«Κίτρινα Γιλέκα»: Χάος στη Γαλλία, πολλοί τραυματίες

«Κίτρινα Γιλέκα»: Χάος στη Γαλλία, πολλοί τραυματίες

Δεκέμβριος 09, 2018 - 11:01
11 σχόλια

Εκτός ελέγχου χαρακτηρίστηκε η κατάσταση στη Γαλλία στις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων, όπου μετείχαν τουλάχιστον 125.000 άνθρωποι. Οι προσαγωγές έφτασαν τις 1.385, ενώ 975 άνθρωποι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση. Παράλληλα, μόνο στο Παρίσι 126 άτομα μετέβησαν σε νοσοκομεία της πόλης για να φροντίσουν τα τραύματά τους.

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στη Γαλλία, καθώς βγήκαν στους δρόμους τουλάχιστον 125.000 άνθρωποι. «Υπάρχουν 1.385 προσαγωγές, ενώ 975 άνθρωποι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, αριθμοί που θα αυξηθούν», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ,χθες αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Μονάχα για το Παρίσι, η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε 920 προσαγωγές, εκ των οποίων 619 άνθρωποι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση. Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε επίσης λόγο για 118 τραυματίες από την πλευρά των διαδηλωτών και 17 τραυματίες από τις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 10 το πρωί τοπική ώρα, όταν ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών προσπαθώντας να σπάσει το μπλόκο που είχαν στήσει σε παράδρομο της περιοχής κι οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα διαλύοντας το πλήθος. Το κλίμα σε αρκετά σημεία ήταν πολεμικό, ενώ υπήρξαν και πυροβολισμοί με πλαστικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών.

Θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας και άνδρες των δυνάμεων καταστολής εμπόδισαν πορεία προς το προεδρικό μέγαρο, γύρω από το οποίο είχαν τοποθετηθεί ατσάλινα οδοφράγματα.

(Πληροφορίες: dikaiologitika.gr)

Ειδήσεις: 

11 Σχόλια

Απόψε ο Μακρόν άρχισε την προσπάθεια να ξηλώσει την Ευρώπη του Σόιμπλε και των τσιρακιών του. Για την επιβίωσή του παλεύει ο άνθρωπος αφού είδε και αποείδε με τους πανίβλακες γάλλους που δεν συμφωνούν να φτωχύνουν για να πλουτίζουν περισσότερο οι ήδη πλούσιοι. Άγνωστο αν καταφέρει να επιβιώσει δίνοντας λίγα ψίχουλα στους φτωχούς. Δεν μπόρεσε να τους πείσει ότι τα λεφτά πρέπει να πηγαίνουν στα λεφτά. Το κεφάλαιο είναι ένας πόρος από μόνος του που χρήζει προστασίας από τους φτωχούς που δεν ξέρουν να τον αξιοποιούν. Θα δούμε. Ας λασκάρει τώρα το λουρί, αύριο μπορεί να το ξανασφίξει.

Απ' ότι ακούω τα κίτρινα γιλέκα δεν τσιμπάνε, θέλουν πολύ παραπάνω από ψίχουλα. Ζητάνε αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη, τα πάντα δηλαδή. Μπορεί να υπάρχει δικαιοσύνη σε κοινωνίες χτισμένες πάνω στην αδικία; Τι λες Παύλο;

Μην πανικοβαλλεστε με τα κιτρινα γιλεκα. Στην πολη τουτη δεν μας πιανει τιποτα. Εδω μονο κιτρινομπλε εμφανιση υπαρχει και είναι και η μονη που καει αυτη την καμενη πολη.

Συν τοις άλλοις δεν κηδεμονεύονται από κόμματα ούτε έχουν τέτοιες βλέψεις προσώρας. Ελπίζω.

Οι γάλλοι μπαχαλάκηδες ακροδεξιοί ακροαριστεροί ( όπως εδώ οι αγανακτισμένοι) με ολίγη ρώσικη υποβοήθηση και την απαραίτητη συμμετοχή των αφρικανών και κάθε πικραμένου είναι το νέο όραμα των οπαδών του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

@ 19:36 ο Παύλος είσαι που από τη λύσσα σου να απαντήσεις ξέχασες τ' όνομα ή ένας από τη συμμορία των πέντε που είναι περισσότεροι;

@17:59 - Όλοι οι τεμπελχανάδες ανά την υφήλιο, κοινωνική δικαιοσύνη ζητάνε. Οι υπόλοιποι δουλεύουν και προοδεύουν.

Δηλαδή για σένα η κοινωνική δικαιοσύνη είναι τρικ των τεμπέληδων. Αν η κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι ένα από τα θεμέλια της σύγχρονης κοινωνικής οργάνωσης, το πεδίο μένει ελεύθερο στον πιο ισχυρό που κινείται ανάλογα με τις ορέξεις του, επομένως δεν μας χρειάζεται το κράτος και βέβαια ούτε εκλογές ούτε δημοκρατία, ούτε πολύ περισσότερο η Νέα Δημοκρατία. Έχεις πάρει πολύ στραβό δρόμο, περιμένεις να ψηφίσουμε το κόμμα που διαφημίζεις;

Παύλο, περιμένω μία απάντηση στο σχόλιο 15:40. Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου για τους τεμπελχανάδες ανά την υφήλιο, ίσως μπορέσεις να μου το εξηγήσεις με άλλους συλλογισμούς έξω από κομματικά σλόγκαν. Όποιος σου ζητάει εξηγήσεις δεν γίνεται αυτόματα κομματικός αντίπαλος ούτε κουκουές, όπως κάνεις συνήθως.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.