Έρχονται νέες ταυτότητες

Έρχονται νέες ταυτότητες

Δεκέμβριος 16, 2015 - 10:53
6 σχόλια

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ότι σχεδιάζεται άμεσα η έκδοση νέων ταυτοτήτων για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίες θα είναι πολύ δύσκολο να παραχαραχτούν. Ο ίδιος υπολογίζει το κόστος σε περίπου 10 ευρώ για τον κάθε πολίτη.

Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.

Η επιτροπή θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου στις νέες ταυτότητες.

Οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Αντίθετα στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία –σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας– δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας. Το ίδιο και στα νέα διπλώματα οδήγησης που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας, που εδρεύει στη διεύθυνση διαβατηρίων της Αστυνομίας.

Σημειωτέον ότι πριν από μερικές ημέρες, όταν ο Τζον Κέρι επισκέφθηκε την Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες που αφέθηκαν να διαρρεύσουν, είχε ζητήσει την έκδοση νέων ταυτοτήτων με τη δικαιολογία και του προσφυγικού προβλήματος που ταλανίζει την Ελλάδα.

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Εγώ έχω να προτείνω ότι οποιαδήποτε και αν είναι η νέα μορφή θα πρέπει να έχει διαστάσεις πιστωτικής κάρτας να μπορούμε να την κουβαλάμε πανεύκολα μαζί μας στο πορτοφόλι. Οι σημερινές είναι "γαϊδούρια" και δεν χωράνε πουθενά.

Αναρωτήθηκε κανείς τι ακριβώς θα έχει ενσωματωμένο αυτή η νέα ταυτότητα που δεν θα καθιστά εύκολη την παραχάραξη; Μήπως κάποια μικρο-τσιπς που θα περιέχουν και δυνατότητες εντοπισμού ώστε να γνωρίζουν που βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή; Η ιδιωτική ζωή..; Μήπως καταπατούνται οι ελευθερίες του ατόμου και πολλά δικαιώματα; Για σκεφθείτε; Γιατί δεν φανερώνει κανείς τα αρνητικά των καινοτομιών. Όλα ωραία και εύκολα είναι, ε; Μπράβο και σε εμάς, που τρώμε αμάσητο ότι καινούργιο μας σερβίρουν και λέμε και ευχαριστώ. Αυτό έχουν καταφέρει, να μας υπνωτίσουν και να μας κινούν σαν μαριονέτες όπως θέλουν.

@ 16.31 Οταν πηγαίνεις εκκλησία να την αφήνεις σπίτι

Μάγκες, απλοί κανόνες της φυσικής. Το τσιπ για να εντοπίζεται για παρακολούθηση πρέπει να εκπέμπει σήμα δυνατό. Για να εκπέμπει σήμα δυνατό χρειάζεται ενέργεια, δηλαδή μπαταρία. Κάτι τέτοιο είναι ασύμφορο. Άσε που η μπαταρία και είναι ογκώδης και χρειάζεται επαναφόρτιση. Αυτό το τσιπάκι θα λειτουργεί όταν έρχεται σε κοντινή απόσταση(μερικά εκατοστά) με την ειδική συσκευή-αισθητήρα. Τώρα αν νομίζετε ότι μπορούν να γεμίσουν κάθε σπιθαμή της χώρας με τέτοιους αισθητήρες...

σωστός! να είναι πιο μικρες ρε αδελφε δεν μπορει να σε υποχρεώνουν να την έχεις πάντα μαζί και να ναι σαν γαιδούρες...ΕΛΕΟΣ και όντως δεν μπορουν να σε εντοπίσουν με αυτο το τσιπακι βέβαια λένε κάτι για ιριδα του ματιου...για να δουμε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.