Απουσίαζε η Μεγαλόπολη από το 1ο Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση των λιγνιτικών περιφερειών της Ευρώπης;

Απουσίαζε η Μεγαλόπολη από το 1ο Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση των λιγνιτικών περιφερειών της Ευρώπης;

Σεπτέμβριος 21, 2018 - 08:28
0 σχόλια

Tην Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη το 1ο Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση των λιγνιτικών περιφερειών της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Φόρουμ είχε ως στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών αλλά και τη διατύπωση προτάσεων για το μέλλον της Δίκαιης Μετάβασης, καθώς και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν αναφορικά με τον οικονομικό μετασχηματισμό των περιοχών τους.

Διαβάζοντας όλα τα ρεπορτάζ μαθαίνουμε ότι στο Φόρουμ συμμετείχαν Δήμαρχοι και στελέχη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης ανθρακοφόρων/λιγνιτικών περιοχών από τη Γερμανία, την Πολωνία, την Σλοβακία, τη Βουλγαρία και την Ρουμανία όπως επίσης και οι Έλληνες Δήμαρχοι των λιγνιτικών περιοχών της χώρας.

Πουθενά όμως σε καμία αναφορά η σε οπτικοακουστικό υλικό δεν υπάρχει κάποιος από την Μεγαλόπολη. Η πόλη μας ήδη βιώνει με τον χειρότερο και πιο σκληρό τρόπο τις επιπτώσεις από το τέλος της λιγνιτικής περιόδου , η πόλη μας συμμετέχει στο δίκτυο ενεργειακών δήμων, όμως όσο και αν ψάχνουμε δεν βλέπουμε να υπήρχε συμμετοχή.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Ενεργειακοί Δήμοι Μακεδονίας, ΓΕΝΟΠ και τα υπόλοιπα σωματεία, φορείς, οι πάντες στην Μακεδονία συμμετέχουν και συζητούν και εμείς απλά είμαστε απόντες.

Μπορεί κάποιος από την Περιφέρεια η τον Δήμο να μας ενημερώσει αν συμμετείχε; Μήπως δεν μας κάλεσαν; Μήπως δεν πήγαμε επειδή είχαμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε; Μήπως οι σύντροφοί μας και σύμμαχοί μας δεν έχουν συμπεριλάβει την περιοχή μας στις διαδικασίες;

Ξαναγράφω για όσους δεν το κατάλαβαν, οι ζυμώσεις γίνονται για την δημιουργία ενός ευρύτερου, διεθνούς δικτύου φορέων με στόχο την αποτελεσματικότερη ανάδειξη του ζητήματος της δίκαιης μετάβασης στις λιγνιτικές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τη διεκδίκηση των απαραίτητων ευρωπαϊκών κονδυλίων, στο πλαίσιο τόσο της νέας πρωτοβουλίας «Coal Regions in Transition Platform» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και η Μεγαλόπολη δυστυχώς παρουσιάζεται ακόμα μια φορά σαν ο φτωχός συγγενής , να παρακολουθεί τις εξελίξεις από μακριά , έχοντας παραιτημένους τους μισούς δημοτικούς συμβούλους, έχοντας μια πλειοψηφία που έχει γίνει 5 κομμάτια και ο χρόνος για την Μεγαλόπολη τελειώνει.

από το kafeneio-megalopolis.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.