Συντήρηση και αξιοποίηση της Κρήνης του Φιλίππου στη Νεστάνη

Συντήρηση και αξιοποίηση της Κρήνης του Φιλίππου στη Νεστάνη

Σεπτέμβριος 25, 2017 - 19:58
2 σχόλια

Το 338 π.χ ο Βασιλιάς της Μακεδονίας ΦΙΛΙΠΠΟΣ μετά την μάχη της ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ κατέβηκε στην Πελοπόννησο για να συνάψει συνθήκη με τις Αρκαδικές πόλεις . Η Βασιλική του σκηνή όσο διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις στήθηκε δίπλα σε μια πηγή στο δυτικό άκρο της Νεστάνης . Το 1845 το τέκνο της Νεστανης ΦΙΛΙΚΟΣ και αξιωματούχος του 35ου Ρώσικου στρατού ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΕΒΕΛΙΩΤΗΣ έστειλε στη γενέτειρα του ( ΝΕΣΤΑΝΗ ) 600 ρούβλια για την ανέγερση της κρήνης μπροστά στην Εκκλησία του ΑΓΙΟΝΙΚΟΛΑ , στο λόφο της Πανηγυρίστρας η οποία ονομάστηκε και ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ ΚΡΗΝΗ. 

Σήμερα εν έτη 2017 Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια για την συντήρηση του τεράστιου σε ιστορική αξία μνημείου και την παράλληλη αξιοποίηση και καλλωπισμό του περιβάλλων χώρου . Ένα έργο που όχι μόνο θα αναδείξει την ιστορική & μνημειακή του αξία αλά και θα το ενοποιήσει με την ΑΚΡΟΠΟΛΗ της Νεστάνης αναβαθμίζοντας το σύνολο του αρχαιολογικού χώρου σε ένα ενιαίο αξιοθέατο θέμα που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού όχι μόνο για την αρχαιολογική του αξία χώρο αλλά και θα αναβαθμίσει την επισκεψημότητα του χωριού μας .

Η μελέτη του όλου εγχειρήματος και η διαδικασία των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει ανατεθεί σε αξιόπιστο τεχνικό γραφείο . Έκκληση του Συλλόγου μας προς τους απανταχού πατριώτες και Νεστανιώτικους Συλλόγους είναι η , όποια δήποτε συμβολή τους και συνεισφορά τους στο μεγάλο αυτό έργο προκειμένου να υλοποιηθεί , δεδομένου ότι ο Σύλλογος μας δεν διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα για την χρηματοδότηση ολόκληρου του έργου.

 

Ας παραδειγματιστούμε από την χειρονομία του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΡΕΒΕΛΙΩΤΗ που με τα 600 Ρώσικα ρούβλια το 1845 έστησε αυτό το αξιοθαύμαστο μνημείο . Όποιος ενδιαφέρεται τα συνεισφέρει προσφέροντος έστω και μια πέτρα να επικοινωνήσει με τον ταμεία του Συλλόγου μας ΓΙΩΡΓΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ στο τηλ. 6974 197 514 . η με τον Πρόεδρο του Συλλόγου ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΤΗΛ. 6944 323414 Η ΑΝΑΤΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΚΗΣΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ .

Το Δ/Σ του ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.


2 Σχόλια

Κονομάνε απο το breakfast φραγκακια ,ας στείλουν τίποτα δώθε να φτιάξουμε την Βρύση μανάρι !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.