Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Τρίπολη (pics,vid)

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Τρίπολη (pics,vid)

Οκτώβριος 03, 2019 - 08:20
0 σχόλια

Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκε η χώρα την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου , καθώς δημόσιος και ιδιωτικός τομέας αντέδρασαν στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε εργασιακά και συνδικαλιστικό νόμο.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στην πλ. Πετρινού στην Τρίπολη.

Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ανάπτυξη παντού” είναι νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης.

Είναι φανερό ότι απέναντι στους εργαζόμενους έχει συγκροτηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης- υπουργείου εργασίας- εργοδοτικών ενώσεων και των γνωστών εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ για να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις. Αυτή τη γραμμή ακολουθεί και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.  

Η προηγούμενη οργάνωση της απεργίας και οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα.

Να απαντήσουμε με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Καλούμε όλα τα σωματεία του νομού Αρκαδίας τις μέρες που απομένουν, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης των εργαζομένων, να βρεθούν σε κάθε χώρο δουλειάς. Να προχωρήσουν σε συλλογικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις, με συζητήσεις, να αξιοποιήσουν κάθε τρόπο παρέμβασης ώστε να σπάσουν το κλίμα νεκροταφείου και καταστολής που επιχειρείται.

Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να απαξιώσουν τα συνδικάτα, το μεγάλο όπλο της συλλογικής οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων το οποίο χτυπιέται και με το πολυνομοσχέδιο.

Υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις μας, το δικαίωμα μας στην απεργία.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Απεργιακή συγκέντρωση ΠΑΜΕ στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.