Αλλαγή φιλοσοφίας και προσανατολισμού στον ΟΑΕΔ (video)

Αλλαγή φιλοσοφίας και προσανατολισμού στον ΟΑΕΔ (video)

Μάιος 18, 2015 - 10:08
0 σχόλια

Η νέα διοικήτρια του ΟΑΕΔ κυρία Μαρία Καραμεσίνη βρέθηκε στον ΟΑΕΔ στην Τρίπολη,στο πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων που πραγματοποιεί στα κατά τόπους παραρτήματα του Οργανισμού Απασχόλησης ανά την Ελλάδα, την Παρασκευή 15 Μαΐου. Σκοπός των επισκέψεων αυτών είναι να επισημανθούν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες των ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα τα κέντρα προώθησης απασχόλησης, όπως οι μονάδες που έχουν άμεση σχέση με τους ανέργους και με τις επιχειρήσεις. Η κυρίαΚαραμεσίνη ενημέρωσε τους εργαζομένους για τις αλλαγές οργανωτικού και διοικητικού τύπου τις οποίες ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση.

«Το σχέδιο αναδιοργάνωσης που είναι σε εξέλιξη δεν ήταν επικοινωνημένο στους εργαζομένους, με αποτέλεσμα να μαθαίνουν ανακριβή πράγματα», επεσήμανε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ. 

Σε ερώτηση για το αναναμένεται να βγουν νέα προγράμματα, η κυρία Καραμεσίνη απάντησε ότι προφανώς και ο οργανισμός απασχόλησης θα ετοιμάσει προγράμματα ενεργητικής πολιτικής και απασχόλησης γιατί υπάρχουν άνεργοι που μένουν χωρίς εργασία.

Ως προς το πώς θα μπορέσουν να επιτύχουν την καλύτερη αξιοποίηση των προγραμμάτων,ώστε οι άνεργοι που επωφελούνται να μην χάνουν τη δουλειά τους όταν τελειώνει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, είπε ότι αυτό θα γίνει μέσα από τον σχεδιασμό μιας νέας γενιάς προγραμμάτων τα οποία θα περιλαμβάνουν μεγαλύτερο διάστημα απασχόλησης. «Η νέα κυβέρνηση θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση για ένα ικανοποιητικό διάστημα (σ.σ.: εργασίας) και δεν ταυτίζεται με το διάστημα για το οποίο δίνονταν επιδοτήσεις σε προηγούμενα προγράμματα», δήλωσε η κυρία Καραμεσίνη.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Αλλαγή φιλοσοφίας και προσανατολισμού στον


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.