Το σκάνδαλο και η λάσπη

Το σκάνδαλο και η λάσπη

Ιανουάριος 02, 2019 - 21:01
41 σχόλια

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης» έχει χαρακτηρίσει η κυβέρνηση την υπόθεση Novartis. Προς το παρόν, τουλάχιστον, κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται. Αυτό που αποδεικνύεται, είναι η προχειρότητα με την οποία έγινε ο χειισμός της όλης υπόθεσης από την αρχή, η βιασύνη στη στοιχειοθέτηση των κατηγορητηρίων εναντίον δέκα πολιτικών προσώπων, ανάμεσά τους πρώην υπουργοί, και το γεγονός ότι δικαίως αμφισβητείτο από την αρχή η αξιοπιστία των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, εις εκ των οποίων συνελήφθη με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας παραμονή Πρωτοχρονιάς στο αεροδρόμιο όταν θα έφευγε για οικογενειακές διακοπές στην Ισπανία.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας συνελήφθη λίγο προτού ταξιδέψει στο εξωτερικό. Και ενώ είχε ειδοποιήσει, σύμφωνα με τα δικαστικά ρεπορτάζ, την Αστυνομία ότι θα ταξίιδευε.

Τι συνέβη και από προστατευόμενος μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος;

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για εκβιασμό του μάρτυρα. Λένε ότι αυτή η μεταστροφή δεν εξηγείται αλλιώς. Ότι ο μάρτυρας εκβιάστηκε να υπογράψει «βολική» κατάθεση για την έκβαση της υπόθεσης υπέρ της κυβέρνησης. Και όταν είδαν ότι δεν περνάει ο εκβιασμός, πέρασαν στην κατηγορία για παθητική δωροδοκία.

Σημειωτέον ότι έχει περάσει ένας χρόνος από τις 3 Ιανουαρίου του 2018, όταν ο «Γιάννης Αναστασίου», όπως είναι το ψευδώνυμο του μάρτυρα, έδινε την πρώτη του ένορκη κατάθεση.

Σημειωτέον, επίσης, ότι ο υπουργός Παύλος Πολάκης αποφάσισε... φάτσα φόρα στο Facebook σε ανάρτησή του να αποκαλύψει το ονοματεπώνυμο του ανθρώπου αυτού. Τα συνηθίζει αυτά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Το θέμα, όμως, είναι αλλού: Μια υπόθεση στην οποία εμπλέκονται ων ουκ έστιν αριθμός γιατροί οι οποίοι δωροδοκούνταν με πολλούς τρόπους από μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες παγκοσμίως, μετατράπηκε σε μια στυγνή πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις επερχόμενες εκλογές.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα μετα όσα έχουν γίνει γνωστά από τις καταθέσεις στο FBI, καθώς η απόφαση είναι παγκόσμια, κάθε γιατρός λάμβανε και 5.000 ευρώ από την εταιρεία εάν είχε συνταγογραφήσει πάνω από 100 φορές για τη Novartis, ενώ στο πόρισμά του το FBI φέρεται να συμπεραίνεται ότι στόχος ήταν να δωροδοκηθούν 400 γιατροί μέσα από το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών πάνελ. Ειδικότερα οι Αμερικανοί αναφέρουν ότι «με βάση τις πληροφορίες που έχουν αντληθεί μέχρι τώρα, εμφανίζεται η Sandoz να έχει συμμετάσχει σε τέσσερα σχέδια δωροδοκίας με τα οποία χρηματίστηκαν γατροί.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο Γ. Σούρλας, πρώην υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την περίοδο 1990-1992, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» πέρυσι τον Φεβρουάριο. Ο κ. Σούρλας το 2013 είχε συντάξει μια έκθεση με όλα όσα ήξερε και είχε ανακαλύψει ο ίδιος για την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων στη χώρα μας.

Ανάμεσα στα άλλα, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι εταιρίες κερδοσκοπούν όταν προμηθεύουν σε πολλαπλάσιες τιμές από εκείνες του εξωτερικού και ανέφερε ενδεικτικά τα εξής:

■ Ραδιοφάρμακο εισάγεται στην τιμή των 623 ευρώ και διατίθεται στους ασθενείς έναντι 3.300 ευρώ στην Ελλάδα, ενώ στη Γαλλία έναντι 1.087 ευρώ.

■ Υπερτιμολόγηση ιατρικών μηχανημάτων μέχρι 2.000% ή με 45 φορές υψηλότερες τιμές από εκείνες στις οποίες διατίθενται στο εξωτερικό.

■ Ακριβότερα ιατρικά μηχανήματα κατά 400%: μηχανική βαλβίδα καρδιάς, της οποίας το πραγματικό κόστος αγοράς, όπως προκύπτει από το τιμολόγιο, ανερχόταν σε 1.225 ευρώ, τιμολογήθηκε στη συνέχεια από offshore εταιρεία και την προμήθευσαν στα νοσοκομεία έναντι 5.450 ευρώ.

Όλα αυτά δεν αφορούν στην ελληνική κοινωνία; Όλα αυτά δεν είναι πιο σημαντικά από το επικοινωνιακό μιντιακό ξεμάλλιασμα του Άδωνι με τον Πολάκη; Όλα αυτά δεν αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής από τις ευθύνες των πολιτικών που, επαναλαμβάνω, ενδεχομένως να υπάρχουν αλλά η βιασύνη και η πρόθεση άρον-άρον να αποδειχθεί η ενοχή συγκεκριμένων δέκα ατόμων οδήγησε σε μια πρόχειρη και βιαστική διερεύνηση;

Το σκάνδαλο υπάρχει. Είναι παγκόσμιο. Είναι,ασφαλώς, και πολιτικό. Αλλά μέχρι στιγμής το μόνο που βγαίνει στην επιφάνεια είναι η λάσπη, έτοιμη να την πετάξουν οι ανεμιστήρες.

Εκλογές έρχονται...

 

Γαλανιάδη Εύα


41 Σχόλια

Μια διασπορά ευθυνών κάνετε ώστε να είναι σκάνδαλο no name. Φτιάχνετε κολυμβήθρα για τον τον Μπουμπούκο ή μου φαίνεται;

Κα Γαλανιαδη όταν πάτε οικογενειακές διακοπές, τέσσερα φορτηγά πράγματα παίρνετε μαζί σας; Κρίμα είχα άλλη γνώμη για την...... πένα σας.!

Αξιοθαύμαστη η αντικειμενικότητα της κ. Ε. Γ. Ο Σούρλας ήταν υπουργός Υγείας πριν κάποιες δεκαετίες. Γιατί κατήγγειλε το 2013 τις υπερτιμολογήσεις και τα λοιπά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας; Στη θητεία του τι έκανε για να "πατάξει" αυτά τα φαινόμενα; Κατά τα άλλα το πρόβλημα της κ. Ε.Γ. είναι αν πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης ή απλά για ένα συνηθισμένο σκάνδαλο που εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Συριζόπανα, αντί να επιχειρούν να το σκάσουν οι κατηγορούμενοι προσπαθούν οι μάρτυρες κατηγορίας!

Σκάνδαλο υγείας ντόπιο ή παγκόσμιο δεν υπάρχει. Το σκάνδαλο είναι της κυβέρνησης που για να χτυπησει τον Άδωνη εκβίασε το FBI να συνεργαστεί. Ευτυχώς που υπάρχει η συμμορία των πέντε που είναι περισσότεροι και το ξεσκέπασε (το σκάνδαλο της κυβέρνησης)

@08:41 καλημέρα και καλή χρονιά... Η κυβέρνηση εκβίασε το FBI? Αλήθεια τώρα, τα πιστεύεις αυτά που γράφεις?

Μια στημένη ιστορία από την αρχή ως το τέλος, όσο αφορά τους πολιτικούς που προσπαθούν να εμπλέξουν. Ο βασικότερος μάρτυρας στην ουσία φαίνεται ότι εκβιάζεται για να ψευδομαρτυρήσει. Μέρος του εκβιασμού βλέπουμε να γίνεται μπροστά στα μάτια μας μέσω φιλοκυβερνητικού τύπου. Να πει τα 2-3 ονόματα που θέλουν να πλήξουν πολιτικά, αλλιώς θα τον πάνε κατηγορούμενο. Ω του θαύματος, αυτό πράγματι έγινε. Δεν είπε κανένα όνομα και από προστατευόμενος μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος!!! Αφιερωμένο το όλο, ΓΕΛΟΙΟ, σκηνικό, σε αυτούς που είναι χάνοι και πιστεύουν τις μπαρουφολογίες του μπαγκς μπανυ.

Εδώ και ένα χρόνο, υπάρχει κατάθεση για προστατευόμενο μάρτυρα, ότι έχει δωροδοκήσει. Αυτομάτως δεν θα έπρεπε να είναι προστατευόμενος μάρτυρας. Παρόλα αυτά τον κρατάνε σε καθεστώς προστασίας και τον "πιέζουν" να πει συγκεκριμένα πράγματα. Όταν πια το παίρνουν απόφαση ότι δεν τα λέει, τον μετατρέπουν σε κατηγορούμενο από μάρτυρα. Αυτά είναι τα γελοία στοιχεία που δήθεν είχαν προσκομίσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Ο ένας από τους τρεις λέει ότι ποτέ δεν είχε δώσει στοιχεία για πολιτικό και οι άλλοι δύο καταθέτουν μαρτυρίες του στυλ "πιστεύω", "νομίζω". Έχουμε δημοκρατία ή κάτι άλλο;

@10:33, το θέμα δεν είναι τι πιστεύω εγώ, είναι το τι γράφει ο αποτρόπαιος, ο προβοκάτορας και τα άλλα σκυλιά της συμμορίας των πέντε που είναι περισσότεροι.

Συνεπώς για να ανακεφαλαιώσουμε... Δεν υπάρχει σκάνδαλο, ούτε τα φάρμακα αυτά υπερτιμολογούνταν στην Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες και φυσικά το FBI λέει ψέμματα διότι εκβιάστηκε από τον πλανητάρχη Αλέξη Τσίπρα... Φυσικά κανένας υπουργός, πρώην και νυν, δεν έχει ευθύνη για το μπάχαλο που ζούμε. Φταίνε οι πολίτες μιας και "μαζί τα φάγαμε" όπως επίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ που παρέλαβε μια παραδεισένια χώρα και την έφτασε ένα βήμα πριν την καταστροφή... Καμμία ελπίδα, δυστυχώς...

@13:58 - Φυσικά και υπάρχει σκάνδαλο. Το μεγαλύτερο κομμάτι του σκανδάλου αφορά τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την υγεία. Από γιατρούς, ιδιώτες και δημόσιους υπάλληλους, μέχρι φαρμακοποιούς κτλ. κτλ. Η υπερσυνταγογράφηση εκεί παιζόταν και εκεί χάθηκαν τεράστια χρήματα για το Ελληνικό κράτος. Ασφαλώς και με τις τιμές των φαρμάκων έγινε παιχνίδι. Βλέπεις να ασχολείται κάποιους με τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς, τα νοσοκομεία κτλ. κτλ.; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Ξέρεις γιατί; Δεν τους ενδιαφέρουν τα χρήματα που χάθηκαν. Τους ενδιαφέρει μόνο να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Εφημερίδα του Βαξ και Βάνη προ πολλών εβδομάδων «Εξαρτάται πλέον από το τι θα αποφασίσει να πράξει τη στιγμή που θα τεθεί προ των ευθυνών του για το ποια θα είναι στο μέλλον η θέση του στη δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis. Εάν θα είναι δηλαδή στο κατάλογο των μαρτύρων κατηγορητηρίου ή το όνομά του θα φιγουράρει στη μεγάλη λίστα των κατηγορουμένων». Παραδόξως η "πληροφόρηση" που έχει η συγκεκριμένη εφημερίδα για την υπόθεση είναι εκπληκτική. Φαίνεται να γνωρίζουν τι θα συμβεί, προτού συμβεί!!! Κληρονομικό χάρισμα; Προφητεία; Αν δεν είναι προφήτες όμως, μήπως έχουμε κάτι άλλο;

Σωστή η ανακεφαλαίωση. Στο κάτω-κάτω, μια σοβαρή πολυεθνική εταιρεία δεν θα έπεφτε τόσο χαμηλά να πληρώνει γιατρούς και κόμματα για να αυξήσει το κομμάτι της πίτας. Δεν τα κάνουν αυτά οι πολυεθνικές, δεν ενδιαφέρονται για λεφτά, αυτές κάνουν ευεργεσίες.

Τον πίεσαν να ομολογήσει πράγματα που αρνείται ευθέως. Είτε στο πλαίσιο της έρευνας, είτε μέσο του τύπου, φόρα παρτίδα. Επειδή είχε φορολογικές εκκρεμότητες, ήταν ακόμα πιο ευάλωτος σε τέτοιες πιέσεις. Όμως δεν τους έκανε την χάρη. Δεν είπε αυτά που ήθελαν. Ακόμα χειρότερα βγήκε και είπε για τις πιέσεις που του ασκούν. Όποιος έχει δύο δράμια μυαλό καταλαβαίνει τα λόγια που είπε το ...περιστάρακι προ κάποιων μηνών. Έχουν και την εξουσία και το κράτος στα χέρια τους και θα ήθελαν να έχουν τα πάντα υπό έλεγχο. Οι τύποι είναι "Μαδούρο", της συμφοράς ευτυχώς. Έρχεται η συντριβή τους...

Αυτοί που έλεγαν πως θα βγάλουν τις κουκούλες απο τους προστατευόμενους μάρτυρες και θα τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη απο χθές που έγινε φανερός πια ο μάρτυρας έχουν ξεσκιστεί να τον υπερασπίζονται. Πως τους πάν τα ριγέ!

Σωστή η ανακεφαλαίωση. Δεν υπάρχει σκάνδαλο. Στο κάτω-κάτω, μια σοβαρή πολυεθνική εταιρεία δεν θα έπεφτε τόσο χαμηλά να πληρώνει γιατρούς και κόμματα για να αυξήσει το κομμάτι της πίτας. Δεν τα κάνουν αυτά οι πολυεθνικές, δεν ενδιαφέρονται για λεφτά, αυτές κάνουν ευεργεσίες. Ούτε πολιτικοί εμπλέκονται, αυτοί ασχολούνται με τα κοινά για την ψυχή του παππούλη τους. Τελικά εμείς είμαστε υπεύθυνοι, αλλά είμαστε δικαιολογημένοι: γουστάρουμε τα φάρμακα της Νovartis. Και πιέζαμε τους φτωχούς γιατρούς να γράφουν φάρμακά της.

Τώρα το παίζουμε αφελείς και υπεράνω.Όλο το σκάνδαλο εκτυλίχθηκε απο κάποιους φιλοχρήματους και επίορκους γιατρούς

Ειμαι γιατρός και εχω συνταγογραφήσει φάρμακα της NOVARTIS πολαπλάσιες φορές του 100 και δεν μου εχουν δώσει κανένα 5χιλιαρο! Μήπως παρακαλώ μπορείτε να μου γνωρίσετε που πρέπει να απευθυνθώ για να λάβω αυτά που δικαιουμαι;; (σταματήστε επιτέλους τις υπερβολές και αντιμετωπίστε το θέμα με την σοβαρότητα και την σημασία που εχει......)

Ο προστατευόμενος της Ν.Δ. τα σκάτωσε. Μπήκε στο πρόγραμμα προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis με σκοπό να υπονομεύσει από μέσα την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης και την αξιοπιστία του ελληνικού κράτους, αλλά δεν οργάνωσαν όπως έπρεπε τη φυγή, κάποιοι δεν έκαναν τα στραβά μάτια και δεν κατάφερε να επαναλάβει το κατόρθωμα του Χριστοφοράκου. Το σχέδιο ήταν διαβολικό αλλά απέτυχε.

@15:31 - "Οι κακές πολυεθνικές". Κλασσικός αριστερός. Για τον ιδιώτη γιατρό που έκανε υπερ-συνταγογράφηση δεν έχεις να πεις κάτι. Για τον γιατρό στο νοσοκομείο που έκανε επίσης υπερ-συνταγογράφηση κουβέντα επίσης. Για όλους τους επαγγελματίες στο κλάδο υγείας το ίδιο. Κουβέντα. Μόνο η πολυεθνική είναι το πρόβλημα. Η μεγαλύτερη πλάκα είναι που έχει κολλήσει η βελόνα στη Novartis. Οι φαρμακευτικές εταιρείας από τις ΗΠΑ δεν ακολουθούσαν παρόμοιες τακτικές; Α ΠΑ ΠΑ ΠΑ.

Διαβάζω σε άρθρα ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι δικηγόροι τους, παίρνουν μερίδιο από τις αποζημιώσεις που κερδίζει το δημόσιο των ΗΠΑ. Για να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ οικονομικό κίνητρο να είσαι προστατευόμενος μάρτυρας. Πως παντρεύονται τα κίνητρα... Οικονομικό κίνητρο (νόμιμο) οι μάρτυρες και οι δικηγόροι τους. Πολιτικό κίνητρο οι κυβερνώντες. Εκεί έγινε το πάντρεμα και βλέπουμε αστείες διώξεις με "φαντάζομαι", "πιστεύω", "νομίζω". Κερασάκι στην τούρτα, ότι μιλάμε για εταιρεία με ΕΛΒΕΤΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ συμφέροντα, άρα τεράστιο κίνητρο ΚΑΙ για τις ΗΠΑ, να πλήξουν ανταγωνιστή.

Επίσης μιλάμε για τόσο δυνατή και αξιόπιστη έρευνα που οι "προστατευόμενοι" μάρτυρες, συναντήθηκαν κατά λάθος (φαντάζομαι) έξω από το γραφείο του εισαγγελέα λόγο "κακού συντονισμού" και γνωρίζουν ο ένας τον άλλο!!! Γελοία διακυβέρνηση, γελοίες καταστάσεις, δυστυχώς βλέπω ότι παρασύρουν στον κατήφορο και τους υπόλοιπους θεσμούς της Ελληνικής δημοκρατίας. Προστατευόμενοι μάρτυρες που τους ξέρει "όλη" η Ελλάδα. Ε τότε για ποιο λόγο είναι προστατευόμενοι; Επειδή έτσι συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει φέρει την χώρα σε αυτά τα οικονομικά χάλια; Για να ξεχάσουμε την προδοσία της Μακεδονίας;

Αριστερό να πεις τη μούρη σου, ρε βλάκα, που δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Οι πολυεθνικές είναι ευεργέτες έγραψα. Και δε μου λες, οι αμερικανικές αρχές θα σε πληρώσουν χωρίς εσύ να δώσεις τίποτα; Μόνο με το να δηλώνεσαι προστατευόμενος μάρτυρας; Δεν είναι ηλίθιοι όπως οι νεοδημοκράτες που δεν μπορούν να στήσουν μια καθώς πρέπει σκευωρία και πέφτουν στην ίδια τους την παγίδα, βλάκα. Μόνο τη Μακεδονία θυμήθηκες, τον Κουφοντίνα γιατί τον ξέχασες; Με τις βλακείες που γράφεις νομίζεις ότι θα πείσεις κανέναν να ψηφίσει τον Κούλη;

Οταν ενορχηστρώνουν τα καραμανλικά περιτρίμματα Παπαεισαγγελόπουλος, Βασιλική Κεντέρη και λοιπά απόβλητα του αυτοδιοικητικού Πασοκ, τι αποτέλεσμα περιμένετε;

Επειδή κούρασε το πράγμα και τα κυβερνητικά τσόλια ρίχνουν μία στο καρφί και μία στο πέταλο το κάνω πενηνταράκια: το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και αφορα 5000 γιατρούς. Από αυτούς αν εφαρμοστούν τα νόμιμα θα αδειάσει το ΕΣΥ, θα πέσουν οι βάσεις της ιατρικής και θα πεινάσουν οι ιδιαιτερούδες της βιολογίας. (συνεχίζεται)

@21:48 - Πήγαινε ψήφισε την χρυσαυγή σου και άσε τις απορίες. Μέχρι Κασιδιάρη καταλαβαίνεις. Σε περισσότερες στροφές θα το κάψεις το μηχάνημα.

Παύλος = κρετίνος. Εγώ δεν έχω απορίες, εσύ δεν μπορείς να απαντήσεις, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αποκαλείς τους άλλους ή κλασσικούς αριστερούς ή χρυσαύγουλα. Ξανακάνω την ρητορική ερώτηση, βλάκα: το FBI θα πληρώσει κάποιον προστατευόμενο μάρτυρα αν δεν πάρει αξιόπιστες πληροφορίες; Την επόμενη φορά οργανώστε καλύτερα τη σκευωρία του δήθεν προστατευόμενου μάρτυρα κι αν θέλεις να απαντήσεις σε κάτι, τι έχεις να πεις για την Μπουλούτα και το φίλο σου τον Αντωνάκη που το μάτι του θα γυαλίζει στον αιώνα τον άπαντα;

Το ζητούμενο, εφόσον αποδεχομαστε ότι υπάρχει σκάνδαλο, είναι να γίνει σωστός καταλογισμός ευθυνών. Η πολυεθνική μεγιστοποίησε τα κέρδη και καλώς έκανε διότι αυτός είναι ο σκοπός κάθε εταιρείας. Οι γιατροί συνταγογραφούσαν, υπέρ της υγείας των ασθενών, τα ομολογουμένων άριστα φάρμακα της Novartis, όπως κάνουν όλοι οι γιατροί σε όλο τον κόσμο. Η ευθύνη λοιπόν βαρύνει αποκλειστικά τους υπουργούς και γενικούς γραμματείς οι οποίοι ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ την προμήθεια υπερτιμολογημένων φαρμάκων σε βάρος της χώρας. Σωστά λοιπόν είναι κατηγορούμενοι και πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Μην ασχολείται κανείς με τον υπογράφοντα ως "Παύλο". Είναι ηλίθιος. Η-ΛΙ-ΘΙ-ΟΣ. Απορώ με την υπομονή σας να απαντάτε στις ηλιθιότητες που γράφει. Αγνοήστε τον παντελώς. Δεν αξίζει τον κόπο. Έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα, από το να ασχολούμαστε με τον κάθε ηλίθιο καραγκιόζη, που ηδονίζεται να βλέπει τις μαλ###ες που γράφει και πολύ περισσότερο ηδονίζεται με το γεγονός ότι του απαντάτε. Ο κλασικός αρχιτεμπέλαρος που έχει άπλετο χρόνο να σχολιάζει σε blogs και δεν κάνει τίποτε άλλο από το να τα ξύνει νυχθημερόν μέχρι να τα ματώσει...

@12:25 - Θερμή παράκληση. Ξεκίνα με χαμομήλι και αν δεν σε πιάσει, ανέβα κατηγορία μέχρι να ηρεμήσεις. Αν βγάζεις τέτοια νεύρα από ένα σχόλιο στο διαδίκτυο, δεν μπορώ να φανταστώ τι κάνεις σε διάλογο τετ α τετ. Βέβαια εκεί μπορεί να είσαι και κοτούλα και μόνο στο ανώνυμο να παριστάνεις τον νταή. Το πιο πιθανό. Για να σου απαντήσω όμως στο ερώτημά σου. Ο προστατευόμενος μάρτυρας δεν έχει τίποτα να χάσει. Αν βγει κάτι από τις μαρτυρίες του, έγινε ζάμπλουτος. Αν όχι, μένει στα ίδια. Το πιάνει αυτό το iq σου ή είμαι ακόμα ψηλά;

Ανώνυμε 12:25 μη μας στερείς τη διασκέδαση, άστον να γράφει βλακείες όπως αυτή η τελευταία για τους προστατευόμενους μάρτυρες που γίνονται ζάμπλουτοι ή μένουν στα ίδια. Σκέψου, πας και κατηγορείς κάποιον στις ΗΠΑ για ανάμειξη σε οικονομικό σκάνδαλο και αυτός δεν θα σου πάρει και τα σώβρακα μετά.

@Παύλος Τελικά είσαι πραγματικά τέζα ηλίθιος που απαντάς, λες και ξέρει ο καθένας που σε σχολιάζει ποιος είσαι. Καλά σε λέει ο πιο πάνω. Αντιγράφω: Η-ΛΙ-ΘΙ-ΟΣ. Και προσθέτω: ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΑ

@09:51 - Δεν υπάρχει πιο γελοίο πράγμα από νταή σε σχόλια. Σιγά τα αίματα μεγάλε, πρόσεξε μην σκίσεις κανένα καλσόν.

@22:13 - Δεν πας να κατηγορήσεις μόνος σου κάποιον επειδή στην βάρεσε. Υπάρχει έρευνα ήδη. Το κίνητρο από την μεριά των ανακριτικών αρχών είναι ότι θα βρουν πληροφορίες και από την μεριά των μαρτύρων ότι θα έχουν χρηματική επιβράβευση. Πολύ σοβαρή. Υπάρχει βεβαιωμένο σκάνδαλο με γιατρούς και χαμηλόβαθμους αξιωματούχους. Υπάρχουν πληροφορίες, άρα έχουν τρελό κίνητρο. Τόσο οι προστατευόμενοι μάρτυρες, όσο και ο δικηγόρος. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο οι γνωστοί γελοίοι από την Ελλάδα πήγαν να εμπλέξουν και πολιτικούς για δικό τους όφελος. Επειδή τα έχουν κάνει σκ@τά και ψάχνουν σανίδα σωτηρίας.

12:14 Αν το σκίσει δώστου το δικό σου γνωστέ και μη εξαιρετέε καραγκιοζάκο σχολιαστή με άποψη επί παντός επιστητού

Δηλαδή, ρε Παύλο, υπάρχει σκάνδαλο, έστω σκανδαλάκι; Έστω με χαμηλόβαθμους αξιωματούχους; Μα πώς; Οι υψηλόβαθμοι, οι ταγοί του κράτους, αυτοί που έλεγχαν τις δαπάνες για την υγεία δεν πήραν χαμπάρι τίποτα; Τι δουλειά έκαναν τότε; Τι έλεγχαν αν κάποιοι γιατροί και χαμηλόβαθμοι αξιωματούχοι έτρωγαν τα κονδύλια του κράτους; Θες να πιστέψω ότι ο Άδωνις που πιάνει πουλιά στον αέρα πιάστηκε κότσος από κάτι αλητήριους γιατρούς και χαμηλόβαθμους; Γίνεται; (συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις - "απορίες", τώρα πάω να ψηφίσω τη χρυσαυγή μου).

@17:58 - Η ιστορία με τα "δώρα" από ΟΛΕΣ τις μεγάλες φαρμακευτικές γίνεται εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον. Ακόμα γίνεται. Σε αυτό το αλισβερίσι εμπλέκεται η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιωτών γιατρών αλλά και των νοσοκομειακών καθώς και άλλων. Κανένας υπουργός δεν τους άγγιξε, όπως δεν άγγιξαν ούτε τους δημόσιους υπαλλήλους που το ξύνουν, τους αγρότες, τους 50ηδες συνταξιούχους και πολλούς άλλους. Άλλο πράγμα να τα έχει πάρει ο υπουργός με βαλίτσες και άλλο το να μην βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο στους γιατρούς. Με συνωμοσία προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν πολιτικούς αντιπάλους τους. Γελοία συνωμοσία.

Επί υπουργίας Άδωνι επειδή είχαμε Τρόικα και βαρβάτη τότε, οι περικοπές στην υγεία ήταν τεράστιες. Ο Άδωνις λοιπόν ήταν επειδή ήθελε, είτε επειδή του επιβλήθηκε πετσόκοψε την υπερβολική σπατάλη στην υγεία. Άρα δεν έχει δράκο το παραμύθι. Έπειτα η αφήγηση της συνωμοσίας που στήθηκε για να ενοχοποιήσουν τους αντιπάλους τους είναι και βλακώδης. "Τροχήλατες βαλίτσες με λεφτά στο Μαξίμου". Μα πόσο βλάκας μπορεί να είναι κάποιος για να πιστέψει κάτι τέτοιο;;; Σιγά μην πήγαιναν τα λεφτά με bobcat. Γελοία άτομα, γελοίες συνωμοσίες. Πηγαίνετε να διαβάσετε τον μπαγκς και μπανυ στις νέες μπαρούφες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.