Λανθασμένα εκκαθαριστικά φόρου εξέδιδε το TAXIS

Λανθασμένα εκκαθαριστικά φόρου εξέδιδε το TAXIS

Ιούλιος 30, 2021 - 12:07
1 σχόλια

Ένα σημαντικό λάθος που επηρεάζει δραστικά το τελικό αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εις βάρος των φορολογούμενων -κατά κύριο λόγο αυτοαπασχολουμένων- είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθεί απροσδιόριστος αριθμός λανθασμένων εκκαθαριστικών σημειωμάτων με «φουσκωμένο» φόρο.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την μη ορθή αναγραφή του ποσού της παρακράτησης του φόρου στον οποίο υπόκεινται εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι. Έτσι, ο παρακρατούμενος φόρος δεν αφαιρέθηκε σωστά από άγνωστο αριθμό φορολογουμένων με αποτέλεσμα να προκύψει και αυξημένη χρέωση φόρου (είτε μεγαλύτερο χρεωστικό υπόλοιπο είτε μικρότερη επιστροφή).

Στελέχη της ΑΑΔΕ υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα που παρατηρήθηκε για περισσότερο από 1,5 μέρα και εντοπίστηκε από τους λογιστές, έχει πλέον επιλυθεί. Ωστόσο, για τους φορολογούμενους που έχουν παραλάβει λάθος εκκαθαριστικό, θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία υποβολής τροποποιητικής δήλωσης. Τα ίδια στελέχη της ΑΑΔΕ λένε ότι αυτή η δήλωση θα πρέπει να γίνει μέχρι τη λήξη της φετινής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (σ.σ αυτή τη στιγμή είναι η 27η Αυγούστου) προκειμένου να μην χρεωθούν με πρόστιμο.

Money Review


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Θα χρεωθουν και προστιμο; Για λαθος της πλατφορμας; Ενω θα πρεπει να το διορθωσει αυτοματα και να εκδοθει η νεα πραξη; Ε ρε γελια!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.