Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 30 Ιουλίου - 1 Αυγούστου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 30 Ιουλίου - 1 Αυγούστου

Ιούλιος 30, 2021 - 14:02
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross 2021 την 1η Αυγούστου στην Μεγαλόπολη!

Μεγαλόπολη: Σήμερα η τελετή έναρξης του Junior Motocross 2021

«Της Λευτεριάς τ΄αγέρι» στο Λιμποβίσι

Παράσταση «τα Ψηλά Βουνά» στο Παράλιο Άστρος

Θεία Λειτουργία στην κορυφή του Προφήτη Ηλία στο χωριό Λουκά

Εορτάζει ο ΙΝ Παναγίας Γιάτρισσας στην Τρίπολη

Λεωνίδιο: Παρουσίαση του βιβλίου «Το τραγούδι του ερωδιού»

Μεγαλόπολη: Standup comedy στο Παλιό Σταθμό του Τρένου

Εκδηλώσεις εορτασμού της 195ης επετείου της Μάχης του Προδρόμου

Γιορτή της Παναγίας της Τριπολιτσάς

 

Εξόρμηση

Εξόρμηση

Τυρός

Ο Τυρός στην Κυνουρία, 21 χλμ. νότια από το Άστρος, κοντά στο αρχαίο ιερό του Απόλλωνα Τυρίτα, είναι ένα πανέμορφο παραθεριστικό κέντρο που αποτελείται από τον Άνω Τυρό στις κατάφυτες πλαγιές του Πάρνωνα, τον Κάτω Τυρό λίγο χαμηλότερα και την Παραλία Τυρού, που ακουμπά στα υπέροχα νερά του Μυρτώου πελάγους. Η Παραλία Τυρού, με άρτια τουριστική υποδομή, προσφέρει μια μεγάλη ακτή για κολύμπι, πλούσια βλάστηση στην ενδοχώρα της, ένα μικρό θεατράκι που χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι ενώ τα πανηγύρια και ο εορτασμός του Πάσχα διατηρούν πολλά από τα ιδιαίτερα έθιμα της Τσακωνιάς. Γραφικοί ορμίσκοι και δαντελωτές ακρογιαλιές, Κρυονέρι, Τσέρφος, Ζαρίτσι γειτονεύουν με το παραλιακό χωριό. Λίγο νοτιότερα από την Παραλία Τυρού στον παραδοσιακό οικισμό Σαπουνακαίικα, διατηρούνται λείψανα αρχαίου κάστρου. Ο Άνω Τυρός, αμφιθεατρικά χτισμένος, αγναντεύει το πέλαγος ενώ ορεινό μονοπάτι οδηγεί σε υπέροχες πεζοπορικές εμπειρίες.

Ο Τυρός στην Κυνουρία, 21 χλμ. νότια από το Άστρος –κοντά στο αρχαίο ιερό του Απόλλωνα Τυρίτα, που λατρευόταν με αυτό το προσωνύμιο ως προστάτης της παραγωγής γάλατος και τυριού–, είναι ένα πανέμορφο παραθεριστικό κέντρο που αποτελείται από τον Άνω Τυρό στις κατάφυτες πλαγιές του Πάρνωνα, τον Κάτω Τυρό λίγο χαμηλότερα και την Παραλία Τυρού, που ακουμπά στα υπέροχα νερά του Μυρτώου πελάγους.

Ο Άνω Τυρός, αμφιθεατρικά χτισμένος με ωραία πέτρινα σπίτια, αγναντεύει το πέλαγος, ενώ ορεινό μονοπάτι οδηγεί σε υπέροχες πεζοπορικές εμπειρίες προς το οροπέδιο Παλαιοχωρίου. Στο βουνό Ωριόντας, σε υψόμετρο 1.000 μ., υπάρχουν ερείπια μεσαιωνικού κάστρου.

Εικόνα από ExploreSouthKynouria.gr

Η Παραλία Τυρού, με άρτια τουριστική υποδομή, προσφέρει μια μεγάλη ακτή – σχεδόν δύο χιλιόμετρα– για κολύμπι, πλούσια βλάστηση στην ενδοχώρα της, καθώς κι ένα μικρό θεατράκι που χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι. Πολλές όμορφες παραλίες προσφέρονται και για ψαροντούφεκο ή ήσυχο μπάνιο (Τρίκερι, Τηγάνι), ενώ στην ενδοχώρα υπάρχουν σπηλιές (Φούρνος) και σπηλαιοβάραθρα (Δέσσε).

Λιμποβίσι

Απέχει 30 χιλιόμετρα από την Τρίπολη χωμένο στο ελατόδασος και μέσα στις μεγάλες χαράδρες του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1200μ.  Στο Λιμποβίσι, έχει αναστηλωθεί το Σπίτι των Κολοκοτρωναίων και λειτουργεί σαν μουσείο. Στο προαύλιο του Λιμποβισίου επίσης υπάρχει το ξωκλήσι του Αη-Γιάννη.

Είναι το χωριό των Κολοκοτρωναίων, η αετοφωλιά τους. Εδώ έζησαν και ετοίμασαν το μεγάλο χτύπημα 12 ολόκληρες γενιές αυτής της σπουδαίας οικογένειας. Πρώτος έφτασε κυνηγημένος ο προπάτορας του Θεόδωρου, ο Τριανταφυλλάκος Τσεργίνης. Υπήρξε μεγάλη και τρανή επικράτεια, ένα πραγματικό οχυρό.

Η ύπαρξη του οικισμού μαρτυρείται ήδη από την ενετοκρατία και μάλιστα με ευάριθμους κατοίκους, κοντά στους 500. Σήμερα έχει ανακατασκευαστεί το πατρογονικό του Κολοκοτρώνη με ευγενική δαπάνη του Αρκάδα Αγγελόπουλου.

Λειτουργεί ως μουσείο της οικογένειας και του αγώνα. Ο χώρος γύρω έχει εξωραϊστεί. Έχει αναστυλωθεί και η εκκλησία του Άη – Γιάννη, πνευματικό καταφύγιο του Κολοκοτρώνη και των εμπιστευμένων του. Οι Λιμποβισιώτες υπήρξαν το στέρεο αποκούμπι του Γέρου του Μοριά στις δύσκολες συνθήκες στους αγώνες και στις πολλές απελπισίες. Η πλατεία του χωριού δροσίζεται από γάργαρες πηγές. Το πλάτωμά του αγναντεύει ανεμπόδιστα το Μαίναλο και το ιερό Αρκουδόρεμα, το καταφύγιο της Άρκτου των Αρκάδων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.