Το υπουργείο Υποδομών «ξεμπλοκάρει» την παράκαμψη Λαγκαδίων

Το υπουργείο Υποδομών «ξεμπλοκάρει» την παράκαμψη Λαγκαδίων

Μάρτιος 31, 2022 - 16:55
2 σχόλια

Το υπουργείο Υποδομών επιταχύνει τη δημοπράτηση του οδικού άξονα Τρίπολης - Βυτίνας - Αρχαίας Ολυμπίας, συνολικού κόστους άνω των 100 εκατ. ευρώ. Και με απόφαση υπουργού Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή, η παράκαμψη των Λαγκαδίων, ένα έργο που καθυστερεί δεκαετίες ολόκληρες, φαίνεται ότι ξεμπλοκάρει.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, που υπογράφεται από τον υπουργό Υποδομών, προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την εύρεση τεχνικού συμβούλου για την παράκαμψη Λαγκαδίων μήκους δέκα χιλιομέτρων που αποτελεί  τμήμα του οδικού άξονα.

Τον Δεκέμβριο του 2021, θυμίζουμε, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό, ενημέρωσε τους πολίτες της Περιφέρειας ότι το έργο της παράκαμψης των Λαγκαδίων δεν ήταν ώριμο μελετητικά, και, ως εκ τούτου, δεν ήταν δυνατόν να χρηματοδοτηθεί. 

Στις 23 Μαρτίου 2022 ο υπουργός υπέγραψε την απόφαση με την οποία ο ανάδοχος θα βοηθήσει το υπουργείο κατά τη διάρκεια της αναθεώρησης των μελετών του έργου που έχουν ολοκληρωθεί από το 2006 και πλέον χρειάζονται επικαιροποίηση. Το εκτιμώμενο κόστος της σύμβασης διάρκειας ενός έτους ανέρχεται στα 80.500 ευρώ και το κριτήριο επιλογής θα είναι η μεγαλύτερη έκπτωση. Οι διεκδικητές της σύμβασης είναι οι «ΓΕΩΕΤΕΡ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ Α.Ε», «ΕΔΑΦΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.», «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΩΝ Ε.Π.Ε» και «ΣΤΑΥΡΟΣ Β. ΤΟΛΗΣ».

Έτσι, ένα μεγάλο έργο για την Αρκαδία φαίνεται ότι «ξεμπλοκάρει» και ξεκινά.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ.


2 Σχόλια

Από το 1980 έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις και οι συσκέψεις για την αυτή την παράκαμψη.Αλλά βλέπεις κάποιοι πολιτικοί δεν ήθελαν να γίνει.Κατά τα άλλα έχουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.