Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας

Απρίλιος 05, 2012 - 12:25

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Γορτυνίας, που έγινε, στις 30 Μαρτίου, πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Υποβολή αιτήματος Δήμου Γορτυνίας στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» για  παραχώρηση  του ακινήτου ΞΕΝΙΑ Βυτίνας. -Κατά πλειοψηφία  εγκρίνεται υποβολή αιτήματος.
Παρέμβαση Δήμου Γορτυνίας  για την αποκατάσταση διέλευσης  δημοτικού δρόμου  προς οικία Τούρλα στην  Τ.Κ. Καμενίτσας.-Ομόφωνα αποφασίστηκε να παρέμβει ο Δήμος ορίζοντας άμεσα  προθεσμία 10 ημερών για να αποκατασταθεί η διέλευση  του δρόμου.

Αποδοχή μελέτης για την αξιοποίηση φαραγγιού Γκούρας.-Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε  η αποδοχή της  μελέτης  για την αξιοποίηση  φαραγγιού Γκούρας.
Δημοπράτηση  δημοτικών  λιβαδιών -Ομόφωνα εγκρίθηκε η δημοπράτηση των δημοτικών λιβαδιών  για το έτος 2012
Υλοτόμηση  δέντρων  (κυπαρισσιών) στο νεκροταφείου Τ.Κ. Μοναστηρακίου -Ομόφωνα εγκρίθηκε η υλοτόμηση κυπαρισσιών  στο νεκροταφείο  Τ.Κ. Μοναστηρακίου. 
Υπογραφή σύμβασης με ΕΛ.ΤΑ για την είσπραξη λογαριασμών δημοτικών τελών και αγορά φακέλων προπληρωμένου τέλους.-Ομόφωνα εγκρίθηκε υπογραφή σύμβασης  με ΕΛ.ΤΑ και προμήθεια φακέλων προπληρωμένου τέλους.
Μείωση δημοτικών τελών για άπορους συνδημότες μας και ΑΜΕΑ. -Ομόφωνα  το Δ.Σ. εγκρίνει την μείωση των δημοτικών τελών για τα ΑΜΕΑ  & παραπέμπει την εξέταση των περιπτώσεων  απορίας  στην οικονομική Επιτροπή του Δήμου με διευρυμένη  σύνθεση.
Κατανομή επιχορήγησης για τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Γορτυνίας.-Ομόφωνα έγινε αποδοχή  ποσό 30.364,99 και κατανομή
Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Ταμείο, για την υποβολή αίτησης - φακέλου για το έργο «Ύδρευση κάτω Ηραίας». -Κατά πλειοψηφία  εγκρίθηκε  η υπογραφή  προγραμματικής σύμβασης.
Διαδικασία επιλογής λογότυπου Δήμου Γορτυνίας.-Ομόφωνα εγκρίθηκε η παράταση της προθεσμίας μέχρι 10 Απριλίου 2012  για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό  επιλογής  λογοτύπου, ορίστηκε επιτροπή  για την επιλογή των προτάσεων και ψηφίστηκαν  βραβεία: για την  καλύτερη πρόταση το ποσό των 1.000,00 €, για τη δεύτερη  500,00 € και για την τρίτη 300,00 €.
Συμμετοχή του Δήμου στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας Πελοπόννησος Κ.Σ.Σ.Α. -Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου «Πελοποννήσου Κ.Σ.Σ.Α»
Έγκριση εργασιών για διαμόρφωση δρόμου στην Τ.Κ. Περδικονερίου από Τσιόγκα Νικόλαο.-Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε  διαμόρφωση του χώρου  για τους λόγους που επικαλείται ο αιτών
Εκμίσθωση περιπτέρου Τ.Κ. Κοντοβάζαινας.-Ομόφωνα εγκρίθηκε η εκμίσθωση  του περιπτέρου με δημοπρασία
Αποδοχή παραχώρησης τμήματος οικοπέδου στην Τ.Κ. Σπάθαρι από Αναστασία Μαργιώλη του Ιωάννη και της Ελένης, συζύγου Όθωνος Παπαδάκη.-Ομόφωνα έγινε αποδεκτή  η παραχώρηση.
Έγκριση εργασιών (τσιμεντόστρωση σε δημοτικό δρόμο) στην Τ.Κ. Βυτίνας.-Αναβλήθηκε η συζήτησης του θέματος  προκειμένου να γίνει αυτοψία από την Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Πρόεδρο Τ.Κ. & τους ιδιοκτήτες  παρακείμενων  ιδιοκτησιών.
Ορισμός υπολόγου για είσπραξη επιταγών από Δ.Ε.Η. -Ομόφωνα ορίστηκε υπόλογος ο δημοτικός υπ/λος Νταλιακούρας Θεράπων.
Αντικατάσταση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου ΔΗ.ΚΕ.Γ.-Ομόφωνα αντικαταστάθηκε η κ. Ζαφειροπούλου Μαρία μέλος του Δ.Σ. ΔΗ.ΚΕ.Γ  με την Μαρία Σταθά.
Αντικατάσταση μελών Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.-Ομόφωνα αντικαθίσταται οι απερχόμενοι Δ/τές των Γυμνασίου  & Λυκείου Βυτίνας  με τους τοποθετηθέντες Δ/ντες Καραντζά Φίλιππο & Παπαδοπούλου Αναστασία.
Έγκριση εγκατάστασης αναμεταδότη κινητής τηλεφωνίας WIND ισχύος 10W στην Τ.Κ. Βυτίνας. -Αναβλήθηκε  η συζήτηση του θέματος προκειμένου να αναζητηθεί  και να υποδειχθεί από το Τ.Σ.  άλλη θέση  για την εγκατάσταση του αναμεταδότη.
Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2012.-Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε  η προτεινόμενη αναμόρφωση.
Διαγραφή οφειλών τελών ύδρευσης και προσαυξήσεων.-Ομόφωνα εγκρίθηκε η διόρθωση και διαγραφή αιτιολογημένων   περιπτώσεων και παραπέμφθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή αιτήσεις που επικαλούνται αδυναμία  πληρωμής.
Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών γέφυρας στην θέση Κόνιαρη στο Δ.Δ. Στεμνίτσας».-Κατά πλειοψηφία  εγκρίθηκε η αιτούμενη παράταση προθεσμίας.
Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης της εργασίας «Καταγραφή δεξαμενών και δικτύων ύδρευσης Τ.Κ. Δήμου Γορτυνίας».-Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε παράταση 90 ημερών
Οριστική παραλαβή της αρχιτεκτονικής μελέτης «Ανάπλαση οικισμού Σταυροδρομίου, Δήμου Γορτυνίας» -Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η οριστική παραλαβή της μελέτης
Οριστική παραλαβή της τοπογραφικής μελέτης «Ανάπλαση οικισμού Σταυροδρομίου, Δήμου Γορτυνίας» -Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η οριστική παραλαβή της μελέτης
Οριστική παραλαβή της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης «Ανάπλαση οικισμού Σταυροδρομίου, Δήμου Γορτυνίας»
-Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η οριστική παραλαβή της μελέτης
Συμμετοχή του Δήμου σε Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης-Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου σε ΤΟΠ.Σ.Α με άλλους φορείς.
Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Προμηθειών-Ομόφωνα συγκροτείται επιτροπή αποτελούμενη από:
Α. Τακτικά μέλη
1.Νακοπούλου Άννα Πρόεδρος
2.Λιατσοπούλου Βασιλική
3. Καρρά Αγγελική
Β. Αναπληρωματικά μέλη
1. Θεολόγου Δημήτριος
2. Πολύδερας Διαμαντής
3. Νταλιακούρας Θεράπων

Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις
                     

 

Ειδήσεις: