Υπό βροχή η περιφορά του επιταφίου στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης (pics,vid)

Υπό βροχή η περιφορά του επιταφίου στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης (pics,vid)

Απρίλιος 14, 2017 - 18:00
0 σχόλια

Σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης και με αθρόα προσέλευση κόσμου ετελέσθη και εφέτος η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου του Δεκάζειου Γηροκομείου Τριπόλεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, ενώ πλήθος κόσμου παρέστη στη σεμνή τελετή.

Στην ακολουθία αυτή έψαλλε η Χορωδία «Ορφέας» και γέμισε την ψυχή των διαβιούντων του ιδρύματος με θαλπωρή και αγάπη, την οποία απλόχερα δίνουμε ο ένας στον άλλον αυτές τις ημέρες. Οι γέροντες και οι γερόντισσες προσκύνησαν με ευλάβεια τον επιτάφιο και συμμετείχαν με κατάνυξη στο Θείο Πάθος.

Μετά το πέρας της περιφοράς η οποία έγινε παρά την βροχή, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ο κ.κ. Αλέξανδρος έδωσε τις ευχές του για το Πάσχα.

Στην περιφορά του επιταφίου παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού,  ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ. Ρουμελιώτης και Κατσίρης, ο υπεύθυνος Τύπου της Περιφέρειας κ. Γιαννακόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Δ. Παυλής, ο αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου, η εντεταλμένη σύμβουλος του Δεκάζειου Γηροκομείου κυρία Θεοδώρα Μπρακουμάτσου, ο εντεταλμένος αντιδήμαρχος κ. Γεωργανόπουλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τρίπολης κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος, ο πρώην δήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κώστας Τζιούμης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κοσκινάς, κυρία Ζαμπαθά, ο κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του παιδικού σταθμού της Μητρόπολης, και η πολιτευτής κυρία Εύη Τατούλη.

Aκολουθεί βίντεο

Έφη Καστραντά

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr H περιφορά του επιταφίου στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης 2017


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.