Ζουράρις: Τα προσφυγόπουλα να φοιτήσουν και σε ιδιωτικά σχολεία

Ζουράρις: Τα προσφυγόπουλα να φοιτήσουν και σε ιδιωτικά σχολεία

Ιανουάριος 24, 2017 - 12:25
0 σχόλια

Η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων προβληματίζει και απασχολεί πολύ την ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει το κύμα αντιδράσεων, υποκινούμενων και όχι, που έχουν εκδηλωθεί σε σχολεία. Τώρα, μια πρόταση που θα ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων, ενδεχομένως, έκανε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο κ. Ζουράρις ανέφερε πως στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα προτείνει «να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στη φιλοξενία των προσφυγόπουλων».  

Ο υφυπουργός προσέθεσε πως το σχέδιό του βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, ενώ σημείωσε πως η συμμετοχή των ιδιωτικών σχολείων στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων θα είναι κάτι που «θα εξιψώσει το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης».  

Ο κ. Ζουράρις τόνισε πως και στην περίπτωση των ιδιωτικών σχολείων η χρηματοδότηση θα προέρχεται από το κράτος και τα ευρωπαϊκά προγράμματα υποστήριξης των προσφύγων, ενώ δεν απέκλεισε το σενάριο μείωσης της φορολογίας για όσους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα.

Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει το Υπουργικό Συμβούλιο σε αυτή την πρόταση, αλλά και τις αντιδράσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων τα οποία, σημειωτέον, μέχρι στιγμής δεν έχουν προτείνει να αναλάβουν την ευθύνη της ένταξης προσφυγόπουλων στις εγκαταστάσεις και στα προγράμματά τους, κρατώντας, προφανώς, μια ουδέτερη στάση. 

Βέβαια, το ζήτημα της εκπαίδευσης αυτών των παιδιών είναι αρμοδιότητα του κράτους. Μένει αν δούμε, λοιπόν, πώς θα αντιδράσουν οι σύλλογοι γονέων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων απέναντι σε αυτή την πρόταση και αν τελικώς αυτή η ίδια η πρόταση και το ενδεχομένως θετικό αποτέλεσμά της είναι ένα όχημα για να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις εκείνων που λένε «πάρτε τους πρόσφυγες σπίτι σας», αναφερόμενοι στους έχοντες της Εκάλης και του Παλαιού Ψυχικού...

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.