Απουσίες και εντάσεις στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Απουσίες και εντάσεις στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σεπτέμβριος 25, 2017 - 19:25
1 σχόλια

Για κατάντια έκαναν λόγο οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Όσοι παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Τρίπολης, γνωρίζουμε ότι μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις ξεκινούν στην ώρα τους. Ωστόσο τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου η καθυστέρηση έσπασε κάθε όριο, καθώς μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης, και κατά την καταμέτρηση, δεν υπήρξε απαρτία.

Αποκαρδιωτική η εικόνα του ΠεΣυ

Οι δικαιολογίες πολλές: βροχές, δουλειές, υποχρεώσεις. Μετά την πρώτη καταμέτρηση, πάντως, και καθώς ήταν διάχυτη στην αίθουσα η δυσφορία για το γεγονός ότι ενώ το ζήτημα της μεταφοράς του Τριπόταμου θα συζητείτο, η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου πρότεινε, επειδή ήταν πολίτες παρόντες από τον Τριπόταμο και επειδή το Σώμα θα έπρεπε να αποφασίσει για θέματα επείγοντα, να δοθεί λίγος χρόνος.

Πράγματι, ο πρόεδρος του ΠεΣυ κ. Στρατηγάκος πρότεινε να περιμένουν ένα δεκάλεπτο με το ρολόι και να ξαναγίνει η καταμέτρηση. Τότε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Απόστολος Γκούνης ζήτησε τον λόγο και πρότεινε εκείνοι που καθυστερούν να μην λαμβάνουν τα οδοιπορικά και την αποζημίωσή τους, προκαλώντας μάλλον αρνητικά σχόλια γενικώς.

Μετά το πέρας του δεκαλέπτου, και τις διαμαρτυρίες του κ. Πατσαρίνου, ο οποίος πρότεινε αναβληθεί η συνεδρίαση, και ενώ κάποιοι σύμβουλοι είχαν προσέλθει, η δεύτερη καταμέτρηση δεν απέδωσε καρπούς καθώς 22 άτομα βρέθηκαν στην αίθουσα. Σημειωτέον ότι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είχαν ήδη βγει έξω και δεν προσήλθαν για τη δεύτερη καταμέτρηση, γεγονός που σχολιάστηκε δυσμενώς από το προεδρείο και από την πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος το ΠεΣυ δήλωσε ότι θα είναι αυστηρός και ότι όσοι δεν προσέρχονται στην ώρα τους θα διαγράφονται και στη θέση τους θα ορίζονται οι επόμενοι, καθώς, όπως είπε, έχει επανειλημμένως ενημερώσει τους συναδέλφους για την ώρα προσέλευσης.

Τελικώς, η συνεδρίαση αναβλήθηκε. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που απέστειλε ο πρόεδρος, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η 16η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις 25 Σεπτεμβρίου 2017, αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Απουσίαζαν τα δύο μέλη του προεδρείου, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι του συνόλου σχεδόν των παρατάξεων. Οι απουσίες προφανώς έχουν να κάνουν με την πρόσφατη συνεδρίαση και τις επιπλέον υποχρεώσεις των συμβούλων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και ώρα 4.00».

Μένει να δούμε αν τη Δευτέρα θα είναι όλοι στη θέση τους.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Aξιοτιμο ''Arcadia Portal'' Απλα θελω να σημειωθει οτι τινες των Περιφερειακων Συμβουλων της Αντιπολιτευσεως μεταξυ αυτων και εμου συμπεριλαμβανομενου, ημασταν μεσα και κατα την δευτερη καταμετρηση οπου δωσαμε το παρον . με Εκτιμηση Δημητριος Δολτσινιαδης ''Ελληνικη Αυγη για την Πελοποννησο ''

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.