Το 2ο Εργαστήρι της πέτρας στα Λαγκάδια

Το 2ο Εργαστήρι της πέτρας στα Λαγκάδια

Μάιος 10, 2018 - 15:44
2 σχόλια

Το βίντεο αυτό, που έχει ως τίτλο «Το νόστιμον ήμαρ της τέχνης της πέτρας», αποτελεί ένα δείγμα από το ντοκυμαντέρ που ετοιμάζεται, με βάση το υλικό καταγραφής από το 1ο Εργαστήρι της πέτρας που διοργάνωσαν τα Άνθη της Πέτρας, στα Λαγκάδια Αρκαδίας, το καλοκαίρι του 2017.

Η Κίνησή μας ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Διευθυντή της Σχολής Σταυράκου κ. Σωτήρη Λαμπρόπουλο για την πολύπλευρη και θερμή υποστήριξη της παραγωγής και τον κ. Στάθη Γκόβα για τη συνεργασία, την ποιότητα της καταγραφής και την σκηνοθεσία.

Το 2ο Εργαστήριο της τέχνης της πέτρας που διοργανώνουν τα Άνθη στα Λαγκάδια από 30 Ιουλίου ως 5 Αυγούστου.

Έχοντας την πλούσια περσινή εμπειρία της πρώτης διοργάνωσης του Εργαστηρίου της τέχνης της πέτρας, τα Άνθη της Πέτρας προχωρούν στη διοργάνωση του 2ου Εργαστηρίου από 29 Ιουλίου ως 5 Αυγούστου 2018. Στόχος της διοργάνωσης των Εργαστηρίων είναι η λειτουργία της Σχολής μαθητείας της τέχνης της πέτρας στα Λαγκάδια.

Με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο φαίνεται ότι η σχολή μπορεί να λειτουργήσει ως τμήμα του ΙΕΚ Γορτυνίας. Το Κέντρο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής με τη λειτουργία του θα υποστηρίξει τη Σχολή μαθητείας σε διάφορα επίπεδα. Στο φετινό Εργαστήρι ως εκπαιδευτές θα είναι διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες (αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί ) και πρωτομαστόροι από τα Λαγκάδια, την Ήπειρο και τη Μακεδονία και θα διεξαχθεί σε δύο χώρους. Αρχικά, στον προαύλιο χώρο του ΚΕΠ, όπου θα ολοκληρωθούν τα περσινά έργα και θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια λιθοξοΐας και στη συνέχεια, στη Ντραΐνα όπου θα γίνουν επιτόπιες επιδείξεις, μικρής έκτασης τοπικές αποκαταστάσεις, συμπληρώσεις και επισκευές στα ερείπια των πέτρινων κατασκευών της περιοχής (μικρό ερειπωμένο κτίσμα, κατεστραμμένο αλώνι, κατεστραμμένη δημόσια κρήνη, λιθόστρωτα μονοπατιών και ξερολιθιές).

Video: 

ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ - Το νόστιμον ήμαρ της τέχνης της πέτρας


2 Σχόλια

Δεν αφηνετε τις γιορτουλες και τις εκδηλωσουλες και δεν πατε στο κοκκινο γεφυρι των Λαγκαδιων,να βαψετε μαυρες τις κοκκινες πετρες του; Μονο που θα πατε τζαμπα χωρις χορηγους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.