Ιταλικό ενδιαφέρον από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη δρομολόγηση φορτηγών τρένων μέχρι την Τρίπολη

Ιταλικό ενδιαφέρον από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη δρομολόγηση φορτηγών τρένων μέχρι την Τρίπολη

Δεκέμβριος 12, 2019 - 14:47
3 σχόλια

Ενδιαφέρον εκφράζουν οι Ιταλοί διαχειριστές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναδρομολόγηση τρένου στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο, αλλά και φορτηγών συρμών στην γραμμή μέχρι την Τρίπολη.

Την σημαντική αυτή εξέλιξη μετέφερε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του σήμερα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Ο Π. Νίκας ενημερώθηκε, ειδικότερα από τον Κ. Σπηλιόπουλο μετά τη συνάντηση που ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ πραγματοποίησε με στελέχη του ιταλικού κρατικού ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane (FDS), ο οποίος έχει εξαγοράσει το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού).

Συγκεκριμένα, ο Κ. Σπηλιόπουλος μετέφερε στον περιφερειάρχη, ότι όσον αφορά τις άγονες γραμμές εκφράστηκε εκ μέρους των συνομιλητών του μεγάλο ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο, αλλά και της δρομολόγησης φορτηγών τρένων μέχρι την Τρίπολη, με δεδομένη και την πρόθεση της Περιφέρειας να συμβάλει οικονομικά στο εν λόγω εγχείρημα. Παράλληλα, ο Κ. Σπηλιόπουλος επισήμανε και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την εν λόγω προοπτική.

“Σίγουρα πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, φαίνεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο αυτό το ενδιαφέρον” σχολίασε ο περιφερειάρχης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι σύντομα προγραμματίζεται συνάντησή του με στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο Π. Νίκας υπενθύμισε ότι η επιδίωξη της υπ’ αυτόν περιφερειακής αρχής για την σταδιακή επαναλειτουργία του τρένου στο δίκτυο της Πελοποννήσου αποτελεί άμεση προτεραιότητα και συνδέεται άμεσα με την επιθυμία της να διαφυλάξει το περιβάλλον, δεδομένου ότι το τρένο αποτελεί από τα πλέον οικολογικά μέσα μαζικής μετακίνησης.

* Η φωτογραφία με τον σταθμό του Ναυπλίου είναι από την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

πούλησαν τα τρένα σε ιταλούς για ψίχουλα και οι εδώ συριζαίοι δεν βγάζουν μιλιά αφού το ντηλ έγινε επί τσίπρα

Αφού πλήρωσε ο Ελληνικός λαός τις 2 σήραγγες του Καλλιδρομου μήκους 18 χλμ και αξίας 354 εκκατομυρια ευρώ ,πούλησαν τον ΟΣΕ για ψίχουλα ,την ίδια ώρα που η Γερμανία ,Αυστρία ,Γαλλία έχουν τους σιδηροδρόμους 90% με 95% υπό κρατική ιδιοκτησία !!

η Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία έχει και χιλιάδες κόσμο που χρησιμοποιεί τα τρένα και έχουν έσοδα. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιου είδους χρήση, οπότε η αξία του δικτύου -από άποψης εσόδων- είναι μηδαμινή για την περιοχή μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.