Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του ΕΛΙΝΥΑΕ στην Τρίπολη και την απόλυση μιας εργαζόμενης τρίτεκνης μητέρας (pics,vid)

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του ΕΛΙΝΥΑΕ στην Τρίπολη και την απόλυση μιας εργαζόμενης τρίτεκνης μητέρας (pics,vid)

Νοέμβριος 14, 2018 - 13:18
11 σχόλια

Οι εργατικές δυνάμεις της πόλης βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου στο πλευρό της μοναδικής εργαζομένης, μητέρας τριών ανήλικων παιδιών, στο Παράρτημα Τρίπολης του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) που καλύπτει την περιοχή της Πελοποννήσου.
Παράλληλα, η συντονισμένη διαμαρτυρία είχε αντικείμενο και την πρόθεση της διοίκησης του ΕΛΙΝΥΑΕ να διακόψει τη λειτουργία του Παραρτήματος.

Σημειωτέον ότι νωρίτερα το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας είχε προβεί με ανακοίνωσή του σε καταγγελία του γεγονότος, καθώς, όπως σημειώνει: «Η συνέχιση και ενίσχυση της λειτουργίας του Παραρτήματος Τρίπολης και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του, είναι πολύ σημαντική για όλους τους εργαζόμενους του νομού μας και συνολικότερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε μια περίοδο όπου αυξάνονται οι επαγγελματικοί κίνδυνοι και η διερεύνηση και πρόληψή τους είναι επιτακτική ανάγκη».

Η εργαζόμενη, μητέρα τριών παιδιών, είναι μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων του ΕΛΙΝΥΑΕ, αξίζει να αναφερθεί.
Στη διαμαρτυρία, ο εκπρόσωπος του Παναρκαδικού Αγωνιστικού Μετώπου του ΠΑΜΕ δήλωσε στην κάμερα του Arcadia Portal ότι το Ινστιτούτο είναι εξαιρετικά χρήσιμο γιατους εργαζομένους, και γι' αυτό η προσφορά του όχι μόνο δεν πρέπει να σταματήσει, αλλά πρέπει και να ενισχυθεί.

Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις ενάντια σε αυτή τη μεθόδευση.

Ακόμη, ο κ. Χρήστος Κλουκίνας, μέλος της ΑΔΕΔΥ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι το ινστιτούτο προσφέρει εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες, ιδίως στους Δήμους και στους εργάτες καθαριότητας. Ο κ. Πρασόπουλος, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αρκαδίας, υπογράμμισε τη σημασία που έχει ο ινστιτούτο για τους εργαζομένους της ΔΕΗ και των λιγνιτικών μονάδων στη Μεγαλόπολη.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδης Μπρουμάς, είπε ότι το Κέντρο απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης της εργαζομένης, και ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να κρατηθεί το ινστιτούτο ζωντανό, αλλά και για να ενισχυθεί με υποδομές και προσωπικό καθώς η χώρα μας είναι «πρωταθλήτρια» στις ασθένειες στους χώρους εργασίας.

Τέλος, η κυρία Παναγιώτα Πανούση, η οποία εργάζεται στο ινστιτούτο, ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι κλείνει το παράρτημα στην Τρίπολη, και έκανε λόγο για παράνομη απόλυση, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου. Αναφέρθηκε στο κλείσιμο του ινστιτούτου, λέγοντας ότι τους προηγούμενους μήνες είχαν κλείσει το παράρτημα της Κρήτης και ότι το σωματείο απαιτεί την ανάκληση του κλεισίματος των παραρτημάτων ανά την Ελλάδα:

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλους τους φορείς, τεχνικούς ασφάλειας, γιατρούς ασφαλείας, υπηρεσίες, να αντιδράσουν.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του ΕΛΙΝΥΑΕ στην Τρίπολη


11 Σχόλια

Η μοναδική εργαζόμενη ελάμβανε και το επίδομα προισταμένου -με κανέναν υφιστάμενο- όπως συμβαίνει σε πλήθως δημοσίων πληγών;

Όχι που δεν θα κλείνανε υπηρεσίες από αριστερή κυβέρνηση και το δε ωραίο είναι ότι διαμαρτύρονται ... αριστεροί !

Για 13:32. Ήταν 5 εργαζόμενοι και είχε μείνει ένας να κάνει τη δουλειά των πέντε και κατά τα άλλα για σένα φταίει αυτός. Τι να κάνουμε υπάρχουν και βλημ@τ@ που λένε τέτοια βοηθειά μας ..

Ανώνυμε 13:38 το ΕΛΙΝΥΑΕ δεν ειναι Δημόσια Υπηρεσία αλλά φορέας που εχει δημιουργηθεί και διοικείται από την ΓΣΕΕ, τον ΣΕΒ και την ΓΣΕΒΕΕ. Άρα η απόλυση έγινε από τους ίδιους τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και οχι από την κυβέρνηση.

Απόλυση υπάρχει αν κάποιος άλλος συνεχίσει να εργάζεται ή πιό σωστά να μισθοδοτείται στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Ευκαιρίας δοθείσης τι γνωρίζουμε για την έγκυρη πρόσληψη;

Μπραβο συντροφοι. Διγα και σταθερα... Για να γυρισει ο ηλιος θελει δουλεια πολλη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.