«Αδιάβαστη» έπιασε την αντιπολίτευση του ΠεΣυ ο Τατούλης

«Αδιάβαστη» έπιασε την αντιπολίτευση του ΠεΣυ ο Τατούλης

Νοέμβριος 20, 2017 - 17:16
2 σχόλια

Αναταραχή έφερε στο ΠεΣυ η συζήτηση του τέταρτου θέματος εντός ημερήσιας διάταξης «Έγκριση της Οριστικής Μελέτης με τίτλο: ‘’Κατασκευή αγκυροβολίου ανοιχτής θαλάσσης για την εκφόρτωση πετρελαιοειδών’’ στη θέση “Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων”, Δ.Ε. Αγ. Θεοδώρων του Δ. Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων Ν. Κορινθίας» κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Ένα σχόλιο του περιφερειακού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Παπαφωτίου για τους διαφωνούντες με την επέκταση του αγκυροβολίου στάθηκε αφορμή για την παρέμβαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαφωτίου χαρακτήρισε αδιάβαστους τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης που δεν συναινούν με την επέκταση, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Γόντικα, ο οποίος ζήτησε να πάρει πίσω τον λόγο του ο κ. Παπαφωτίου.

«Με διαδικασίες fast track το 2011 δόθηκαν οι εγκρίσεις για την επέκταση της Motor Oil και τώρα με συνειδητή επιλογή δεν δίνετε ούτε κόκκο πληροφόρησης για το τι σχεδιάζει ο καπιταλιστής. Οι Υπηρεσίες να παίρνουν την ευθύνη της υπογραφής και του κόστους τους», είπε ο κ. Γόντικας κατά την τοποθέτησή του.

Ο κ. Παπαφωτίου απάντησε ότι ο φάκελος βρίσκεται στη Γραμματεία του ΠεΣυ από τον Ιούνιο του 2016, χαρακτηρίζοντας αδιάβαστους τους περιφερειακούς συμβούλους που αντιτίθενται στην επέκταση του αγκυροβολίου.

Ο κ. Τατούλης παρενέβη λέγοντας: «Να κάνετε μερικά μαθήματα, αν δεν ξέρετε, ενώ είστε μηχανικοί, τι είναι το αγκυροβόλιο ανοιχτής θάλασσας. Εκτιμώ ότι πολλές φορές στον οίστρο που έχετε να αντιπολιτευτείτε την περιφερειακή αρχή έχετε χάσει τα λογικά σας, πρέπει να πάτε γρήγορα να ενημερωθείτε για τα θέματα που συζητούνται. Το αγκυροβόλιο ανοιχτής θάλασσας δεν είναι έργο ανοιχτών υποδομών. Είναι να έχουν το δικαίωμα τα μεγάλα πλοία να αγκυροβολούν σε μεγάλο βάθος, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον σκοπό τους. Δεν επιβαρύνουν τις μικρές υποδομές, και γι’ αυτό είναι περιβαλλοντικό έργο».

Το 2017 η υφιστάμενη κυβέρνηση ενέκρινε στο συγκεκριμένο έργο.

«Συνέλθετε. Εκτίθεστε συνεχώς. Να ενημερώνεστε, επειδή η πλειοψηφία εδώ με μεγάλη αυστηρότητα μελετά και διαβάζει. Η πλειοψηφία του ΠεΣυ κρατά ψηλά τη σημαία της γνώσης και της εντιμότητας», επεσήμανε, τέλος, ο κ Τατούλης, δηλώνοντας υπερήφανος για το επίπεδο της περιφερειακής πλειοψηφίας.

Πάντως, ο κ. Γόντικας επέμεινε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και υπογράμμισε ότι δεν δέχεται από κανέναν να τον αποκαλεί «αδιάβαστο» και «αγράμματο».

Γαλανιάδη Εύα

 


2 Σχόλια

Δεν είναι να παινεύεται κάποιος μονόφθαλμος επειδή βλέπει ό,τι δεν μπορεί να δει ο τυφλός

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.