17 Nοεμβρίου: Μέρα μνήμης, τιμής και αγώνα

17 Nοεμβρίου: Μέρα μνήμης, τιμής και αγώνα

Νοέμβριος 17, 2018 - 10:00
0 σχόλια

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973 ήταν η κορύφωση του αγώνα του λαού και της νεολαίας της Ελλάδας ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία.

Τιμούμε, 45 χρόνια μετά την Ηρωική Έξοδο του Πολυτεχνείου, όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν ακόμα και την ζωή τους στον αγώνα κατά της δικτατορίας.

Το πολυτεχνείο δεν ήταν μόνο μια εξέγερση ενάντια στη Χούντα, ήταν μια κραυγή υπέρ του λαού που παλεύει για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και ειρήνη. Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα τιμάμε τους νεκρούς του Νοέμβρη και όλους όσους πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους τα δυσβάστακτα βάρη της κρίσης και των μνημονίων, την ώρα που οι άνεργοι και οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται, την ώρα που οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, τα αιτήματα “ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” παραμένουν όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα και απαιτητά.

Για αυτό οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες για την προστασία και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους στόχους και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε ο στόχος πρέπει να είναι κοινός όπως κοινοί για όλους πρέπει να είναι και οι αγώνες.

Μόνο οι αγώνες μας θα δώσουν προοπτική στους νέους, θα ανατρέψουν τις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων, θα δώσουν ανάσα στη πληγείσα, από τις μνημονιακές πρακτικές, Ελλάδα, θα κλείσουν το δρόμο σε κάθε απειλή.

Για το λόγο αυτό το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρο.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.