Με εντάσεις συνεχίζονται οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

Με εντάσεις συνεχίζονται οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιούλιος 22, 2019 - 19:25
2 σχόλια

Τατούλης: Θα είμαι εκεί στην θέση που με επέλεξε ο πολίτης στην αντιπολίτευση

Με καθυστέρηση μιας ώρας και τριάντα λεπτών ξεκίνησε η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη.

Πριν το σώμα εισέλθει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος κ. Στρατηγάκος έδωσε τον λόγο στους αντιπεριφερειάρχες προκειμένου να εισηγηθούν τα θέματα εκτός της ημερήσιας διάταξης.

Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα που ήρθαν προς συζήτηση προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και ειπώθηκαν πολλές βαριές κουβέντες τόσο από την πλευρά του κ. Γόντικα , όσο και από τον κ. Τατούλη.

Η «κόντρα» μεταξύ των δύο δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο αφού ο τρόπος που χειρίζεται η περιφερειακή αρχή τα θέματα και τα έργα βρίσκει αντίθετο το μέλος της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Γόντικας μίλησε για την πικρία της περιφερειακής αρχής η οποία από την 1η Σεπτεμβρίου θα κάθεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης, αφήνοντας για ακόμα μια φορά αιχμές για την «Νέα Πελοπόννησο».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης παίρνοντας τον λόγο είπε:

«Το ΚΚΕ και ο εκπρόσωπός του στην περιφέρεια υπηρετεί τους καναλάρχες, ό,τι και να κάνετε ό,τι και να λέτε το 47% των πολιτών που μας εμπιστευθήκαν κόντρα σε όλες αυτές τις σκηνοθετημένες παγίδες που μας έστησαν, είναι η δική μας νίκη κόντρα σε αυτόν που δεν μπορούσε καν να βγει από τα όρια της Καλαμάτας μόνος του».

Για ακόμα μία φορά ο κ. Τατούλης δήλωσε «παρών» στη νέα σύνθεση του ΠεΣυ αναφέροντας  «Θα είμαι εκεί στην θέση που με επέλεξε ο πολίτης στην αντιπολίτευση και απευθυνόμενος στον κ. Γόντικα είπε «στα χωριά σας στα Μαγούλιανα, λένε. «Αν θέλεις να μάθεις τι λέει ο κόσμος για εσένα κόψε το αφτί  σου και πέταξε το στην πλατεία του χωριού, και αν κ. Γόντικα μάθεις τι λένε θα ντρεπόσουν».

«Είναι πρόκληση το 5% να μην  σέβεται κανέναν και τους πολίτες»

Τέλος ο κ. Τατούλης  ζήτησε να λήξει η συνεδρίαση και να οριστεί μία νέα.

Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση της περιφερειακής αρχής και του περιφερειακού συμβουλίου να πάει τα θέματα μέχρι το τέλος

Έπειτα τον λόγο έλαβε ο κ. Πατσαρίνος αναφέροντας «Δεν πρέπει να δηλητηριάζεται το περιφερειακό συμβούλιο, έχουμε δώσει μάχες για να διαφυλαχθούν οι δημοκρατικές λειτουργίες στο ΠεΣυ, προτείνω να συνεχιστεί η συνεδρίαση του συμβουλίου, αλλά τα θέματα εκτός της ημερήσιας διάταξης να πάνε στο επόμενο συμβούλιο.

Ο κ. Αλευράς από την πλευρά του είπε «Η καλοκαιρινή περίοδος είναι δύσκολη λόγω αδειών έτσι δεν πρέπει να λήξει η συνεδρίαση πριν συζητηθούν τα σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Γόντικας είπε ότι η συνεδρίαση πρέπει να ολοκληρωθεί πριν ληφθούν αποφάσεις.

Η κυρία Νικολάκου, είπε «οι κκ Γόντικας και Γούργαρης είναι υπαίτιοι και δημιουργούν πρόβλημα στην σύγκληση του συμβουλίου.

Έχουμε 8 αποστάτες, εκλεγμένους πλέον βουλευτές που δεν έχουν παραιτηθεί δυσχεραίνοντας τις συνεδριάσεις

Κλείνοντας έκανε μία πρόβλεψη αναφέροντας  «τσουνάμι» επιθέσεων θα δεχτεί η αυτοδιοίκηση και μου φαίνεται ύποπτη η στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μην θέλει να συζητήσει τις αλλαγές στον Κλεισθένη.

Εγώ είμαι ντόπερμαν και το αφεντικό μου το ακολουθώ μέχρι τέλους

 


2 Σχόλια

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΝΤΑΣ , ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ . ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΡΗΣ ΜΗ ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ...... ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΟΥΚΟΥΛΗ : ΕΚΛΕΓΕΙΣΑ , ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣΑ . ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ ΜΗ ΕΚΛΕΓΕΙΣ . ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ .......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.