Βαλασόπουλος: Eκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους προπηλακίστηκαν

Βαλασόπουλος: Eκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους προπηλακίστηκαν

Απρίλιος 05, 2012 - 12:37
1 σχόλια

Π. Βαλασόπουλος: «Eκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους προπηλακίστηκαν. Το Αρκαδικό Ιδεώδες είναι αυτό που μας διαφοροποιεί»

Στην ακόλουθη δήλωση προέβη ο ειδικός αγορητής εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας Π.Βαλασόπουλος για το θέμα της εγκατάστασης μονάδας βιοαερίου στην περιοχή της Μαντινείας׃
« Στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου εισήχθη το εξ αναβολής  προς συζήτηση για πολλοστή φορά,  θέμα της μονάδας βιοαερίου. Η θέση τόσο εμού προσωπικά όσο και του συνδυασμού μας , σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ξεκάθαρη, είναι μια και μοναδική, ανεξάρτητα ποιόν αφορά ή σε ποια περιφερειακή πρόκειται να εφαρμοστεί.

Πιστεύουμε , στις ιδιωτικές επενδύσεις τις οποίες θεωρούμε και ως την πρώτη λύση, αν όχι την μοναδική για την έξοδο της πατρίδας από την σημερινή πολιτικοοικονομική κρίση. Οι στείρες λογικές του παρελθόντος που δαιμονοποιούσαν την επιχειρηματικότητα, οδήγησαν την χώρα μας στην πλήρη αποβιομηχανοποίηση της , στην ανεργία ολόκληρους κλάδους εργαζομένων και στην πλήρη οικονομική μας εξάρτηση από τρίτες χώρες. Η Ελλάδα, από παραγωγός έγινε ένας υπερχρεωμένος καταναλωτής. Επιπλέον, όταν όλοι μιλούμε για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα ,τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και πράσινη ανάπτυξη, θα πρέπει να προτείνουμε και συγκεκριμένες δράσεις. Η Αρκαδία έχει συγκεκριμένες δυνατότητες αναπτυξιακών δράσεων και με αυτές πρέπει να πορευθούμε. Θα πρέπει δε, να δώσουμε λύσεις και στα παράγωγα ή παρελκόμενα αυτών των δράσεων .
Τα θέματα αυτά στον υπόλοιπο, σύγχρονο κόσμο έχουν λυθεί, εδώ και δεκαετίες και μόνο εμείς,  στο βωμό ενός απίστευτου λαϊκισμού, συνεχίζουμε να μετατοπίζουμε σε άλλους προβλήματα που εμείς δημιουργήσαμε. Τα απόβλητα αρκεί να πάνε στην «πόρτα του δίπλα» , οι λαθρομετάναστες αρκεί να δουλεύουν φτηνά για εμάς, η ΔΕΗ να μας κόβει μισθό αλλά να λέμε όχι στα ορυχεία. Και δεν είναι μόνο αυτά. Μάθαμε πως η Ελλάδα της μεταπολίτευσης μπορεί να δίνει αλόγιστα, απερίσκεπτα, χωρίς προγραμματισμό.
Τα εύκολα λόγια, τα μεγάλα, που χαϊδεύουν αυτιά, είναι αυτά που δημιούργησαν το σημερινό πελατειακό, γραφειοκρατικό  κράτος που τώρα καταρρέει. Είναι καιρός να το αντιληφθούμε όλοι μας θεσμικοί και μη παράγοντες, πολίτες και «προύχοντες» , διαφορετικά πάλι θα ψάχνουμε για τους «κακούς» που μας κυνηγούν και μας έκανα από περήφανο λαό , επαίτες των αυλών τους.
Πρέπει όμως και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν, ότι δεν μπορούν να επιχειρούν σε περιβάλλον ασυδοσίας , ανεξέλεγκτοι, χωρίς κανόνες και νόμους. Πρέπει να μάθουν να σέβονται τις τοπικές κοινωνίες και να λειτουργούν συμπληρωματικά με αυτές . Το «Επιχειρείν», δεν σημαίνει καταστρέφω, αλλά δημιουργώ.
Όσο μας αφορά, δεν κρυφθήκαμε , γι’ αυτό και οι δυο Αρκάδες σύμβουλοι του συνδυασμού μας, ήμασταν ειδικοί αγορητές.  Ούτε εύκολη θέση πήραμε, παρά μόνο, όπως ανέπτυξε και ο δεύτερος εισηγητής μας συνάδελφος κ. Μανδρώνης , αρμόδιος για το τεχνικό μέρος του θέματος, εάν πεισθούμε για την αξιοπιστία του όλου εγχειρήματος, την πληρότητα της μελέτης και την τεχνική της αρτιότητα, τότε και μόνο τότε, θα συμφωνήσουμε σε θετική γνωμοδότηση , με νηφάλια ξεκάθαρη προσέγγιση και με μόνο γνώμονα το πραγματικό δημόσιο συμφέρον.
Τα γεγονότα δε, που έλαβαν χώρα στην προηγούμενη συνεδρίαση, είναι χωρίς δεύτερη συζήτηση καταδικαστέα και δεν τιμούν κανένα από μας. Ο πανάρχαιος πολιτισμός μας , οι δημοκρατικές μας καταβολές, μας υποχρεώνουν να τονίσουμε , ότι η διαφορετική άποψη είναι συστατικό στοιχείο ύπαρξης των δημοκρατικών κοινωνιών. Χωρίς τον σεβασμό αυτής , κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας , ο νόμος του ισχυρότερου. 
Εκφράζω και εκφράζουμε συλλογικά, την απόλυτη αλληλεγγύη μας-κάτι που έδειξα και μέσα στην συνεδρίαση- στους συναδέλφους που προπηλακίσθηκαν και εκ μέρους όλων των Αρκάδων τους ζητώ συγγνώμη. Θεωρώ ότι ήταν μια άτυχη στιγμή που δεν αντιπροσωπεύει κανέναν μας. Στο χώρο αυτό , πολίτες και σύμβουλοι πρέπει να μπορούν να δρουν με σεβασμό στην προσωπικότητα και στην διαφορετική αντίληψη του διπλανού μας. Αυτό απαιτεί η δημοκρατία, στην οποία άλλωστε δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Μην λησμονούμε εξάλλου, ότι  οι Αρκάδες, στο πέρασμα των αιώνων πάντα δίδασκαν πολιτισμό.  Στο ύψος αυτό πρέπει να σταθούμε και σήμερα, που η κατάστηαση που βιώνουμε δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Αλλά εμείς έχουμε μάθει στα δύσκολα. Μην ξεχνάμε πως το Αρκαδικό Ιδεώδες , που και στην Μαντινεία έχει ορατά τα ίχνη του, είναι αυτό που παγκόσμια μας διαφοροποιεί…»

Παναγιώτης  Βαλασόπουλος,

Περιφερειακός Σύμβουλος, περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥΣ ΝΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ <<ΒΙΑΙΟΑΕΡΙΟΥ>>??