Το ArcadiaPortal σας προτείνει για το τριήμερο 22-24 Μαΐου

Το ArcadiaPortal σας προτείνει για το τριήμερο 22-24 Μαΐου

Μάιος 22, 2015 - 10:32
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο. Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Η Τρίπολη γιορτάζει τους πολιούχους της

Γιορτή Μάη και Κερασιών στον Πλάτανο

Διήμερο εκδηλώσεων στα Άνω Δολιανά

194η Επέτειος της ιστορικής μάχης Δολιανών

«Ο Ματωμένος Γάμος» στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης

Ορεινός ημι-μαραθώνιος στα Άνω Δολιανά

«Ο Ινδιάνος» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

Κινηματογράφος

MAD MAX: Ο Δρόμος της Οργής

Στοιχειωμένος από το ταραχώδες παρελθόν του, ο Mad Max πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος να επιβιώσεις είναι να περιπλανιέσαι μόνος. Παρόλα αυτά, θα ακολουθήσει μια ομάδα που προσπαθεί να δραπετεύσει στην Άγονη Γη, σε ένα Πολεμικό Καραβάνι που το οδηγεί η αρχηγός τους, Furiosa. Δραπετεύουν από ένα Οχυρό που το διοικεί ο τύραννος Immortan Joe, από τον οποίο και έκλεψαν κάτι αναντικατάστατο. Εξοργισμένος, o πολέμαρχος θα συγκεντρώσει όλη τη συμμορία του και θα κυνηγήσει τους αντάρτες στον Πόλεμο του Δρόμου που θα ακολουθήσει. (Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Διασκέδαση

- x2 μεζεδοποιείο στην Δαρειώτου. (Περισσότερα ΕΔΩ)

Βιβλίο
Πικρό γλυκό λεμόνι
Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα που φέρνει στο φως μία από τις άγνωστες πτυχές της ελληνικής ιστορίας. Της Σοφίας Βόικου

DVD

The Number 23

Θρίλερ μυστηρίου. Ο Walter Sparrow ζει ήρεμα και απλά με την οικογένειά του σε κάποιο Αμερικάνικο προάστειο, μαζεύοντας τα πρωινά αδέσποτα ζώα από τους δρόμους. Η ζωή του θα αλλάξει ξαφνικά, όταν την ημέρα των γενεθλίων του φτάσει στα χέρια του ένα βιβλίο αγνώστου συγγραφέα και με τίτλο 'Tο Νούμερο 23'. Και δεν είναι τόσο που αρχίζει να βλέπει παντού το νούμερο αυτό, από το κολάρο του σκύλου που προσπαθεί να πιάσει ως τον αριθμό κοινωνικής του ασφάλισης, όσο οι ύποπτες ομοιότητες της ζωής του με αυτή του κύριου πρωταγωνιστή του βιβλίου, που τυγχάνει να είναι δολοφόνος.

Εξόρμηση

Αγία Θεοδώρα
Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας αποτελεί έναν αξιόλογο προορισμό, είτε από άποψη θρησκευτική, είτε φυσιολατρική είτε από καθαρά εκδρομική τουριστική αναζήτηση.
Στο δρόμο Τρίπολη-Μεγαλόπολη πρώτος σταθμός είναι το  χωριό Ίσαρης (ή του Ίσαρη) ένα όμορφο και γραφικό χωριό της επαρχίας Μεγαλόπολης (50 χλμ. από Τρίπολη). Στο χωριό φτάνει κανείς μετά από μια εκπληκτική διαδρομή μέσα σε καταπράσινο και ορεινό τοπίο με δάση δρυών και καστανιών από διακλάδωση του δρόμου Μεγαλόπολης-Καλαμάτας. Νότια από το Ίσαρη μετά από μια ωραία διαδρομή είναι το χωριό Βάστα. Μόλις 2 χλμ. από τον Ίσαρη θα βρούμε την ταμπέλα που μας δείχνει ότι για Βάστα πρέπει να στρίψουμε δεξιά και να κάνουμε ακόμη 1 χλμ. κοντά στο οποίο, ανάμεσα σε πυκνό δάσος, βρίσκεται μια πανέμορφη ρεματιά πνιγμένη στα πλατάνια με την εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας, που είναι κτισμένη στον κορμό ενός τεράστιου πλάτανου. Δίπλα υπάρχει ένα κεφαλάρι με άφθονο νερό.
Η οδική πρόσβαση γίνεται από το Ίσαρη μετά από μια πανέμορφη κατηφορική διαδρομή, μισής ώρας περίπου. Ο ναός της Αγίας Θεοδώρας αποτελεί μοναδικό φαινόμενο και είναι από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα της Αρκαδίας. Βρίσκεται σε μια κατάφυτη ειδυλλιακή ρεματιά με πυκνό δάσος από θεόρατες βελανιδιές.
Η εκκλησία κτίστηκε μεταξύ του 1050-1100 προς τιμήν της οσιομάρτυρος Θεοδώρας. Σύμφωνα με την παράδοση, η οσιομάρτυς εμαρτύρησε για την πίστη της και εκτελέστηκε εδώ από τους διώκτες της. Λίγο πριν εκτελεστεί, προσευχήθηκε: "...Κάνε Κύριε στο μνήμα μου να φυτρώσουν δέντρα που να μαρτυρούν την προστασία σου στην αγνότητά μου. Και το αίμα μου να γίνει νερό και να ποτίζει. Αμήν". Έτσι μετά το θάνατό της δεκαεπτά δένδρα που αντέχουν σε κάθε άνεμο, φύτρωσαν από θαύμα γύρω από το ναό.
Εκεί συρρέουν καθημερινά δεκάδες άνθρωποι απ' όλη την Ελλάδα.
Στα 500 μ. από την εκκλησία, ακολουθώντας το κεφαλάρι, είναι η θέση "Νερόμυλος", μαγευτική τοποθεσία πνιγμένη στο πράσινο. Εδώ υπήρχε παλιότερα νερόμυλος. Στη θέση του σήμερα υπάρχει εξοχικό κέντρο όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε κάτω από την παχιά σκιά των πλατανιών και να απολαύσετε το νόστιμο φαγητό σας. Λίγα μέτρα πιο κάτω ο παλιός νερόμυλος που υπάρχει δίπλα στο ποτάμι αξίζει την επίσκεψή σας. Ο μηχανισμός του νερόμυλου έχει αποκατασταθεί και λειτουργεί κανονικά.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.