Τατούλης

Αρκαδία: Αποκλεισμοί από τον χιονιά και 30 ώρες χωρίς ρεύμα

Αρκαδία: Αποκλεισμοί από τον χιονιά και 30 ώρες χωρίς ρεύμα

Ιανουάριος 02, 2019 - 12:42
0 σχόλια

Παραμένουν άλυτα τα προβλήματα από τον χιονιά στα χωριά της Αρκαδίας.  Τριάντα ώρες χωρίς ηλεκτρισμό έχουν μείνει οι κάτοικοι σε αρκετά Καστριτοχώρια της Αρκαδίας με τους κατοίκους να μετρούν τις αντοχές στους.

Εγκλωβισμένοι βρίσκονται από τις 31 Δεκεμβρίου όπου έπεσαν τα πρώτα χιόνια, οι κάτοικοι των Βερβένων, και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ξεκινήσει προσπάθειες έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να μπορέσουν να φύγουν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα πληροφορηθήκαμε ότι γίνονται προσπάθειες να ανοίξουν οι δρόμοι, αλλά και για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Πάνω από 30 ώρες είναι χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι στα Καστριτοχώρια, του Αγίου Πέτρου, των Βουρβούρων και του Καστρίου.

Ο κ. Γιαννακούρας επεσήμανε ότι από χθες έχει σταλεί φορτωτής για να καθαρίσει το οδικό δίκτυο από το χιόνι.

Η βλάβη στην ηλεκτροδότηση είναι εκτός δικτύου, έτσι είναι ακόμα πιο δύσκολο να γίνει προσέγγιση  και αποκατάσταση της βλάβης από τη ΔΕΗ .

Να αναφέρουμε ότι παραμένει κλειστός ο δρόμος από Άγιο Πέτρο προς Αράχωβα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς στην Καρκαλού και στην Μανθυραία, μιας και υπάρχει πάγος στο οδόστρωμα.

Συνεργεία της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής βρίσκονται στα σημεία όπου υπάρχει βλάβη στην ηλεκτροδότηση και γίνονται προσπάθειες να κοπούν τα δέντρα που έχουν πέσει και έχουν προκαλέσει προβλήματα στο δίκτυο. Συγκεκριμένα,  η βλάβη οφείλεται στο σπάσιμο της τραβέρσας.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακούρας, έχει σταλεί μηχάνημα για να σπρώξει το χιόνι, προκειμένου τα οχήματα να φτάσουν στο σημείο της βλάβης.

Υπάρχει επάρκεια σε αλάτι, πρόσθεσε ο κ. Γιαννακούρας, επισημαίνοντας ότι θα γίνει νέα προμήθεια, αφού αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού τα επόμενα 24ωρα.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.