Η Δημοτική Επιχείρηση Μεγαλόπολης για τη μη πραγματοποίηση εκδήλωση στην Καρύταινα

Η Δημοτική Επιχείρηση Μεγαλόπολης για τη μη πραγματοποίηση εκδήλωση στην Καρύταινα

Αύγουστος 18, 2018 - 20:01
0 σχόλια

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών , σχετικά με την μη πραγματοποίηση της παιδικής εκδήλωσης στην Καρύταινα ,  στις 11/8/18 , με παρουσίαση παραμυθιών του Χότζα στην Τουρκική γλώσσα από Τουρκάλα καλλιτέχνιδα , ενημερώνουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας τα εξής :

Η ανωτέρω εκδήλωση δεν ακυρώθηκε από το ΔΣ της Δημ. Επιχ/σης στις 17/7/18 , απλά δεν εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία μαζί με τις άλλες , καθόσον υπήρχαν απορίες και ερωτήματα για το στόχο και το περιεχόμενό της , όμως δεσμεύτηκε η πίστωση και ηπρόθεση του Δ.Σ. ήταν να ξανασυζητηθεί η εκδήλωση , αφού τροποποιείτο το θέμα ή είχαμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν .
Η υπεύθυνη της εκδήλωσης κα Κουσκουρέλου ενημερώθηκε άμεσα , όμως δεν επανήλθε και δεν επικοινώνησε , για να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες .

Διατυπώθηκαν στην συνεδρίαση επιφυλάξεις, κατά πόσο μια τέτοια εκδήλωση θα συμβάλλει στην κουλτούρα και στην πολιτισμική ανάταση της περιοχής της Καρύταινας , με τα παραμύθια του Χότζα και μάλιστα στα Τούρκικα , με στοιχεία που δεν συνάδουν με την ιστορική βαρύτητα της πατρίδας του Κολοκοτρώνη. Επιπροσθέτως προτάθηκε να υποστηριχθεί και ένα άλλο θέμα από τον Ελληνικό πολιτισμό όπως: π.χ τους σοφούς και παγκοσμίους αναγνωρισμένους μύθους του Αισώπου .

Οι χαρακτηρισμοί και το λεξιλόγιο ( απαρχαιωμένοι, ρατσιστές , πουλούν προστασία του τόπου, πατερναλιστές λογοκρισίας , κλπ ) για τα μέλη του Δ.Σ. , είναι επιεικώς απαράδεκτοι , καθόσον θεωρείται αυτονόητο ότι άπαντες , Σύλλογοι και Φορείς , προσπαθούμε για την πρόοδο και το καλό του τόπου μας , το οποίο μπορεί να ευοδωθεί μόνο με αγαστή συνεργασία , που βασίζεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και σεβασμό απόψεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΑΖΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

(Δείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ)

(ΠΗΓΗ: kafeneio-megalopolis.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.