Bήματα για την ίδρυση Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου στον Δήμο Τρίπολης

Bήματα για την ίδρυση Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου στον Δήμο Τρίπολης

Δεκέμβριος 17, 2019 - 11:24
3 σχόλια

Την ίδρυση Eνιαίου Eιδικού Γυμνασίου – Λυκείου στην Τρίπολη για το σχολικό έτος 2020-2021 συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας κ. Δημήτρης Μακαρούνης εισηγήθηκε του θέματος, αναφέροντας ότι υπήρχε μία πρόταση από τον Περιφερειακό Διευθυντή να ιδρυθεί ένα Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο, πρόταση η οποία βρίσκει σύμφωνη τη δημοτική αρχή  γιατί, όπως ειπώθηκε, τα παιδιά ολοκληρώνοντας τη φοίτησή τους στο δημοτικό σχολείο στην Τρίπολη, έχουν μία μόνο επιλογή να πάνε στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στο χωριό Κάψια, ή στο Γυμνάσιο – Λύκειο στο Άργος.

Η πρότασή μου η προσωπική είναι να στεγαστεί το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο στο υπάρχον Γυμνάσιο – Λύκειο Τεγέας, που έχει αρκετούς χώρους και μπορεί να στηρίξει αυτή την πρόταση

Όσον αφορά στη μετακίνηση των μαθητών, ο κ. Μακαρούνης είπε ότι η Περιφέρεια έχει δεσμευτεί πως θα καλύπτει τις μετακινήσεις των μαθητών.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Ήθελα να ρωτήσω με τι σκεπτικό κάνατε την πρόταση αυτή κ Μακαρουνη; Ξέρετε κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς οι κάτοικοι της Τεγέας;Και τα παιδιά μας θα τα αφομοιωσετε τώρα στα σχολεία της Τρίπολης; Γιατί μέχρι τώρα μόνο όσοι Τεγεάτες έχουν βισματακι πάνε Τρίπολη.Γνωριζετε επίσης τις παροχές των σχολείων στα παιδιά ;τι θα απογινουν αυτές οι χορηγίες;

Δεν νομίζω ότι έχει το δικαίωμα για κάτι τέτοιο. Το σχολείο της Τεγέας είναι μακρά το καλύτερο από όλα τα σχολεία της Τρίπολης, με άριστους εκπαιδευτικούς και με όλες τις παροχές. Αν ο κ. Μακαρούνης έχει τέτοιες βλέψεις να ιδρύσει νέα κτήρια όπου θα στεγάσει το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο. Τα Γυμνάσιο και Λύκειο Τεγέας θα παραμείνουν ως έχουν με τα παιδιά που έχουν. Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει αυτά τα παιδιά να εγγραφούν στα σχολεία της Τρίπολης που στην προκειμένη περίπτωση είναι τα πιο κοντά σε αυτά.

Θα ζυγίσουνε τα αυγά τους και βάσει της βαρύτητας θα πάνε σε 1 2 3 και 4. Για το Λεβίδι που δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, θα πάει μάλλον στο 2ο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.