Αγορά χώρου για τα αδέσποτα από τον Δήμο Τρίπολης

Αγορά χώρου για τα αδέσποτα από τον Δήμο Τρίπολης

Μάιος 04, 2016 - 11:49
2 σχόλια

Το ζήτημα με τα αδέσποτα στον Δήμο Τρίπολης και ο ενδεδειγμένος τρόπος για την αντιμετώπισή του έχει απασχολήσει το ΔΣ του Δήμου πολλές φορές, χωρίς, τις περισσότερες από αυτές, να έχει δοθεί μια ουσιαστική και βιώσιμη λύση τόσο για την ευημερία των κατοίκων όσο και για την προστασία αυτών των ζώων που ως επί το πλείστον ασυνείδητοι ιδιοκτήτες τα εγκαταλείπουν στον δρόμο.

Ομόφωνα αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της 25ης Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης τη μίσθωση χώρου, με τη διαδικασία της μειοδοτικής δημοπρασίας, με σκοπό την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Παράλληλα, αποφάσισε να ξεκινήσει η διαδικασία για την αγορά χώρου, προκειμένου να μην σπαταληθεί χρόνος αν κριθεί άγονη η αναζήτηση χώρου για μίσθωση, καθώς η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έχει κρίνει ήδη ασύμφορη την πρώτη προσφορά και το ζήτημα επείγει.

Επίσης, το ΔΣ όρισε επιτροπή αποτελούμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους κκ. Σταματόπουλο Δημήτριο και  Γεωργανόπουλο Νικόλαο ως τακτικά μέλη της επιτροπής εκτίμησης ακινήτων σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.1 του Π.Δ. 270/81, με αναπληρωματικά μέλη αυτών τους Δημοτικούς Συμβούλους κυρία Αληγέωργα Γαρυφαλλιά – Κόνη και 2) Δημόπουλο Σπύρο. Στην επιτροπή συμμετέχει και μηχανικός του Δήμου, που ορίζεται με απόφαση Δημάρχου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακλαμάνος Αναστάσιος έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ο κ. Σταματόπουλος Δημήτριος μίλησε για τη διαδικασία αναφέροντας ότι «είχε βγει κάποια προκήρυξη την οποία η Οικονομική Επιτροπή την έβγαλε αρνητική, επειδή κρίθηκαν ασύμφορες προς τον Δήμο οι τιμές που μας είχαν δώσει». Έτσι, ο κ. Σταματόπουλος πρότεινε να αποφασίσει το ΔΣ να μισθώσει χώρο πάλι με τη διαδικασία της μειοδοτικής δημοπρασίας για την κατασκευή καταφυγίου, αλλά παράλληλα και να διερευνηθεί η δυνατότητα αγοράς χώρου. 
«Εγώ προτείνω και τη μίσθωση αλλά παράλληλα και για την αγορά χώρου, να δούμε και για την αγορά τι μας συμφέρει καλύτερα. Να τρέξουν αν γίνεται δύο μειοδοτικές διαδικασίες ταυτόχρονα», είπε.
Ο δήμαρχος κ. Παυλής ανέφερε ότι έχουν περάσει έξι - επτά μήνες με μια μίσθωση
που η επιτροπή έκρινε αρνητικά, απορρίπτοντας το 90% των προτάσεων «και μία που έδωσε την τιμή και ενδεχομένως θα μπορούσε να το πάρουμε, ήταν κάπου δυόμισι χιλιάδες, δύο χιλιάδες επτακόσια το μήνα επί δώδεκα δηλαδή τριάντα πέντε χιλιάδες το χρόνο. Επί δεκαπέντε μισό εκατομμύριο, αυτά δεν γίνονται», όπως είπε επί λέξει. Δείτε ΕΔΩ
 
«Δεν μπορεί ο Δήμος να μπει σε αυτή τη λογική. Λέμε τώρα για να μην χάνουμε τον χρόνο να επαναληφθεί αυτή η διαδικασία αλλά ταυτόχρονα αν γίνεται στην απόφαση και μπορούμε να το πάρουμε δεν το γνωρίζω αυτό, παράλληλα να γίνει και η άλλη, να μη χάνουμε χρόνους δηλαδή γιατί άμα πάλι βγούμε άκυροι, φάγαμε τους έξι μήνες».
 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Μη βιάζεστε αφήστε τα αδέσποτα να φάνε μερικούς ανθρώπους και βλέπουμε.Πάντως τριπολιτσιώτες εδώ είμαστε και θα το δείτε. τα σκυλιά θα συνεχίσουν να λιάζονται στην πετρινού να τα νταντέβει ηκυρία και κάπου κάπου κάπου να δαγκώνουν και κανένα παιδάκι.

Αν βιαστείτε τόσο πολύ όσο βιαστήκατε στα πάρκινγκ η επιτυχία είναι σίγουρη !!!!! χαχαχαχα!!!!! αλήθεια τους ανθρώπους πότε θα τους πληρώσετε; πότε θα μπει η ελεγχόμενη; θα μου πεις δύσκολες ερωτήσεις για τις τόσες άλλες δουλειές που κλείνει με επιτυχία ο Δήμαρχός μας !!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.