Δραχμή, συρτάκι και πρόεδρο τον Πάκη

Δραχμή, συρτάκι και πρόεδρο τον Πάκη

Φεβρουάριος 18, 2015 - 11:22
4 σχόλια

Το σχόλιο του Σωκράτη

Χρόνια τώρα ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει υποβαθμιστεί. Όσοι κάθισαν στην συγκεκριμένη θέση αυτή δεν είχαν κανένα ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα. Ήταν ένα είδος τιμητικής πολιτικής "απόσυρσης"...

Θυμάμαι μια με δυο φορές το χρόνο να εμφανίζονται σε παρέλαση ή σε μια εκδήλωση και κάνουν μια βαρύγδουπη δήλωση τύπου... "θα αντισταθούμε στους Γερμανούς". Συνήθως είναι κάτι που έχει σχέση με την επικαιρότητα και "πουλάει" εκείνο το διάστημα. 

Αυτό λοιπόν έλπιζα να σταματήσει κάποια στιγμή και είχα ελπίδες πως κάτι θα άλλαζε με τον - θα τα αλλάξουμε όλα - Αλέξη. Παρόλο που δείχνει διάθεση να κόψει χρήματα από τις προκλητικές παροχές των βουλευτών και έχει ένα πλάνο κατά της ολιγαρχίας... τελικά επιλέγει τον Προκόπη (Πάκη) Παυλόπουλο και με έστειλε και εμένα αδιάβαστο.

Τι ακριβώς βρήκε στον Πάκη κανείς δεν ξέρει; Έκανε κάποιο αξιοπρόσεκτο έργο όσο ήταν στο υπουργείο εσωτερικών; Είναι μια λύση που θα ενώσει επιτέλους τους Έλληνες; Ή μήπως έσωσε την Κανέλη από τον Κασιαδιάρη; Τίποτα από όλα αυτά... Απλά θα συνεχίσει και αυτός να εμφανίζεται μια με δυο φορές το χρόνο σε παρέλαση ή γιορτή και θα κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις...  Πρέπει Αλέξη να σε επηρέασε κάποιο ψέκασμα των συνεργατών σου γιατί δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η επιλογή.

Δεδομένου όμως ότι όλοι ασχολούμαστε με το αν θα μείνουμε στο ευρώ, θα προσπεράσουμε προς το παρόν αυτή την κακή επιλογή και θα τα πούμε με ηρεμία - αν υπάρξει - το επόμενο διάστημα.

Θυμίζω τα κατορθώματα του Πάκη όπως τα θυμήθηκε το διαδίκτυο σε συνδυασμό με το viral: Δραχμή, συρτάκι και πρόεδρο τον Πάκη...

Ήταν Ιούνιος του 2012 όταν βγήκε η φράση "έμεινα Παυλόπουλος". Τότε ο Πάκης έμεινε απλά Παυλόπουλος στο χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη προς τη Λιάνα Κανέλλη. 

Ο κ. Παυλόπουλος τότε δήλωσε: "Δεν ήμουν μόνο εγώ ακίνητος. Και η κ. Δούρου δίπλα μου έμεινε ακίνητη και διάφοροι άλλοι. Δεύτερον ήταν στον "αέρα" όλη αυτή η ιστορία. Τρίτον, εάν κανείς επιχειρούσε εκείνη τη στιγμή να αντιπαρατεθεί με τον συγκεκριμένο κύριο, το «κύριος» καθ’ υπερβολή, τότε θα μεταβαλλόταν ολόκληρο το στούντιο σε μια πάλη και θα επιβάρυνε το πολύ το πολιτικό κλίμα… Θα ρίχναμε νερό στο μύλο του κ. Κασιδιάρη… Το τονίζω: διήρκεσε ελάχιστα δευτερόλεπτα και εάν υπήρχε άλλη αντίδραση θα γινόταν αυτό που η Χρυσή Αυγή επεδίωκε".

Τον Δεκέμβριο του 2008, τότε που κάηκε η Αθήνα και δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, ο Παυλόπουλος ήταν υπουργός Εσωτερικών και υπέβαλε μαζί με τον υφυπουργό, την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας. Δεν έγιναν όμως αποδεκτές από τον Κώστα Καραμανλή.

Ως υπουργός Εσωτερικών το 2007 ήταν στην ομάδα συντονισμού στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών στην Πελοπόννησο... με αποτέλεσμα να πεθάνουν 63 άνθρωποι και κάηκαν χιλιάδες σπίτια.

Επί πρωθυπουργίας του Λουκά Παπαδήμου, τον Φεβρουάριο του 2012, ακολούθησε τη κομματική γραμμή και ψήφισε το Μνημόνιο 2, λέγοντας "ΝΑΙ σε όλα"... 

Με αυτά τα ολίγα κέρδισε την τιμητική πολιτική του "απόσυρση"...

 

Ειδήσεις: 
Tags: 

4 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.