Αυξημένη έως και 70% η επισκεψιμότητα στο σπήλαιο του Κάψια (pics)

Αυξημένη έως και 70% η επισκεψιμότητα στο σπήλαιο του Κάψια (pics)

Νοέμβριος 22, 2018 - 11:10
0 σχόλια

Σημαντική αύξηση επισκεψιμότητας παρουσιάζει το Σπήλαιο Κάψια τον τελευταίο χρόνο με τα ποσοστά να σημειώνουν άνοδο ακόμα και 77%.

Ο αριθμός των επισκεπτών έχει πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος έχουν επισκεφθεί το Σπήλαιο 14.617 άτομα.

Δείτε τα στοιχεία που αποκλειστικά για εσάς εξασφάλισε το ArcadiaPortal.gr

2017

 ΑΤΟΜΑ

2018

ΑΤΟΜΑ

 %

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

1090

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

1860

+ 70,6

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

1094

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

1945

+ 77,7

ΜΑΡΤΙΟΣ

2002

ΜΑΡΤΙΟΣ

2008

+ 0,2

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

1503

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

1855

+ 23,4

ΜΑΙΟΣ

1733

ΜΑΙΟΣ

1844

+ 6,4

ΙΟΥΝΙΟΣ

1306

ΙΟΥΝΙΟΣ

1007

 - 7

ΙΟΥΛΙΟΣ

635

ΙΟΥΛΙΟΣ

845

 + 33

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

1074

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

1046

 - 0,9

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

618

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

766

+ 23,9

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

1260

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

1441

+ 14,3

ΣΥΝΟΛΟ

12315

 

14617

+ 18,6

 

Το Σπήλαιο βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα μακριά από την Τρίπολη, 1,5 χιλιόμετρο από το πανέμορφο παραδοσιακό χωριό Κάψια και ανήκει στο περίπλοκο σύστημα καταβοθρών του οροπεδίου της Μαντινείας.

Διασώζει πλούσιο λιθωματικό υλικό με σπάνιους χρωματισμούς, χρησιμοποιήθηκε δε από τον άνθρωπο κατά τους Νεολιθικούς και τους Ελληνιστικούς Χρόνους, καθώς και στην ύστερη αρχαιότητα (4ος-6ος αιώνας μ.Χ.). (δείτε ΕΔΩ)

Η επισκεψιμότητα η οποία καταγράφεται τα τελευταία χρόνια οφείλεται τόσο στη γενικότερη αύξηση του τουρισμού στην Αρκαδία , όσο και στην προσωπική προσπάθεια των ανθρώπων που εργάζονται καθημερινά στην περιοχή του Σπηλαίου.

Στο πανέμορφο αυτό σπήλαιο ο επισκέπτης εκτός από το εξαίρετο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό υλικό, μέσα από τα ευρήματα που παρουσιάζονται μπροστά του μπορεί να ξεχωρίσει τα ευρήματα του σπηλαίου στα οποία συγκαταλέγονται πολυάριθμα θραύσματα ανθρώπινων οστών και κρανίων, καθώς και λυχνάρια που ανήκουν στην ύστερη αρχαιότητα.

Σε συνέντευξη του στο ArcadiaPortal.gr  ο αντιπρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Τ κ. Ρουσιώτης Γρηγόριος μίλησε για το σπήλαιο, αλλά και για τα σημαντικά έσοδα που αποφέρει στον δήμο και στην Κοινωφελή Επιχείρηση στην οποία ανήκει το Σπήλαιο.

Το σπήλαιο του Κάψια είναι σε θέση όχι μόνο να καλύπτει τα οποία κόστη συντήρησης αλλά και κάθε μήνα να παρουσιάζει πλεόνασμα πράγμα που αποτελεί ένα σημαντικό έσοδο για την Κοινωφελή επιχείρηση  του δήμου Τρίπολης αφού είναι ο τελικός αποδέκτης της όλης προσπάθειας.

Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την έως τώρα επισκεψιμότητα και θεωρώντας δεδομένες τις δυνατότητες του σπηλαίου προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε και τις υπόλοιπες παροχές μας

 

Ο κ. Ρουσιώτης δεν παράλειψε να αναφερθεί και στην παρουσία του «Σπήλαιο Κάψια Καφέ», τονίζοντας ότι ο πανέμορφος αυτός χώρος συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας.

Το αναψυκτήριο είναι ένας πανέμορφος χώρος και ένας επιπλέον σύμμαχος στην προσπάθειά μας να κάνουμε την αναμονή των επισκεπτών όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη

Απαντώντας στις ερωτήσεις μας ο αντιπρόεδρος μίλησε για τους επισκέπτες σημειώνοντας ότι έρχονται τόσο μαζικά όσο και μεμονωμένα.

Κάθε μέρα οργανώνονται σχολικές εκδρομές εκδρομές από ΚΑΠΗ και κάθε είδους άλλους συλλόγους
 

Η αυξητική τάση της επισκεψιμότητας αποδίδεται στο γεγονός ότι το σπήλαιο έχει γίνει πλέον προορισμός, ύστερα βέβαια και από την δεκαετή παρουσία του στον τουριστικό χάρτη της Αρκαδίας, ο οποίος έχει μια γενικά αυξητική πορεία.

Ο κ. Ρουσιώτης μεταξύ άλλων μίλησε για τους συνεργάτες του οι οποίοι βοηθούν στην θετική εικόνα που έχουν τα σπήλαια.

Ένας άλλος λόγος που θεωρώ ότι έχει συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο, έτσι θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την κυρία Μπότουλα Αναστασία και την κυρία Ζιάζιαρη Ιωάννα για τις υπηρεσίες τους οι οποίες καθημερινά αναβαθμίζουν την εικόνα που παρουσιάζει το σπήλαιο στους επισκέπτες του

Κλείνοντας την συνέντευξη του ο κ. Ρουσιώτης σημείωσε ότι γενικότερος στόχος είναι το σπήλαιο Κάψια να γίνει ο κορυφαίος προορισμός όχι μόνο στην Αρκαδία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πληροφορίες όπου πρέπει να γνωρίζεται για το οράριο λειτουργίας καθώς και το κόστος εισόδου είναι οι εξής:

Οι επισκέπτες μπορούν να προσέλθουν στο σπήλαιο από τις 9:00π.μ. έως τις 15:00μ.μ. τις καθημερινές και από τις 9:00π.μ.έως τις 15:30μ.μ τα Σαββατοκύριακα.

Το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι: για τα παιδιά από πέντε ετών και πάνω, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σχολεία, Ενορίες, ΚΑΠΗ, ένστολους 2 ευρώ για τουριστικά γραφεία, συλλόγους και για γκρουπ πάνω από δέκα άτομα 3 ευρώ  για μεμονωμένους ενήλικες 4 ευρώ.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για το Σπήλαιο, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του κ. Ρουσιώτη 6942411384.

Έφη Καστραντά

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.