Απαλλαγή από τον πολιτισμό

Απαλλαγή από τον πολιτισμό

Σεπτέμβριος 16, 2017 - 18:05
43 σχόλια

Αν τολμήσεις να ψελλίσεις ότι θεωρείς λάθος τη δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών ιδίως όταν το παιδί έχει λάβει το χρίσμα και όταν ο μόνος λόγος είναι το γούστο των γονιών (οι οποίοι συνήθως δηλώνουν άθεοι, αγνωστικιστές ή οτιδήποτε άλλο αλλά έχουν σπεύσει να βαφτίσουν το παιδί τους στην εκκλησία για να μην παραπονιέται η γιαγιά και «τι θα πει η γειτονιά, παιδάκι μου») θα σε πάρουν με τις πέτρες.

Αν τολμήσεις δε να πεις ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι μάθημα όπως όλα τα άλλα, ότι φέρνει τον μαθητή σε επαφή με τον πνευματικό κόσμο και με την επιστήμη της Θεολογίας, όλοι οι «προοδευτικοί» θα σε πουν συντηρητικό άνθρωπο και σκοταδιστή, που θες τα παιδιά του κόσμου να ασχολούνται με μύθους και με το όπιο των λαών.

Κι έτσι, η υπογράφουσα, που θεωρεί όλα τα μαθήματα χρήσιμα, σωπαίνει στις μεγάλες παρέες των «προοδευτικών».

Και γελάει από προχθές με την καρδιά της...

Ένας γονιός μαθητή Δημοτικού με υπεύθυνη δήλωσή του ζητεί από το σχολείο του παιδιού του να μην του διδαχθούν τα κεφάλαια της ύλης για το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό. Και όλος ο «προοδευτικός» κόσμος, οι «αντιρατσιστές», οι πολυπολιτισμικοί/ πολυπολιτισμένοι, εκείνοι που θεωρούν τη θρησκεία «φτου κακά» και που επιμένουν ότι δεν έχει θέση στο σχολείο, κατακρίνουν τον γονιό για την απαλλαγή που ζητεί.

Κατ' αρχάς, ελπίζω τώρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η επιστολή του γονιού, οι αγαπητοί «προοδευτικοί» να συνειδητοποίησαν ότι οι μαθητές στο ελληνικό σχολείο δεν διδάσκονται μόνο για την επίσημη θρησκεία του ελληνικού κράτους αλλά, ω, του θαύματος!, και για τις άλλες θρησκείες και δόγματα του κόσμου.

Και, επίσης, αποφασίστε, αγαπητοί: Πώς είναι δυνατόν να θέλετε την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και να κατακρίνετε τον συγκεκριμένο γονέα για «μισαλλοδοξία και διακρίσεις»; Στο κάτω-κάτω, ζητεί απαλλαγή για το παιδί του από τη διδασκαλία δύο θρησκειών. Είναι ένα... βήμα εμπρός!..

Στα σοβαρά τώρα: Κάθε απαλλαγή σε ένα γνωστικό αντικείμενο που αφορά στη ζωή και στον άνθρωπο, είναι στην ουσία απαλλαγή από τον πολιτισμό.

Η διδασκαλία των θρησκειών συμβάλλει στην κατανόηση του ανθρώπινου πολιτισμού, αμβλύνει τη μισαλλοδοξία και καταπολεμά τις διακρίσεις. Λυπάμαι για τον γονιό που ζητεί απαλλαγή από τις συγκεκριμένες ενότητες, όπως λυπάμαι κάθε γονιό που ζητεί απαλλαγή του παιδιού του από ένα γνωστικό αντικείμενο που σκοπό δεν έχει να το προσηλυτίσει αλλά να του διδάξει ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και να του εξηγήσει τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο.

Σήμερα, δε, τον βοηθά να καταλάβει τι συμβαίνει στην οικογένεια που κατοικεί δίπλα του.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

43 Σχόλια

Τι πάει να πει "Η διδασκαλία των θρησκειών συμβάλλει στην κατανόηση του ανθρώπινου πολιτισμού"; Μία είναι η θρησκεία η ορθόδοξη χριστιανική, προερχόμενη απευθείας από το Θεό, δεν παρήχθη από τον άνθρωπο. Οι άλλες μπορεί να είναι ανθρώπινη επινόηση, γι' αυτό ψευδής.

Στο δρομο προς μεγαλοπολη αν κανεις δεξια εχει ενα μεγαλο κτιριο ° ψυχιατρριο το λενε....πηγαινε καμια βολτουλα

Αν στο μεγάλο κτιριο δεξιά του δρόμου που το λένε ψυχιατρ(ρ)ιο κατέληγαν αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ελληνικά, οι δρόμοι της πόλης θα ήταν έρημοι

κοκομπλόκο οι ψευτοπροοδευτικοί....................

Πρόκειται καθαρά για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Στη μια αναφερόμαστε στην ολοκληρωτική απαλλαγή από ένα μάθημα (κάτι που εξετάζεται ήδη από το υπουργείο) και στην άλλη στην απαλλαγή από συγκεκριμένα κεφάλαια που αφορούν συγκεκριμένες θρησκείες. Το να ζητά λοιπόν κάποιος την απαλλαγή από συγκεκριμένα κεφάλαια είναι αδύνατο να συμβεί καθώς με την ίδια λογική θα μπορούσε να ζητήσει απαλλαγή και από αλλά κεφάλαια,άλλων μαθημάτων. Το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να παραμείνει στα σχολεία και να διδάσκεται ως ένα μάθημα σε μια τάξη με όλες τις θρησκείες.

Με την ίδια λογική του "προοδευτικού" φίλου θα έλεγα ότι "Το να ζητά λοιπόν κάποιος την απαλλαγή από συγκεκριμένο ΜΑΘΗΜΑ (θρησκευτικά) είναι αδύνατο να συμβεί καθώς με την ίδια λογική θα μπορούσε να ζητήσει απαλλαγή και από αλλά ΜΑΘΗΜΑΤΑ (λχ ιστορία για λόγους συνειδησιακούς ή μαθηματικά για λογους ψυχολογικούς κλπ). Βλέπουμε λοιπόν ότι ο παραλογισμός (απαλλαγή απτα θρησκευτικά) γεννά πλήθος στρεβλώσεων και νέων παραλογισμών. Η πολιτική κουτοπονηριά της ψευτοαριστερής μνημονιακής κυβέρνησης, στην προσπάθεια της να απαξιώσει μη αρεστό μάθημα, διχάζει και αναστατώνει την μαθητική κοινότητα

έτσι που τα γράφεις Σάβ, 16/09/2017 - 19:46.: ..."Μία είναι η θρησκεία η ορθόδοξη χριστιανική, προερχόμενη απευθείας από το Θεό, δεν παρήχθη από τον άνθρωπο. Οι άλλες μπορεί να είναι ανθρώπινη επινόηση, γι' αυτό ψευδής...." ..... νομίζω οτι ο στίχος που έχει γραφτεί για την περίπτωση είναι: Μία είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία Να `σουνα, Θεέ μου, πότης να σωθεί η ανθρωπότης, στο μεθύσι σου απάνω να μαχαίρωνες το Χάρο. Άιντε ν’ αρρωστήσει ο Άγιος Πέτρος να τη βγάλουμε και φέτος. Μία είναι η ουσία - 1984 Στίχοι: Λευτέρης Χαψιάδης Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος Χαρούλα Αλεξίου

Απο πότε τα θρησκευτικά. είναι επιστήμη?Μπορεί ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει,αλλά απο εκεί κι έπειτα,ας πάει στο κατηχητικό για τα περαιτέρω.Το σχολείο είναι τόπος μάθησης και.....ξεστραβώματος κι όχι βιομηχανία παραγωγής πιστών-πελατών,της όποιας θεοκρατίας...

Εδώ κάναμε ολόκληρη πομπή για την υποδοχή αντιγράφου της θαυματουργού εικόνος της παναγίας του κύκκου, για ποιά επιστήμη μιλάς; Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι είναι λογάριθμοι, διαφορικές εξισώσεις, όπως επίσης και απλούς νόμους μηχανικής και φυσικής που χάρις αυτών έχουν σπίτια και δεν μένουν ακόμα σε σπηλιές.

Ορισμένοι μπερδεύουν την επιστήμη της Θεολογίας με την ορθόδοξη πίστη (την οποία μισούν-και δικαίωμά τους). Η Θεολογία είναι επιστήμη , όπως και η Φιλοσοφία ή η Φιλολογία κλπ. Απλά δεν είναι ΘΕΤΙΚΕΣ επιστήμες αυτές, είναι θεωρητικές επιστήμες, ανθρωπιστικές.

Αγαπητέ nick δεν θα αναφερθώ στους πατέρες της εκκλησίας που σπούδαζαν εκτός της θεολογίας κ της φιλοσοφίας κ τις θετικές επιστήμες, αλλά ρίξε μια μάτια στις σπουδές του Μεσογαίας Νικολαου κ κλάψε

Αντί να δοθεί έμφαση στην γνώση της Ορθοδοξίας και των Χριστιανικών παραδόσεων, οι εθνομηδενιστές Συριζαίοι με μπροστάρη τον Γαβρόγλου βάζουν σε προτεραιότητα το Ισλάμ. Άλλο ζήτημα πραγματεύονται τα Θρησκευτικά και άλλο η Θρησκειολογία. Ειδικοί τονίζουν ότι η θρησκειολογία δεν ενδείκνυται για τον ευαίσθητο και εύπλαστο ψυχικό κόσμο των ανηλίκων.

Αν δεν υπάρχουν, πρέπει να μπουν και κεφάλαια για την αθεΐα και τον αγνωστικισμό. Και έπειτα να γίνει υποχρεωτικό για άλλους, χωρίς δυνατότητα απαλλαγής. Αυτό είναι προοδευτισμός. Τα άλλα είναι ημίμετρα.

Πολλή προοδευτικούρα μαζεύτηκε. Ο καθένας ας πιστεύει ότι θέλει. Αν κάποιος δεν θέλει να διδαχτεί το παιδί του τις άλλες θρησκείες είναι δικαίωμα του. Όπως δεν κατακρίνουμε αυτούς που πιστεύουν άλλες θρησκείες, το ίδιο δεν χρειάζεται να κατακρίνουμε οποίους δεν θέλουν να μάθουν για τις άλλες.

"Η Θεολογία είναι η μελέτη της θρησκευτικής πίστης, πρακτικής και εμπειρίας αλλά και της μερικής κατανόησης των άκτιστων ενεργειών του Θεού. Ειδικότερα χαρακτηρίζεται ως η λογική και συστηματική μελέτη του Θεού και της σχέσης του με τον κόσμο και η μελέτη που διαπραγματεύεται την ύπαρξη, τη φύση και τις ιδιότητες του Θεού, τις αρχές και την εξουσία του, τα δόγματα που ορίζουν την ορθότητα της πίστης και τα λατρευτικά καθήκοντα προς το Θεό." (βικιπαίδεια). Κατά τη γνώμη μου είναι προϊόν της ανθρώπινης σκέψης αλλά ΔΕΝ είναι επιστήμη (μπαίνουμε σε δύσκολα χωράφια, τι είναι και τι όχι επιστήμη).

Εσείς γνωρίζετε πολλα προϊόντα της ανθρώπινης σκέψης που στηρίζονται στην μελέτη θεμάτων κ δεν χαρακτηρίζονται ως επιστήμη; Η θεολογία έχει συγκεκριμένη θεματολογία, μεθοδολογία κ διαιρείται σε τομείς που εδω κ αιώνες ειναι αποδεκτή ως επιστήμη. Τώρα έτσι όπως κατάντησαν τα θρησκευτικά, μάθημα επιλογής στην ουσία κ τους θεολόγους καθηγητές δεύτερης κατηγορίας καλύτερα να τα καταργήσουν τελείως

Η γνώση της Ορθοδοξίας ανώνυμε 19:37 ενδείκνυται για τον ευαίσθητο και εύπλαστο ψυχικό κόσμο των ανηλίκων και η θρησκειολογία όχι; Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα, πιστά στις Χριστιανικές παραδόσεις, οι οποίες όμως, κάπου μέσα στα ιερά κιτάπια μιλάνε και για την ελεύθερη βούληση. Ελεύθερη βούληση μεταξύ Ορθοδοξίας και αθεΐας, αλίμονο αν βάλουμε ανήλικα και ανώριμα μυαλά να πρέπει να αποφασίσουν ανάμεσα σε όλες τις θρησκείες.

Η λογοτεχνία ανώνυμε 20:48, μια από τις ομορφότερες δραστηριότητες του ανθρώπινου νου δεν είναι επιστήμη.

Όσοι είναι επικριτικοί με το μάθημα των θρησκευτικών, με την Εκκλησία και τους παπάδες, ας αναρωτηθούν. Έχουν την ίδια λυσσώδη αντίδραση με την ανέγερση Τζαμιών και την μαζική εισροή φανατικά θρησκευόμενων λαών στην Ελλάδα ? Εάν ΝΑΙ τοτε πρόκειται για ορθολογιστές μοντέρνους αγνωστικιστές ανθρώπους. Εάν ΟΧΙ τότε πρόκειται για ημιμαθείς ψευτοπροοδευτικούς που γεμάτοι συμπλέγματα ανήκουν στην "Χρυσή Αυγη της αριστεράς"

@19:50, δηλαδή όποιος δεν θέλει να διδαχτεί το παιδί του μαθηματικά μπορεί να το εξαιρέσει; Όχι φυσικά. Το ίδιο και με τα θρησκευτικά. Σκοπός του σχολείου είναι να σου πει "ψιτ φίλε υπάρχουν αυτές οι θρησκείες και τα βασικά τους στοιχεία είναι αυτά". Δουλειά του γονέα είναι να πάει το παιδί είτε στην εκκλησία είτε στο τζαμί είτε πουθενά, για να μάθει περισσότερα για την θρησκεία που θέλει να μάθει στο παιδί του. Δεν μπορούμε να έχουμε νέους ανθρώπους και να μην ξέρουν την ύπαρξη άλλων θρησκειών και τι λένε. Αυτή είναι συνταγή για ανόητους και φοβικούς ανθρώπους.

Γιατί κοπιάζετε τόσο πολύ να χαρακτηρίσετε τη θεολογία επιστήμη; Έχει λιγότερη σημασία αν δεν είναι; Σαφώς η θεολογία, όπως και η φιλοσοφία, δεν είναι επιστήμη. Ρίξτε μια ματιά στον ορισμό της επιστήμης. Όλα όσα διδάσκονται στα πανεπιστήμια δεν είναι επιστήμες, χωρίς να χάνουν αξία.

Πολλά μέτρα και πολλά σταθμά κουλουβάχατα. Ορθολογιστής είναι αυτός που αντιδρά λυσσαλέα στην ανέγερση τζαμιών και δεν λέει λέξη για το "θαυματουργό αντίγραφο" της εικόνας της Παναγίας! Μεγάλε, έγραψες...

Δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο στην ζωή. Για αρκετούς οι θρησκείες είναι αχρείαστες. Είναι όμως απαραίτητες για τις μάζες. Οποιοδήποτε από τα χριστιανικά δόγματα είναι προτιμότερο από τα δόγματα του Ισλάμ. Από εκεί και πέρα δεν γίνεται να μην σχολιάσεις κάποιες γραφικότητες. Αυτά που είδαμε με το τζιπ και την εικόνα-αντίγραφο, αν τα βλέπαμε στο Ιράκ θα τα λέγαμε γραφικότητες το λιγότερο. Αλλά όπως είπα, οι θρησκείες είναι απαραίτητες για τις μάζες. Χρειάζονται το παραμύθι τους για να είναι λειτουργικές. Άλλος ψάχνεται με την φιλοσοφία και την ψυχανάλυση και άλλος με την εικόνα...

Την εποχή που όλα πουλιούνται, οι θρησκείες γίνονται εμπόρευμα. Σωστός. Συνεπής στην αντίληψη περί κοινωνίας. Εσύ Παύλο είσαι πιο τοξικός σε σύγκριση με τους περισσότερους πολέμιους των θρησκειών που κυκλοφορούν εδώ μέσα. Η προτίμηση στα χριστιανικά δόγματα είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Ντόπια προϊόντα. Οι θρησκείες πάντα ήταν εμπόρευμα, ειδικά οι μονοθεϊστικές που έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα, πούλαγαν και συνεχίζουν να πουλάνε έναν από τους καλύτερους τρόπους ελέγχου των μαζών. Η περιφορά του "θαυματουργού" αντιγράφου πάνω σε τζιπ είναι μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας.

φιλε 2244 δεν με κατάλαβες. Εγώ ΔΕΝ είμαι ορθολογιστής. Είμαι συντηριτικός ορθόδοξος χριστιανός . Θέλω παπαδαριό και καμπάνες και τους μωαμεθανούς έξω από την χώρα μου. Συμφωνείς διαφωνείς, είμαι όμως ξεκάθαρος. Η υποκρισία βαραίνει αυτούς που βγάζουν φλύκταινες με την Εκκλησία μας και δεν βγάζουν άχνα με τα μαστιγώματα των μουσουλμάνων στο κέντρο των πόλεων. Τι σόι προοδευτικοί είναι αυτοί ;

Την εποχή που όλα πουλιούνται, οι θρησκείες γίνονται εμπόρευμα. Σωστός. Συνεπής στην αντίληψη περί κοινωνίας. Εσύ Παύλο είσαι πιο τοξικός σε σύγκριση με τους περισσότερους πολέμιους των θρησκειών που κυκλοφορούν εδώ μέσα. Η προτίμηση στα χριστιανικά δόγματα είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Ντόπια προϊόντα. Οι θρησκείες πάντα ήταν εμπόρευμα, ειδικά οι μονοθεϊστικές που έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα, πούλαγαν και συνεχίζουν να πουλάνε έναν από τους καλύτερους τρόπους ελέγχου των μαζών. Η περιφορά του "θαυματουργού" αντιγράφου πάνω σε τζιπ είναι μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας.

δηλαδή αν δεν μάθει τα βασικά στοιχεία των άλλων θρησκειών τι θα γίνει; ας μάθει να σέβεται και να μην κρίνει τους άλλους γι αυτό που πιστεύουν, ότι κι αν είναι αυτό, και ας μην πάει σε βάθος για τις άλλες θρησκείες. Εδώ δεν πάνε σε βάθος σε βασικά πράγματα, να μάθουν τις άλλες θρησκείες μας ενδιαφέρει. Είπαμε η πολλή προοδευτικούρα μας μάρανε.

Σίγουρα δεν είσαι ορθολογιστής. Όταν θες να βρίσεις κάποιον τον αποκαλείς ορθολογιστή και προοδευτικό. Το κατάλαβα. Αποκλείεις τον χριστιανισμό από τον ορθό λόγο, πίσω στο μεσαίωνα ολοταχώς. Έτσι είσαστε όλοι οι πιστοί; Ή χρησιμοποιείτε τη θρησκεία σας στον πόλεμο κατά των μωαμεθανών; (για τους εβραίους και τους ιεχωβάδες τι έχεις να πεις;)

Δεν είπα σε βάθος φίλε. Τα βασικά είπα. Ένας τρόπος να μάθει να σέβεται τους άλλους είναι να ξέρει και τα βασικά για αυτούς και να μην του φαίνεται τόσο άγνωστο. (γιατί ενστικτωδώς φοβόμαστε το άγνωστο)

Σίγουρα δεν είσαι ορθολογιστής. Όταν θες να βρίσεις κάποιον τον αποκαλείς ορθολογιστή και προοδευτικό. Το κατάλαβα. Αποκλείεις τον χριστιανισμό από τον ορθό λόγο, πίσω στο μεσαίωνα ολοταχώς. Έτσι είσαστε όλοι οι πιστοί; Ή χρησιμοποιείτε τη θρησκεία σας στον πόλεμο κατά των μωαμεθανών; (για τους εβραίους και τους ιεχωβάδες τι έχεις να πεις;)

Το να είσαι ορθολογιστής ή προοδευτικός ή ότι άλλο είναι στάση ζωής. Εάν είσαι συνεπής σε αυτά που δηλώνεις , και όχι υποκριτής, τότε είσαι άξιος σεβασμού. Εγώ τιμώ τον συνεπή ορθολογιστή και προοδευτικό άνθρωπο όπως και τον άθεο, τον χριστιανό ή ότι άλλο. Τους ντεμέκ απεχθάνομαι.

Όσο περισσότερα γράφεις τόσο περισσότερο εκτίθεσαι. Άξιος σεβασμού ο συνεπής σε αυτά που είναι (όχι που δηλώνει, ο καθένας μπορεί να δηλώνει ότι γουστάρει); Ο παιδόφιλος π.χ.;

Βρέ "προοδευτικέ" άσε τις εξυπνάδες. Είσαι κατά της ανέγερσης Τεμένους ή μόνο η ορθόδοξη Εκκλησία σε ενοχλεί ? Είσαι φανατικά κατά της κυκλοφορίας μουσουλμάνων με μαντήλες ή μόνο η περιφοράς της εικόνας της Παναγίας σε ενοχλέι ? Αντιτίθεσαι στην μαζική είσοδο φανατικα θρησκευόμενων πληθυσμών απτην Ασία ή η αισθητική σου προσβάλεται μόνο απτην μαζική προσέλευση χριστιανών πιστών στις εκκλησιές ?

Ακόμα δεν κατάλαβες κουλουβάχατα; Οι θρησκείες με ενοχλούν. Ειδικά η δική μας (δική μας!!!) γιατί αυτή παρεμβαίνει στη ζωή μου. Η γελοιότητα του "θαυματουργού" αντίγραφου της Παναγίας του Κύκκου προσβάλλει τη νοημοσύνη μου, όπως και ο φανατισμός των δικών μας αφιονισμένων με την ορθοδοξία. Αν ζούσα σε ισλαμική χώρα τα ίδια θα έγραφα. Η βλακεία με ενοχλεί.

Θα κατέβεις σε διαδήλωση κατά της ίδρυσης Τζαμιού ή η εμπάθειά σου εξαντλείται σε κάθε τι Ελληνικό, Πατριωτικό, Χριστιανικό ?

Δεν καταλαβαίνω γιατί διαδηλώνεις κατά της ίδρυσης τζαμιού. Εσύ έχεις χώρους λατρείας, οι μουσουλμάνοι γιατί να μην έχουν; Εγώ εμπάθεια; Αυτό που έχεις εσύ πώς λέγεται; Εμποδίζοντας την ανέγερση τζαμιού στην Ελλάδα θα ανακόψεις τη μετανάστευση; Ο μετανάστης ευθύνεται για την ανεργία, για το μισθό των 581 ευρώ, τις πετσοκομμένες συντάξεις, την ανύπαρκτη δημόσια υγεία; Αυτός είναι ο εχθρός σου; Εσύ είσαι εχθρός του εαυτού σου, πότε θα το αντιληφθείς; Άντε ψήφισε τώρα τον Κούλη ή τα χρυσαύγουλα να σε σώσουν.

Οι μουσουλμάνοι ήρθαν στην Ελλάδα χωρίς να μας ρωτήσουν. Μιλάμε για τεράστιας κλίμακας αντικατάσταση πληθυσμού. Άνθρωποι που γονατίζουν τα δημόσια ταμεία, κουρελιάζουν την δημόσια ασφάλεια και επίβαρύνουν ποικιλοτρόπως την ταλαίπωρη χώρα μας. Όταν αρχίζουν να ανατινάζονται όπως σε ΟΛΕΣ τις Ευρωπαικές χώρες, μην ξεχάσεις να ανάψεις ρεσώ στα θύματα (που είναι πάντα χριστιανοι) και να διαδηλώσεις "δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες"

Οπότε, αν τους εμποδίσεις να χτίσουν τζαμί, απέδειξες στους μουσουλμάνους ότι δεν τους γουστάρεις και αυτοί θα σταματήσουν να γονατίζουν τα δημόσια ταμεία, να κουρελιάζουν τη δημόσια ασφάλεια και να επιβαρύνουν ποικιλοτρόπως την ταλαίπωρη χώρα μας και θα γυρίσουν πίσω.

όταν ένας άνθρωπος παραδίδεται στον κοσμοπολίτικο πολυπολιτισμό, και εξουδετερώνονται όλοι οι περιορισμοί για το κακό, η εναλλακτική λύση για μια υγιή ταυτότητα βρίσκεται μόνο στη Χριστιανική κοσμοθεωρία.

@Κουκούτσι μυαλό - Ο "Κούλης" που κολλάει με την ΧΑ; Καλά τα λες για τις θρησκείες αλλά στην πολιτική κάπου το χάνεις. Ο "Κούλης" είναι φιλελεύθερος. Οι φιλελεύθεροι συμπίπτουν σε πάρα πολλά με αυτά που γράφεις. Άρα για ποιο λόγο δεν θα έχει ωφέλεια κάποιος πολίτης από μια διακυβέρνηση "Κούλη"; Δεν ψάχνουμε για σωτήρες. Για τα αυτονόητα ψάχνουμε. Για υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα από ένα λειτουργικό κράτος. Λογικούς φόρους, παραγωγικό κράτος και συσχέτιση της παραγωγής με την αμοιβή. Όλα αυτά εντός των ορίων των νόμων. Υ.Σ. Πάντως θέμα με το Ισλάμ υπάρχει.

Ο καθένας έχει τις εμμονές του, εγώ τον Κούλη, εσύ τον κρατισμό. Τι να κάνουμε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Για πες μου όμως, όταν διαβάζεις το εξής σχόλιο "όταν ένας άνθρωπος παραδίδεται στον κοσμοπολίτικο πολυπολιτισμό, και εξουδετερώνονται όλοι οι περιορισμοί για το κακό, η εναλλακτική λύση για μια υγιή ταυτότητα βρίσκεται μόνο στη Χριστιανική κοσμοθεωρία", πόσες σελίδες πικρών συμπερασμάτων θα μπορούσες να γράψεις Παύλο;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.