Πόσοι βουλευτές της ΝΔ θα μείνουν «εκτός νυμφώνος»;

Πόσοι βουλευτές της ΝΔ θα μείνουν «εκτός νυμφώνος»;

Απρίλιος 19, 2017 - 10:55
5 σχόλια

Έρχονται εξωκοινοβουλευτικοί στη «σκιώδη κυβέρνηση» και στη... μελλοντική κυβέρνηση του Κυριάκου

Δεν είναι μόνο αυτά που ακούμε από τα «πηγαδάκια» των επαϊόντων. Είναι ότι αυτά που ακούμε και μαθαίνουμε, επιβεβαιώνονται από τις κινήσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πολλές φορές στον λόγο του ο κ. Μητσοτάκης έχει τονίσει την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα κόμμα άφθαρτων και αρίστων. Παράλληλα, έχει πει ότι δεν θα ανεχτεί καμία απόκλιση από την επίσημη γραμμή του κόμματος, καμία διαφοροποίηση η οποία θα γίνει αφορμή ώστε να θεωρηθεί ότι υπάρχει διγλωσσία στην παράταξή του. Και το απέδειξε, απομακρύνοντας από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχου Υγείας την κυρία Παπακώστα, βουλευτή Β' Αθηνών, και ένα από τα πιο ενεργά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την ανάρτησή της με την  οποία ζητούσε την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη ώσπου να τελειώσει η Εξεταστική για την Υγεία, αλλά και το γεγονός ότι σε «off the record» συνάντηση με δημοσιογράφο η κυρία Παπακώστα είχε πει ότι αν κλείσει η αξιολόγηση, πρέπει να αποσύρει και η ΝΔ το πάγιο αίτημά της για εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης μέτρησε τα «φάουλ» της κυρίας Παπακώστα και στο δεύτερο της έδειξε την κίτρινη κάρτα. Στο τρίτο, αν υπάρξει, και αν δεν είναι αρκετή η δήλωση της βουλευτού «είμαι στρατιώτης της παράταξης», η κόκκινη κάρτα είναι βέβαιη.

Επομένως, οι βουλευτές δεν πρέπει να επαναπαύονται. Πολλές φορές ο κ. Μητσοτάκης έχει τονίσει ότι «όλοι αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή». Δεν είναι διόλου τυχαίο που ο κ. Μητσοτάκης διόρισε ως αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας τον Ιάσ. Φωτήλα, πρόσφατη «μεταγραφή» από το Ποτάμι.

Πιο σημαντική για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η συμπόρευση παρά το ποιος είναι βουλευτής της παράταξης... Η περίπτωση Παπακώστα, δε, έδωσε ένα καλό δείγμα για το πώς δρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποτελεί καλή προειδοποίηση για όποιον δρα χωρίς να έχει κουβεντιάσει πρώτα με τον αρχηγό...

Παράλληλα, και καθώς ο Κυριάκος σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, έχει ήδη απευθυνθεί σε πανεπιστημιακούς αλλά και σε ανθρώπους της οικονομίας, προκειμένου να τους ζητήσει να μετάσχουν στη μελλοντική κυβέρνηση την οποία ενδεχομένως σχηματίσει όταν γίνουν εκλογές.

«Όποιος θέλει να βάλει στοίχημα για την σύνθεση της κυβέρνησης υπό τον κ. Μητσοτάκη, καλύτερα να μην το κάνει» έλεγε συνομιλητής του, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

«Πιθανόν παραπάνω και από τα μισά μέλη της νέας κυβέρνησης θα είναι εκτός εκλογικών λιστών, με προφανή στόχευση να δοθεί η εικόνα της έντονης επιθυμίας του κ. Μητσοτάκη για σύνδεση της άσκησης πολιτικής με την πραγματική οικονομία και την αγορά», γράφει ο Γ. Τρουπής στο liberal.gr .

Σε συνδυασμό και με το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί άφθαρτα πρόσωπα, με δραστηριοποίηση στις τοπικές κοινωνίες και πιστά στο όραμα και στη γραμμή της παράταξης, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος ούτε για τη στήριξη του προέδρου ούτε για το ότι θα λάβει πόστο όταν και αν το κόμμα γίνει κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ίσως έχει μία ευκαιρία -αν κερδίσει τις εκλογές- να αποδείξει ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κάνει τη διαφορά, για αυτόν τον λόγο «ξεψαχνίζει» βουλευτές και στελέχη. Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές το επόμενο διάστημα.

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Στη μελλοντική κυβέρνηση του Κούλη; Που στον ύπνο του; Τα μνημόνια και η συμπεριφορά του στους Έλληνες και στις Ελληνίδες θα τον στείλουν στην λησμονιά της ιστορίας. Μύρο στους Μαυρογυαλούρους από όπου και εάν προέρχονται........

Μην ανησυχείς δημόσιε υπάλληλε, δεν θα σε απολύσει. Καλό θα σου κάνει. Με τους Συριζαίους σε λίγο καιρό θα σου περικοπεί και άλλο ο μισθός σου και οι συντάξεις. Δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ακόμα;

Αρα απο την Πελοποννησο πρεπει να συναιτησει 10 βουλευτες και εναν να τον αποσυρει γιατι αποτελει ντροπη για την παραταξη της ΝΔ στην Αρκαδια βουλευτης της να πολιτευεται κινουμενος στη λογικης Καμορας..Ο Προεδρος ξερει για την αμφισβητηση της πατροτητας απο τον φρουρο του κ.Βουλευτη;

k. 00.03 είσαι γνωστός υποστηρικτής του κ. Κούλη, εμείς παρότι σας στεναχωρεί θέλουμε ένδοξη Ν.Δ. και ΟΧΙ προσκυνημένη όπως εσύ, θέλουμε εργαζόμενους και ΟΧΙ απολυμένους όπως θέλει ο κ. Κούλης σου. Ζήσε με τα μνημόνιά σου και θα δεις τον ήλιο να ανατέλλει από άλλο σημείο (από τα τέσσερα) του ορίζοντα !

@14:15 - Ελάχιστη ανεργία και υψηλούς μισθούς έχουν μόνο οι φιλελεύθερες χώρες. Όπου υπάρχει αριστερά υπάρχει φτώχεια. Τα χειρότερα μνημόνια τα υπέγραψε ο Αλέκσης σου, οπότε δεν σε παίρνει να μιλάς για αυτά. Ο Μητσοτάκης είναι μορφωμένος, δεν παλεύει να μάθει αγγλικά επιπέδου lower στα 40 του. Επίσης είναι λογικός, πιστεύει στον καπιταλισμό και στην πρόοδο, δεν είναι κωλοτούμπας όπως ο Αλέκσης ΣΟΥ. Προσκυνημένος είσαι γιατί εκεί σε κατάντησαν οι συνδικα-ληστές που ξεσκίστηκαν στην μάσα 38 χρόνια τώρα. Πρόοδο φέρνει η μόρφωση και η εργασία όχι η αριστερή αργομισθία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.