Άναψε φωτιά μέσα στο δάσος του Μαινάλου για να μαγειρέψει... (pic)

Άναψε φωτιά μέσα στο δάσος του Μαινάλου για να μαγειρέψει... (pic)

Αύγουστος 18, 2018 - 12:02
0 σχόλια

Η απόδειξη ότι όλα όσα κακά, ψυχρά και ανάποδα συμβαίνουν στον τόπο μας έχουν τη δική μας ευθύνη και υπογραφή, τραγικά γεγονότα που ιδίως αυτό το καλοκαίρι σημάδεψαν τη ζωή μας με τον πλέον βάρβαρο τρόπο, καθώς περίπου 100 συνάνθρωποί μας βρήκαν τραγικό και φρικτό θάνατο στις φλόγες στην Αττική, έρχεται από μια φωτογραφία την οποία ανάρτησε η Explore Mainalo στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook, στην οποία αποτυπώνεται μια μικρή εστία φωτιάς μέσα στο δάσος του Μαινάλου!

Την οποία μικρή εστία φωτιάς είχε ανάψει ένας συμπολίτης μας για να... μαγειρέψει, νιώθοντας, προφανώς, ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο της πράξης του, πιστεύοντας ότι δεν κάνει κάτι παράνομο, επίσης, και έχοντας τη βεβαιότητα και τη σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά...

Εν μέσω θερινής περιόδου, που απαγορεύονται ακόμα και οι βόλτες στα δάση, ένας συνάνθρωπός μας, που ενδεχομένως πολύ στενοχωρήθηκε με το κακό που μας βρήκε τέλος Ιουλίου, αποφάσισε να βάλει φωτιά μέσα στο βουνό για να ετοιμάσει το γεύμα του. Γιατί; Επειδή οι τραγωδίες συμβαίνουν σε άλλους. Επειδή ο απρόσεκτος δεν είναι αυτός. Επειδή ξέρει τι κάνει. Επειδή το δάσος τού ανήκει.

Επειδή θέλει να μαγειρέψει...

Παραθέτουμε την ανάρτηση της Explore Mainalo, μη μπορώντας να πιστέψουμε ότι είμαστε πραγματικά τόσο, μα τόσο πίσω:

«Δεν δραστηριοποιούμαστε μόνο επαγγελματικά στο Μαίναλο αλλα οφείλουμε με καθημερινές περιπολίες να το προστατεύουμε.

»Ο κλασσικός λαλακας ελληνας που βλέπεται στο βάθος Α Ν Α Ψ Ε Φ Ω Τ Ι Α στα χόρτα να μαγειρέψει χωρίς προστασία χύμα κάτω. Ηρθε το ζώο να παει στην καρδιά του Μαινάλου, πάνω απο κατοικημένα χωριά να ανάψει Φ Ω Τ Ι Α για να φάει προχθές το βράδυ. 

»Όταν τον έκραξα μου είπε πως θα μαγείρευα το φαγητό χωρίς φωτιά?

»Τέλος η πυροσβεστική ανέλαβε το θέμα και ελπίζουμε κάποια στιγμή να μην ρίχνουμε ευθύνες αλλα να αποκτήσουμε Παιδεία και σεβασμό στο περιβάλλον!»

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.