To Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

To Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Σεπτέμβριος 16, 2017 - 18:42
1 σχόλια

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) με θέμα «Πόλ(ε)εις», το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, πραγματοποιεί τις ακόλουθες δράσεις:

Παρασκευή 22/9 & Σάββατο 23/9

 «Μια ματιά στην πόλη της Δημητσάνας» (ώρες 10:30-12:30)

Οργανωμένη επίσκεψη στα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος της Δημητσάνας, σε συνεργασία με τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ελληνικής Σχολής Δημητσάνας και την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. 

Την Παρασκευή, το πρόγραμμα περιήγησης απευθύνεται σε μαθητές Ε’ & ΣΤ’ τάξεων Δημοτικού και Γυμνασίου, κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης των ενδιαφερομένων σχολείων στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, ενώ το Σάββατο, στο ευρύ κοινό.

«Μια πόλη από νερό». Εργαστήριο (ώρες 12:30-13:15)

Ολοκληρώνοντας την περιήγηση στην πόλη της Δημητσάνας οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στις δράσεις την Παρασκευή καθώς και τα παιδιά των μεμονωμένων συμμετεχόντων το Σάββατο θα έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν με την τεχνική της υδατογραφίας, το κτίριο που τους έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

 «Δημητσάνα. Μετακομίζοντας στον καινούργιο αιώνα» (2012 - 40’) Προβολή ντοκιμαντέρ (ώρες 13:15-14:00)

Πρόκειται για ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους που αφορά την εθνογραφική έρευνα του αρχαιολόγου Σίλλα Μιχάλακα και του λαογράφου Γιάννη Δρίνη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Δημητσάνα κατά την περίοδο 2007-2011 και ερευνά τους μετασχηματισμούς  που έχει υποστεί η περιοχή.

Απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και ενήλικες.

Κυριακή 24/9

«Δημητσάνα. Μετακομίζοντας στον καινούργιο αιώνα» (2012 - 40’). Προβολή ντοκιμαντέρ (ώρες 13:15-14:00)

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ: 27950 31630 | www.piop.gr


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Το μουσείο Υδροκίνησης είναι ο μοναδικός φορέας στη Γορτυνία που παράγει πολιτισμό 365 μέρες το χρόνο και όχι περιστασιακά μόνο λίγες μέρες του καλοκαιριού! Πολλά συγχαρητήρια, είναι αξιέπαινο αυτό που κάνετε!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.