Εύη Τατούλη: Θα είμαι παρούσα στις εκλογές

Εύη Τατούλη: Θα είμαι παρούσα στις εκλογές

Δεκέμβριος 15, 2014 - 12:16
34 σχόλια

"Δεν είμαι μέλος της ΝΔ αλλά η συμμετοχή μου στις εκλογές είναι η καλύτερη περγαμηνή, η καλύτερη ταυτότητα"

Τριάντα τριών ετών, μητέρα τριών παιδιών, απόφοιτος της Νομικής, συγγραφέας δύο βιβλίων και επιμελήτρια, δημοσιογράφος, αρθρογράφος και σύμβουλος στρατηγικής πολιτικής επικοινωνίας. Σήμερα το πρωί 15/12 η κυρία Εύη Τατούλη, κόρη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή «Επί της ουσίας» και στον Δημήτρη Μανιατάκο για την «καυτή» επικαιρότητα των ημερών, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Τετάρτης 17/12 για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και επιβεβαίωσε την πληθώρα των δημοσιευμάτων που την θέλουν υποψήφια βουλευτή Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της Αρκαδίας στον πολιτικό χάρτη της χώρας, για την οποία θεωρεί ότι πρέπει να έχει ισχυρό «παρών» και λόγο στις εξελίξεις.

«Σας αγαπώ ιδιαίτερα», απάντησε η κυρία Τατούλη στον κ. Μανιατάκο, όταν ο ίδιος επεσήμανε ότι παραχωρεί την πρώτη της συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και στην εκπομπή του. Και ευθύς την ρώτησε αν θα είναι υποψήφια στις εκλογές. «Ωραία μέρα σήμερα στην Τρίπολη», απάντησε η κυρία Τατούλη αινιγματικά, για να συμπληρώσει: «Ξέρετε πολύ καλά ότι και στην Αρκαδία και στην πολιτική είμαι παρούσα πολλά χρόνια. Είναι μια κρίσιμη συγκυρία, μια κρίσιμη εποχή. Θα είμαι παρούσα. Ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές σήμερα, πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Οι αγορές διεκδικούν τη δική τους διαπραγμάτευση, πρέπει και εμείς να διεκδικήσουμε τη δική μας».

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος την ρώτησε αν, κατά τη γνώμη της, η κυβέρνηση κάνει σοβαρή διαπραγμάτευση. «Ασφαλώς και κάνει», ήταν η απάντηση της κυρίας Τατούλη. Και ευθύς αμέσως αναφέρθηκε στην αδυναμία των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα να συνεννοηθούν και να συζητήσουν. «Οι αγορές, η τρόικα, εκμεταλλεύονται την πολιτική έριδα στην Ελλάδα. Όχι στον εσωτερικό διχασμό. Δεν θέλω να φοβόμαστε. Ένα από τα κρίσιμα ζητήματα της δικής μας γενιάς πολιτικών είναι η πραγματική συνεννόηση», συμπλήρωσε. Και τόνισε: «Για μένα το δίλημμα είναι ένα: διλήμματα ή συνεννόηση».

Ακολούθως, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο ως προς τη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση εκβιάζει να λάβει η υποψηφιότητα του κ. Δήμα τις 180 ψήφους που χρειάζονται, προκειμένου να μην έχουμε εθνικές εκλογές και ανέφερε ότι οι προσδοκίες και οι αγωνίες πρέπει να επικεντρώνονται στο τι θα γίνει αύριο στη χώρα.

Όταν ερωτήθηκε αν και η ίδια αποτελεί «προϊόν» της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα, η κυρία Τατούλη επεσήμανε ότι σαφώς είναι κόρη του πατέρα της, αλλά παράλληλα είναι και πολιτικό του παιδί. «Οι πολίτες δεν ψηφίζουν πια ονόματα, ας μην μιλάμε για αυτούς απαξιωτικά. Μπορούν να αξιολογήσουν τους υποψηφίους.»

«Η πρόταση να υπηρετήσω την παράταξη δεν θα μπορούσε να με αφήσει ανεπηρέαστη. Αν η εποχή δεν ήταν δύσκολη, δεν θα υπήρχε ανάγκη. Αλλά και πρέπει να επανενεργοποιήσουμε το αρκαδικό λόμπι. Δεν έχουμε αξιοποιήσει το αρκαδικό ιδεώδες, που αποτελεί ένα ισχυρό brand name», είπε, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της στις εκλογές.

Στη συνέχεια, και όταν ερωτήθηκε για το αν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους ο πατέρας της κ. Π. Τατούλης είχε φύγει δύο φορές από τη Νέα Δημοκρατία, απάντησε λακωνικά ότι «η Ιστορία το έχει αποδείξει αυτό».

«Πού τοποθετείτε τον εαυτό σας;», ερωτήθηκε, για να απαντήσει ότι σαφώς τοποθετεί τον εαυτό της πολιτικά στην Κεντροδεξιά, δηλώνοντας παράλληλα ότι «οι ταμπέλες είναι ωραίες για το παρελθόν. Σήμερα, όμως, έχουν κατέβει».

Ως προς τη σχέση της με την κυρία Νικολάκου, η οποία έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητά της, επεσήμανε και η ίδια ότι σαφώς είναι δίπλα της, ότι η κυρία Νικολάκου έχει εργαστεί πολύ καιρό για την Περιφέρεια, ότι είναι φίλη της και πολύ σημαντική φίλη της Αρκαδίας.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος τής έθεσε την ερώτηση αν είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Η κυρία Τατούλη απάντησε ότι δεν είναι μέλος του κόμματος, αλλά πρόσθεσε ότι η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «είναι καλύτερη περγαμηνή και η καλύτερη ταυτότητα».

Επίσης, διαχώρισε τη θέση της από την πολιτική πορεία του πατέρα της, όταν ερωτήθηκε τι έχει να απαντήσει στον νεοδημοκράτη υποψήφιο ο οποίος είχε δυσαρεστηθεί με την απόφαση του πατέρα της να συνεργαστεί με το ΠαΣοΚ. «Το να μιλάω εγώ για τον Περιφερειάρχη είναι άτοπο. Είμαι 33 χρονών, γυναίκα με τρία παιδιά. Έχω δική μου πορεία και άποψη. Το πώς ο Πέτρος Τατούλης επέλεξε να χαράξει τη δική του γραμμή δεν θα το σχολιάσω εγώ. Οι Αρκάδες αγαπούν ιδιαιτέρως τον Π. Τατούλη. Οι νεοδημοκράτες πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι είμαστε εδώ, παρόντες όλοι.»

Στην ερώτηση αν θα μπορούσε να συγκρουστεί με τον πατέρα της, απάντησε με την ερώτηση προς τον δημοσιογράφο αν τα παιδιά του συγκρούονται μαζί του και ξεκαθάρισε: «Είμαι πολιτικό παιδί του. Είμαι 33 χρονών και έχω άλλη άποψη και σε σχέση με την άσκηση πολιτικής. Δεν θα γίνω ο απολογητής οποιασδήποτε πολιτικής διαδρομής. Θέλω η Αρκαδία να έχει την ισχυρότερη δυνατή φωνή στο κέντρο λήψης των αποφάσεων».

Ως προς τους αντιπάλους της στο ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας, η κυρία Τατούλη επεσήμανε ότι δεν θεωρεί κανέναν αντίπαλο, πόσω μάλλον τον κ. Ζαχαριά, τον οποίον χαρακτήρισε πρώτα «αξιολογότατο γιατρό» και έπειτα ιστορικό στέλεχος της παράταξης. «Αγωνίζονται όλοι για τα ίδια πράγματα με εμένα», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια της συζήτησης, η κυρία Τατούλη αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη για συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι τόνοι της ρητορείας πρέπει να πέσουν», αναφερόμενη στη δήλωση του κ. Τσίπρα σε σχέση με τις αγορές («θα βαράω ζουρνά και οι αγορές θα χορεύουν», όπως είπε ο ίδιος).

Ακολούθως, τόνισε την ανάγκη ότι την επομένη των εκλογών πρέπει οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Αρκάδων να καθήσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν τα «πέντε πράγματα που καίνε την Αρκαδία», όπως ο μαρασμός της ΒΙΠΕ, η δημιουργία μαρίνων, η προώθηση του θεματικού τουρισμού. Συγκεκριμένα για τη βιομηχανική ζώνη, όπου οι 3.500 εργαζόμενοι μειώθηκαν στους 500, πρότεινε την αποδαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας και να δοθούν φορολογικά κίνητρα, προκειμένου να ανθήσει ξανά η επιχειρηματικότητα. Και συγκεκριμένα ανέφερε ότι «αν περικοπούν οι δαπάνες της Περιφέρειας, ίσως η ίδια η Περιφέρεια μπορέσει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και να δώσει κίνητρα». Ο δημοσιογράφος άδραξε την ευκαιρία και την ρώτησε αν παραδίδει με αυτή της τη δήλωση μαθήματα στον Πέτρο Τατούλη, και εκείνη απάντησε ότι ο Πέτρος Τατούλης θα νιώθει περήφανος.

Στο τέλος της συνέντευξης, η κυρία Τατούλη εξέφρασε την πεποίθησή της ότι δεν θα έχουμε εκλογές σύντομα και ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους.


34 Σχόλια

οι κόντρες του παρελθόντος είχαν Τατούλη - Λυκουρέντζο που η δυο τους μαζευαν 30.000 ψήφους. Τώρα η κυρία και ο αντρέας δεν θα μαζέψουν ούτε 5000 μαζί με την πτώση της ΝΔ...

Δεν μας ειπε ομως για τον διορισμο της στη περιφερεια? Ηταν ηθικος ακομα και αν ηταν νομοτυπος? Αυτο ειναι το νεο ηθος και η πολιτικη της νεας εποχης? Πως συναδει αυτο και τι μηνυμα δινει σε ολα τα νεα παιδια που δεν ειναι "πολιτικα" παιδια βουλευτων αλλα προσπαθουν για μια θεση στον ηλιο μονο με τα δικα τους οπλα και οχι με το ονομα του πατερα τους?

ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ

Η Ιστορία των"γόνων" στην πολιτική είναι θλιβερή. Δεν πιστεύω ότι η συγκεκριμένη περίπτωση θα αποτελέσει εξαίρεση. Και το όνομα είναι πολύ βαρύ για να το ξεπεράσει. Σε τι διαφέρει η συγκεκριμένη κυρία-κόρη, από μια άλλη "ανώνυμη" με παρόμοια τυπικά προσόντα; Προφανώς ποντάρει στον αφελή συνειρμό των απλών ψηφοφόρων "καλός ο Τατούλης καλή και η Τατούλη....το απόλυτο κενό της πολιτικής σκέψης. " Ξύπνα Λαέ της Αρκαδίας" έλεγε κάποτε ο Μυζηθρόπουλος' αλλά ποιός τον θυμάται τώρα πιά.... Αλλά και το λιβανιστήρι των "δημοσιογράφων" δεν το βρίσκετε λίγο ύποπτο;;;

Αλλη μια μαχη κρινιω κανελοπουλου βασιλης κοντογιαννοπουλος με πρωτη φυσικα κρινιω ετσι τωρα παρασκευη vs λυκουρεντζος ακουω αποδοσεις παρασκευη 1.50 για να βγει βουλευτης bet365.gr

Το καλύτερο επάγγελμα,πολλά τα λεφτά ρέεεεε,δέκα χιλιάρικα τον μήνα και από παντού γεμίζουν οι τσέπες...... ***.................. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ χαχαχαχαααααααα

Δυστυχώς τα ανέκδοτα στην Ελλάδα τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν. Θυμάμαι κάποτε τον Τατούλη να τα βάζει με την ...οικογενειοκρατία. Καλό; Ωραία γυναίκα, μέχρι εκεί. Πάλι ΝΔ το Τατουλαιικο ε; Καλά κάνουν, πολύ καλά. Αφού παίρνει ο Πέτρος τέτοια ποσοστά, καλά κάνει. Παιδιά έχει η κυρία Εύη; Να ξέρουμε τον βουλευτή μετά από 30 χρόνια. Να γνωρίζουμε το μέλλον μας.

ΟΧΙ κυρία μου, με τις τσάντες Louis Vuitton και τα επώνυμα συνολάκια, δεν θα πάρεις ψήφο τσακιστή. Ψάξε αλλού την τύχη σου. Αν και δεν έχεις ανάγκη, την ώρα σου θέσεις να σκοτώσεις. Αρκετά, μας κουράσατε ως οικογένεια. OXI, προς Θεού, δεν θα βάλλουμε άλλον Τατουλαίο στο σβέρκο μας.

Το προσωπικό κόλημα μερικων με τον τατουλη συνεχίζεται. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε γατάκια είναι ότι ο κόσμος τον εξελεξε τόσες φορές και έτσι μπορεί τελικά να εκλέξει και την κόρη του. Τώρα εσείς βρείτε δικαιολογίες για τις τσάντες για ότι σας κατέβει. Η ουσία είναι ότι ο κόσμος τον ψηφίζει και τον στηρίζει.

εσύ φίλε έχεις κάτι μπερδέψει. Δεν κατεβαίνει ο Τατούλης αλλά η κόρη του. Εκτός κι αν κληρονομούνται τα τυχόν προσόντα...

Αρκαφικο λομπι μα βεβαια συνεχιζει την πορεια του... οποιος καταλαβε καταλαβε.ο δε μπαμπας της της διδαξε το σημαντικοτερο ουδετεροτητα και διπλωματια. Τα θελει αυτα η πολιτικη. Η μανταμ καλα τ παει. Οι πολιτες τι θα κνουν. Αριστερη κυβερνηση τωρα γιατι ξαναβλεπω τα ΜΑΤ εξω απ την Περιφερεια συντα

Νομίζω ότι η Εύη απέχει πολύ από τον χαρισματικό χαρακτήρα του Πέτρου. Πάντως αν δουλέψει όπως πρέπει ο ο καλοστημένος μηχανισμός όμως κανείς δεν ξέρει τι θα βγάλει η κάλπη. Γίνονται και θαύματα...

Μου αρέσουν όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι που δεν μένουν στην Αρκαδία, δεν έχουν καμία σχέση με το τι περνάμε εμείς καθημερινά ΑΛΛΑ θέλουν να μας βοηθήσουν και να μας σώσουν...

Ευη ...ευάν

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΩ ΑΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Η ΚΥΡΙΑ . ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΩ........

Και να βρεθούν οι 180, αν μάθει ο Σαμαράς ότι η κοπέλα δεν κρατιέται να τον στηρίξει θα τις κάνει τις εκλογές

Που κατοικοεδρεύει η δεσποινίδα?Που ψήφισε τις προηγουμενες εκλογές?Ρε αντιστε απο εδω.Καθρεφτάκια μοιράζανε καποτε στους μαυρους της Αφρικής.Να πας να ζητήσεις την ψηφο εκει που μενεις τοσα χρονια.Στις ακριβες γειτονιές της Αθηνας ,οχι στην επαρχία

Το μπινελίκι είναι ενδεικτικό του κλίματος και του τροπικού μαυρίσματος που θα ακολουθήσει σε πιθανές εκλογές... Αφού όμως η Εύη επέλεξε να φέρει το κόμμα της προ τετελεσμένου γεγονότος ανακοινώνοντας η ίδια την υποψηφιότητα της ας δούμε σε πρώτη φάση αν η ΝΔ θα ασκήσει βέτο ή θα αποδεχτεί την υποψηφιότητα της.

Σπουδασε και νομικη λεει. Πληροφοριακα, ορκιστηκε πριν δυο μηνες και πρεπει να ηταν η πρωτη που εβγαλε σχολη σε ενα εξαμηνο. Με την αξια της βεωαιως βεβαιως...

αφου ειναι τοσο καλη νομικος γιατι δεν ασκει το επαγγελα να δραστηριοποιηθει πρωτα 5 5 χρονια να την γνωρισει η κοινωνια μεσα απο αυτο και μετα να ασχοληθει και με την πολιτικη

απο ΚΚε Νδ απο νΔ πασοκ και Λαος απο Πασοκ-Λαος στην Νδ; κριμα ρε πετρο μας την φερατε περιμενα να την κατεβαζες με το συριζα πως θα εχεις γυρισει ολα τα κομματα σε μια δεκαετια;;;

καλη μερα σας. θελω να γραψω ενε μεγαλο παραπονο που εχω για την πολη της τριπολης. απο μικρο παιδι μεχρι σημερα βλεπω μια πολη αναρχη και προς το χειροτερο. το θεμα του παργκιν, δεν υπαρχει χωρος πουθενα ερχονται ολα τα χωρια να εξυπηρετηθουν τραπεζες κ.τλ και η τροχαια το μονο που κανει γραφει... και μαλιστα τους επισκεπτες, γιατι οι κατοικοι δεν το δεχονται. εαν ο κος περιφεριαρχης τοσα χρονια ειχε κανει π.χ στην πλατεια αρεως υπογειο παργκιν θα εξαφανιζονταν ολα τα αυτοκινητα. επισης ακουω συνεχεια το θεμα των σκουπιδιων ελεος ολη η αρκαδια ειναι ακατοικητη. ευχαριστω.

@ΣΥΡΙΖΑ Όσο ΑΚΟΥΓΕΤΕ ότι η Τατούλη θα κατέβει με το ΣΥΡΙΖΑ, άλλο τόσο ΑΚΟΥΓΕΤΕ ότι ξέρεις ορθογραφία...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.