Ζυμώσεις, παρασκήνιο και... επανακαταμέτρηση ψήφων

Ζυμώσεις, παρασκήνιο και... επανακαταμέτρηση ψήφων

Σεπτέμβριος 23, 2015 - 13:24
0 σχόλια

Η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο και δηλώνει πανέτοιμη να φέρει εις πέρας το ομολογουμένως δύσκολο έργο της. Τα μέτρα είναι προαποφασισμένα και το παιχνίδι θα παιχτεί στη βάση των ισοδύναμων που ίσως μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να προτείνει, προκειμένου να αποφευχθεί ένα μέρος έστω των επίπονων μεταρρυθμίσεων και κυρίως των περικοπών μισθών και συντάξεων. Κατά τα λοιπά, στη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζονται για τις διαδικασίες εκλογής προέδρου του κόμματος, ενώ η Λαϊκή Ενότητα δεν αποδέχεται την ήττα και ζητεί επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Η ΛΑΕ ΖΗΤΕΙ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ

Η Λαϊκή Ενότητα αναμένεται να ζητήσει, από τον Άρειο Πάγο, την εκ νέου καταμέτρηση όλων των ψήφων στη χώρα, καθώς πιστεύει ότι τα ποσοστά της θα ανεβούν και ότι θα μπει τελικώς στη Βουλή.

Στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι παρατηρήθηκαν λάθη εις βάρος της ΛΑΕ κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. 

Το κόμμα του Π. Λαφαζάνη έμεινε εκτός Βουλής περίπου για 7.500 ψηφοδέλτια.

ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ

Ο Ευ. Μεϊμαράκης κινήθηκε αιφνιδιαστικά, παρά τις συστάσεις των Σαμαρά και Καραμανλή, και ξεκίνησε τις διαδικασίες διαδοχής στο κόμμα, προτού πέσουν πάνω του όλες οι κατηγορίες για τη νέα ήττα του κόμματός του. Παράλληλα, ο ίδιος δεν έχει αποκαλύψει αν θα είναι στην κούρσα της διαδοχής, ενώ με τον αιφνιδιασμό του εξανάγκασε τα στελέχη που επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα να κινηθούν πολύ γρήγορα.

Μέχρι στιγμής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να διεκδικήσει την προεδρία, ενώ το σκέφτεται ο Μάκης Βορίδης -ο οποίος θέλει να εκφράσει τη δεξιά πτέρυγα- και «ψήνεται» ο Νίκος Δένδιας, αν και δεν θέλει αντίπαλο τον Μεϊμαράκη, ο οποίος έχει προλάβει και έχει ήδη εκφράσει το κέντρο στο κόμμα.

Και ο κατάλογος πληθαίνει με στελέχη της νεότερης γενιάς, Βασίλης Κικίλιας και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όσο για τους τρεις περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, των οποίων τα ονόματα ακούγονται από πολλούς, έχουν απόλυτο ασυμβίβαστο εκλογής στο Κοινοβούλιο έως τον Μάιο του 2019.

Ακόμη, ο πρώην Γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι θα είναι ο ίδιος υποψήφιος, αν δεν είναι ο κ. Μεϊμαράκης.

ΠΟΤΑΜΙ: ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

«Η σφικτή αδελφική αγκαλιά Τσίπρα - Καμμένου το βράδυ της Κυριακής έδωσε καρπούς. Το υπουργικό συμβούλιο των "μεγάλων επιτυχιών" που γονάτισε για ένα επτάμηνο τη χώρα επιστρέφει. Τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν. Αυτό που προέχει, είναι η τακτοποίηση ημετέρων και η επικύρωση προεκλογικών συμφωνιών. Καλή τύχη σε όλους μας, καλή τύχη στη χώρα.» Με αυτή την ανακοίνωση «ευχήθηκε» το Ποτάμι στη νέα κυβέρνηση. Αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα έκαναν λόγο για ανακύκλωση των ίδιων στελεχών.

Τελικά η νέα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι η παλιά με συγκυβερνήτη και πάλι τους ΑΝΕΛ. Άλλωστε, δεν ήταν ο κ. Λαφαζάνης το μοναδικό πρόβλημα της προηγούμενης κυβέρνησης.

»Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προοδευτική και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Πρόκειται για ένα πολυμελές σχήμα νέων εσωκομματικών ισορροπιών ενώ ο τόπος χρειάζεται ένα αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα.

»Σε κάθε περίπτωση, η "αναπαλαιωμένη" κυβέρνηση αναλαμβάνει μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Να ευχηθούμε κάθε επιτυχία για το καλό του τόπου αν και η ελπίδα φαίνεται ότι θα καθυστερήσει πολύ ακόμα. H Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ασκήσει εποικοδομητική και προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.