρόνο για να βρεθούν στο αναρριχητικό πάρκο, για να συμμετάσχουν στο Μελιτζάζ και όχι μόνο. Η εξάπλωση του  κορωνοϊού, και ο περιορισμός των μετακινήσεων πλήττουν και την Αρκαδία με τους επιχειρηματίες να αναστέλλουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και τουριστικών καταλυμάτων Ν. Κυνουρίας κ.  Βασιλειάδης  Ανέστης, ύστερα από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση κλείνοντας για ένα μήνα όλα τα καταλύματα της χώρας, μίλησε στο ArcadiaPortal.gr αναφέροντας ότι το μέτρο αυτό ήταν αναγκαίο για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Η τουριστική κίνηση στην Νότια Κυνουρία φαίνεται να ανακάμπτει στις αρχές Ιουλίου, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νότιας Κυνουρίας, σημειώνοντας ότι δύσκολα η οικονομία της περιοχής θα ανακάμψει.

Η πληρότητα στην Νότια Κυνουρία μέσα στον Μάρτιο έφτανε το 70% και αναμενόταν η περιοχή να κατακλυστεί με αναρριχτές από όλο τον κόσμο. Να αναφέρουμε ότι η πληρότητα στα καταλύματα της περιοχής το Πάσχα έφτανε το 100% , αλλά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τον  κορωνοϊό το πλήγμα για τις επιχειρήσεις είναι μεγάλο.

Είχαμε προετοιμαστεί για την σεζόν και ήδη είχαμε κάνει και προσλήψεις, αλλά η όλη κατάσταση, όπως ήταν αναμενόμενο, μας οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων μας

Οι κρατήσεις έως και τον Οκτώβριο έχουν ακυρωθεί με το μέλλον να μοιάζει αβέβαιο για τους επιχειρηματίες τουρισμού.

Ο κ. Βασιλειάδης έδειξε να ανησυχεί για τα καταλύματα που ενοικιάζονται μέσω Airbnb, καθώς ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας τους.

Είμαστε σε επικοινωνία με τον δήμαρχο κ. Λυσίκατο και προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων που ενοικιάζουν οικίες μέσω Airbnb , έτσι ώστε να αναστείλουν την λειτουργία τους. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και πιστεύουμε ότι και με το κλείσιμο των συνόρων της χώρας θα σταματήσουν οι προσελεύσεις τουριστών.

Όσον αφορά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για στήριξη των επιχειρήσεων, ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα μέτρα.

Εμείς έχουμε καταστραφεί

Τέλος, κάλεσε τους συμπολίτες του να συμμορφωθούν με τα μέτρα και να μείνουν σπίτι, τονίζοντας ότι και οι κάτοικοι της Αθήνας δεν πρέπει να ταξιδεύουν με τον κίνδυνο διασποράς του  κορωνοϊού, καθώς στην επαρχία η νοσηλεία είναι δύσκολη στα μικρά και υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.