Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδιακός 2-1 - Οι δηλώσεις του Γκομές μετά το παιχνίδι

Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδιακός 2-1 - Οι δηλώσεις του Γκομές μετά το παιχνίδι

Σεπτέμβριος 28, 2009 - 12:09

Οι δηλώσεις του Γκομές μετά το παιχνίδι

Μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Μάριο Γκόμες έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου στις οποίες αναφέρθηκε για το παιχνίδι, την ανατροπή του σκορ, την καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα καθημερινά, την υψηλή θέση που έχει η ομάδα και φυσικά τις δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίσει.

Χαρακτηριστικά ο Αργεντινός τεχνικός δήλωσε «Ξέραμε από την αρχή ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Λεβαδειακός είναι μία πολύ καλή και σκληρή ομάδα, ενώ διαθέτει καλούς παίκτες από την μέση και μπροστά.

Στο πρώτο 15λεπτο δημιουργήσαμε καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά μετά έπεσε ο ρυθμός μας και δεν μπορούσαμε να φτάσουμε εύκολα στην περιοχή του Λεβαδειακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο, από ένα ατομικό λάθος προήλθε το γκολ που δεχτήκαμε και αυτό που μου άρεσε ήταν ότι τα παιδιά είχαν πάθος, ψυχραιμία, δεν έχασαν την οργάνωσή τους και κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι.

Ουσιαστικά αυτό που μετράει είναι η δουλειά. Έχουμε μία καλή διοίκηση, καλούς παίκτες, ενώ όλος ο κόσμος που δουλεύει στον Αστέρα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στο πρωτάθλημα.

Έχουμε μία καινούργια ομάδα, με επτά-οκτώ παίκτες που δεν είχαν ξαναπαίξει μαζί. Έχουμε μία ομάδα που δημιουργείται ακόμα, αλλά ο κόσμος είναι ευχαριστημένος όταν βλέπει αποτελέσματα. Όσον αφορά την οργάνωση και την αλληλεγγύη είμαστε στο 80% και όσον αφορά το παιχνίδι είμαστε ακόμα στο 50-60%

Με επτά-οκτώ νέους παίκτες καμία ομάδα στον κόσμο δεν «δένει» αμέσως, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι.

Όσο ψηλότερα είναι μία ομάδα στην βαθμολογία, τόσο περισσότερο θέλουν οι άλλες ομάδες να την κερδίσουν. Η ομάδα γίνεται ολοένα και πιο γνωστή, οι αντίπαλες ομάδες μαθαίνουν περισσότερο τους παίκτες και θέλουν να μας κερδίσουν. Είναι δύσκολο να διατηρηθείς ψηλά, αλλά η ομάδα δουλεύει για να εξελίσσεται.»

Στην τρίτη θέση και αήττητος…

Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 2-1

Ο Αστέρας πήρε το πρώτο του «τρίποντο» στην Τρίπολη συνδυάζοντας τη νίκη του επί του Λεβαδειακού (2-1) με τη σημερινή γιορτή στην πόλη για τα 188 χρόνια από την Άλωση της.

Μετά το πρώτο ημίχρονο, όπου οι δύο τερματοφύλακες δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ήταν αυτό που χάρισε τις μεγάλες συγκινήσεις στους περίπου 2.000 φίλους του Αστέρα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο δημιουργήθηκαν καλές ευκαιρίες, με καλύτερη την ευκαιρία του Τσέζαρεκ να ανοίξει το σκορ στο 51' όταν μετά από σέντρα του Βίλτσες, ο Μπλάζιτς απέκρουσε ενστικτωδώς την εξ επαφής κεφαλιά του Κροάτη στράικερ.

Ο Αστέρας ξεπέρασε το εμπόδιο του Λεβαδειακού με 2-1, κάνοντας για πρώτη φορά στην τρίχρονη του παρουσία στη Σούπερ Λίγκα ανατροπή, καθώς βρέθηκε να χάνει στο 60ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα και χωρίς να έχουν φανεί ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι, ο Ναπολεόνι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντεγκρά, εκμεταλλευόμενος ιδανικά τη σέντρα του Μπάρκογλου από δεξιά.

Στη συνέχεια, ο Αστέρας ανέλαβε ολοκληρωτικά τα ηνία του αγώνα και κατάφερε να ισοφαρίσει μετά από επτά λεπτά, όταν μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Βίλτσες από αριστερά ο Αντριάν Μπαστία με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Αργεντινού αμυντικού χαφ στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ψυχολογία του αγώνα είχε πλέον ανατραπεί, τα δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν και οι παίκτες του Αστέρα ήταν αποφασισμένοι να «γυρίσουν» το ματς, όπερ και εγένετο με το «συνήθη ύποπτο» Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

Στο 80ο λεπτό ο Κροάτης επιθετικός «εκτέλεσε» και πάλι εκμεταλλευόμενος τις κόντρες που έγιναν στη μεγάλη περιοχή του Λεβαδειακού και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι χαρίζοντας τη νίκη στον Αστέρα.

Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του Κροάτη επιθετικού, που τον φέρνει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Σούπερ Λίγκα σκοράροντας για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Στη λήξη του παιχνιδιού, η Τρίπολη που γιόρταζε σήμερα φόρεσε τα γιορτινά της και για την πρώτη εντός έδρας νίκη του Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα, που συνεχίζει την αήττητή του πορεία στη Σούπερ Λίγκα με τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και έντεκα βαθμούς στο σύνολο.

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Ουριμπαρί, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαστία, Καρέρα (57' Ουντότζι), Βιλτσές, Τσέζαρεκ (87' Μπαρτολίνι), Εντερ (71' Εστέβες).
Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Μπράνκο (85' Μπούσι), Ταραλίδης, Ναπολεόνι, Πάουλο Κόστα (69' Μπαλβορίν), Αγκάλι, Μπάρκογλου

Οι σημαντικότερες φάσεις του παιχνιδιού έχουν ως εξής:

3': Κόρνερ του Βίλτσες από τα αριστερά, κεφαλιά του Λαζαρίδη, η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του Λεβαδειακού.
13': Ο Μαρσελάο εκτέλεσε έξυπνα με πάσα ένα φάουλ τροφοδοτώντας τον Βίλτσες, αυτός έκανε από αριστερά το παράλληλο γύρισμα, αλλά την τελευταία στιγμή ο Μασάντο απομάκρυνε τη μπάλα μπροστά από τον Τσέζαρεκ
47': Ο Μαρσελάο προσπάθησε με μακρινή εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον Μπλάζιτς, όμως το σουτ του ήταν άστοχο...
48': Αντεπίθεση του Λεβαδειακού και σουτ του Ταραλίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Ντεγκρά μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα
49': Σέντρα του Αργυρόπουλου από τα δεξιά, θεαματικό ανάποδο ψαλίδι του Τσέζαρεκ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα έφυγε άουτ
68': Ατομική ενέργεια του Αγκάλι και σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ
78': Έξυπνη κάθετη πάσα του Ουντότζι στον Τσέζαρεκ, ο τελευταίος έκανε το σουτ χωρίς να χάσει χρόνο, αλλά ο Μπλάζιτς είπε πάλι «όχι» παραχωρώντας κόρνερ...

Πηγή: Σταύρος Κουκάκης

Τα γκολ του αγώνα:
http://www.arcadiaportal.gr/node/2483

Ειδήσεις: