Το Arcadia Portal σας προτείνει για τo Σαββατοκύριακο

Το Arcadia Portal σας προτείνει για τo Σαββατοκύριακο

Ιούνιος 14, 2013 - 14:42

Το ArcadiaPortal.gr σήμερα σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο.
Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Σινεμά
THE HANGOVER 3
Έχουν περάσει δύο χρόνια… Ο Φιλ (Μπράντλεϊ Κούπερ), ο Στου (Εντ Χελμς) και ο Νταγκ (Τζάστιν Μπάρθα) ζουν ευτιχισμένες και ήσυχες οικογενειακές ζωές. Τα τατουάζ έχουν αφαιρεθεί με λέιζερ, τα φωτογραφικά τους αρχεία έχουν εκκαθαριστεί. Το τελευταίο πράγμα που άκουσαν για τον μαγνήτη καταστροφής με τ’ όνομα Λέσλι Τσάο (Κεν Τζέονγκ), είναι ότι κατέληξε σε μια ταιλανδέζικη φυλακή. Το μόνο μέλος της αγέλης που δεν είναι ικανοποιημένο είναι ο Άλαν (Ζακ Γαλιφιανάλης). Του λείπει ακόμη μια αίσθηση σκοπού. Το μαύρο πρόβατο της παρέας έχει σταματήσει να παίρνει φάρμακα και έχει ενδώσει στις φυσικές του παρορμήσεις  μέχρι που ένα προσωπικό θέμα, θα τον αναγκάζει να αναζητήσει την βοήθεια που χρειάζεται. Και ποιος καλύτερος για κάτι τέτοιο από τους τρεις κολλητούς του που θα τον βοηθήσουν να κάνει το πρώτο βήμα. (Δείτε ΕΔΩ όλο το πρόγραμμα του Cine Ville Tripolis)

Πολιτισμός
-«Μια περιήγηση στις εικόνες της Τρίπολης» από το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης την Παρασκευή στις 19:00 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας. (Περισσότερα ΕΔΩ)
-Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών από τη Χορωδία Τρίπολης την Κυριακή στις 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. (Περισσότερα ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο 15 Ιουνίου
-Παναρκαδικός-Φοίβος Κρεμαστής (Περισσότερα ΕΔΩ)

Κυριακή 16 Ιουνίου
-Αγώνας μπάσκετ παλαιμάχων Μεσσήνης-Τρίπολης στη Μεσσήνη στις 12:30.
Football League - Πλέι οφ
-Ηρακλής-Παναιτωλικός στις 20:00 στο OTE Sport 1
-Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου στις 20:00 στο OTE Sport 3

Βιβλίο
Σκιές στο χρόνο, Κωνσταντούρου Μαρία
Έρωτας, γάμος, η γοητεία του απαγορευμένου, παιδιά, καριέρα, η αγκαλιά εκείνου που ελευθερώνει την καρδιά τους. Κι ένα παρελθόν γεμάτο απογοητεύσεις που γονατίζουν: χωρισμοί, ορφάνια, ταπείνωση, βάναυση κακοποίηση.
Γυναίκες που αναζητούν τον εαυτό τους, την αποδοχή, τη δικαίωση, την ολοκλήρωση του είναι τους. Μια ζωή γεμάτη αγώνες, μια ζωή γεμάτη πάλη για ψήγματα ευτυχίας.
Και οι άνθρωποι που χρωμάτισαν τη ζωή τους, οι άνθρωποι που μάτωσαν την ψυχή τους, σύζυγοι κι εραστές, ΣΚΙΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, που άφησαν βαθιά αποτυπώματα στην καρδιά τους, αλλά και τους έμαθαν να κοιτάζουν κατάματα τον ήλιο και να κάνουν ΟΝΕΙΡΑ για το αύριο.
Ένα αύριο όπως οι ίδιες το επέλεξαν - δίχως ανώφελο πόνο και επώδυνες σκιές.

DVD
The Artist
Το 1927 στο Χόλιγουντ, ο γοητευτικός Ζορζ Βαλεντίν, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του βωβού κινηματογράφου, αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η έλευση του ήχου θα σημάνει αναπόφευκτα το τέλος της καριέρας του.
Την ίδια στιγμή, η Πέπι Μίλερ, μια όμορφη και φιλόδοξη στάρλετ, την οποία βοήθησε στα πρώτα της βήματα ο ίδιος ο Βαλεντίν, θα αρπάξει την ευκαιρία να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, καθώς εντελώς αναπάντεχα θα βρεθεί στο
επίκεντρο της δημοσιότητας, ως μία από τις πλέον υποσχόμενες εκπροσώπους του ομιλούντος κινηματογράφου.
Άραγε υπάρχει πλέον η δυνατότητα να διατηρηθεί μια ειλικρινής σχέση ανάμεσά τους;

Τηλεόραση
- Ο εύθυμος μαχητής την Παρασκευή στις 22:00 στο STAR
-Ήρωες ανάμεσα μας την Παρασκευή στις 22:15 στον ΑΝΤ1
-Όλα για την υγεία μοu το Σάββατο στις 17:20 στο MEGA
- Επιζήσαντες: διπλή πρόκληση το Σάββατο στις 22:00 στο ΣΚΑΪ
- Πράσινες αποστολές την Κυριακή στις 16:00 στο ΣΚΑΪ
- Firewall: Κώδικος προστασίας την Κυριακή στις 21:00 στον ALPHA

Διασκέδαση

-1ο Ανοιχτό τουρνουά σκάκι στην Τρίπολη την Παρασκευή και το Σάββατο. (Περισσότερα ΕΔΩ)
-"Μια τρελή θεότρελη πενηντάρα" από τη Θεατρική ομάδα των Δασκάλων της Τρίπολης κάθε βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης στις 21:00. (Περισσότερα ΕΔΩ)
- Εγκαίνια του νέου Ιατρείου Πλαστικής Χειρουργικής του Μιχάλη Κουτσούρη στην Τρίπολη την Παρασκευή. (Περισσότερα ΕΔΩ)
- Λαϊκό και Δημοτικό τραγούδι το Σάββατο στο Μανδραγόρα. (Περισσότερα ΕΔΩ)
-Πάρτυ γενεθλίων 1 χρόνου για το Hall το Σάββατο. (Περισσότερα ΕΔΩ)
-Εκδήλωση για τη λήξη της χρονιάς από τη «Χοροτεχνία» την Κυριακή στις 21:00 στο Άλσος Αγίου Γεωργίου. (Περισσότερα ΕΔΩ)
-Παράσταση λήξης από το Χορευτικό Όμιλο Τρίπολης τη Δευτέρα στις 20:00 στο Άλσος του Αγίου Γεωργίου. (Περισσότερα ΕΔΩ)

Εξόρμηση

Μονή Προδρόμου στο φαράγγι του Λούσιου

Ιερά Μονή εντοιχισμένη κυριολεκτικά μέσα στο βράχο, 200 μέτρα πάνω από το Λούσιο, σου κόβει την ανάσα έτσι όπως κρέμεται θαρρείς στον ουρανό. Από τις πιο ιστορικές μονές της Γορτυνίας είναι ένα τετραώροφο κτίσμα με ξύλινα μπαλκόνια και με χρονολογία ίδρυσής της κατά άλλους το 1554 κατά άλλους 700 χρόνια πριν την χρονολογία αυτή.

Μονή με μεγάλη ιστορία αφού σε αυτή εξομολογούνται όλοι οι μοναχοί και οι ασκητές της περιοχής, συνέβαλε επίσης στη διατήρηση της Ορθοδοξίας, διέθετε Κρυφό Σχολείο ενώ ήταν και νοσοκομείο. Στην πύλη της βλέπει κανείς τα χτυπήματα από τα βόλια των Αλβανών. Από το 1976 έως το 1982 λειτούργησε στο χώρο της Μονής Σχολή για ιερείς και μοναχούς.
Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες και βίντεο ΕΔΩ