Δημιουργία μουσείου στην Τρίπολη από τον Νίκο Φλώρο

Δημιουργία μουσείου στην Τρίπολη από τον Νίκο Φλώρο

Οκτώβριος 20, 2022 - 09:52
2 σχόλια

Ο Νίκος φλώρος συναντήθηκε πρόσφατα   με τον καταξιωμένο αρχιτέκτων Κώστα  Παπαθεοδώρου ο οποίος έχει σχεδιάσει την αγία φωτεινή στην Μαντίνεια!

Η συνάντηση έγινε στο  παραδοσιακό καφενείο τζάκι στην Γρηγορίου Λαμπράκη Τρίπολη όπου ο Νίκος Φλώρος του πρότεινε τον σχεδιασμό  του μουσείου  της αρκαδικής διασποράς  με έδρα την Τρίπολη   μια ιδιωτική πρωτοβουλία από τον Νίκο Φλώρο  σε κτίριο όπου του ανήκει και θέλει με αυτό τον τρόπο να προσφέρει στην Τρίπολη κάτι το οποίο θα παραμείνει και θα έχει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην αναβάθμιση της περιοχής και επισκεψιμότητας .

Ένα μουσείο οπου δεν υπάρχει αντίστοιχο σε όλη την Ελλάδα αλλά και εξωτερικό και  θα λειτουργεί σαν μια  κιβωτος  πληροφοριών όλων τών Αρκάδων της διασποράς από περιοχές όπου έζησαν  και έδρασαν  οι Αρκάδες μετανάστες, με Ταξινόμηση  και έκθεση σε μόνιμη βάση του υλικού αυτού όπου θα τους ενώνει με την γενέτειρα τους!

Η δημιουργία Αρχείου  Συγκέντρωση εγγράφων  και φωτογραφικό υλικό όπου θα  αφορούν τους Αρκάδες μετανάστες η Σύνταξη αρχείου με μάρτυρες και πληροφορίες των μεταναστών αρκαδικής διασποράς. φωτογραφικό (καταγραφή αφηγήσεων, πληροφοριών, τραγουδιών Αρχείο έντυπου υλικού  κ.λπ.).από περιοχές όπου έζησαν  και έδρασαν  οι Αρκάδες μετανάστες.

Έτσι  θα μπορεί κάποιος ανα πάσα στιγμή να  βρει  πληροφορίες για την οικογένεια του από πού  μετανάστευσε  μέχρι τα πέρατα του κόσμου όπου έδρασαν!

Το μουσείο θα λειτουργεί με  οπτικοακουστικών μέσων ήχου και εικόνας  και χρήση των πάσης φύσεως νέων τεχνολογιών και θα είναι συνδεδεμένο με όλους τους συλλόγους Αρκάδων ανά την υφήλιο.

Θα   καταστεί το εν λόγω μουσείο  εστία φιλίας, προσφοράς  με άξονα  την διατήρηση της μνήμης των εστιών του απανταχού  Αρκαδικού   ελληνισμού και η διάσωση και διατήρηση των ηθών, εθίμων και της παράδοσης των Αρκάδων δια της περισυλλογής ιστορικής και Εθνολογικής ύλης  διατήρηση της μνήμης, της ιστορικής παράδοσης των Αρκάδων ανά τους αιώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Φλώρος ξεκινά μόνος του  αυτή την στιγμή χωρίς την  υποστήριξη από κανέναν δημόσιο η ιδιωτικό φορέα για  αυτό το μεγάλο έργο για την Τρίπολη που μπορεί να βοηθήσει την πόλη μας  στην αναβάθμιση της !

Δελτίο Τύπου


2 Σχόλια

Τα μπράβο θα τα πω μαζεμένα αν δω το μουσείο να γίνεται χωρίς να έχουν ζητηθεί λεφτά από Δήμο, περιφέρεια και γενικά χωρίς το κρατικό χρήμα.

Σωστά τα λες φίλε να μην ζητηθεί τίποτα από κανέναν για να γίνει κάτι σε αυτή την πόλη ούτε από δήμο ούτε περιφέρεια μόνο οι κάτοικοι από μόνοι τους να βάζουν να φτειαχτει κάτι. Εσύ να δίνεις συγχαρητήρια μόνο σε αυτούς που φτειαχνονται με εκατομμύρια ευρώ από κρατικό χρήμα σε πλατείες και συντριβάνια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.