ΥΠΕΣΔΑ: Πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας για τους εργαζομένους στους Δήμους;

ΥΠΕΣΔΑ: Πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας για τους εργαζομένους στους Δήμους;

Μάιος 24, 2016 - 16:28
0 σχόλια

Ειδική οδηγία προς τους Δήμους και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, για θέματα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης κ. Κώστας Πουλάκης. Το υπουργείο, συγκεκριμένα, ζητεί από τους Δήμους και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας να του γνωστοποιήσουν έως τις 30 Μαΐου αν απασχολούν γιατρό και τεχνικό ασφαλείας, σύμφωνα με τον νόμο. Σημειωτέον ότι το τελευταίο εξάμηνο έχουν πληθύνει τα εργατικά ατυχήματα κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, γεγονός που έχει ανησυχήσει το υπουργείο. 

H σχετική οδηγία, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3850/2010, όπως ισχύει, καθώς και λοιπών συναφών ρυθμίσεων, καθορίζεται το πλαίσιο της προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στους φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. 

»Στο πλαίσιο της παρακολούθησης της εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου περί Υγείας και Ασφαλείας του προσωπικού των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των Ιδρυμάτων τους, και μέχρι τη Δευτέρα, 30.5.2016, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε εάν στην υπηρεσία σας υπηρετεί ιατρός εργασίας και  τεχνικός  ασφαλείας, αναφέροντας τον αριθμό τους (πλήθος) και το καθεστώς με το οποίο εργάζονται (π.χ. με ανάθεση παράλληλων καθηκόντων σε τακτικό υπάλληλο του φορέα σας, με  ανάθεση  παροχής  ανεξάρτητα των υπηρεσιών σε εξωτερικές υπηρεσίες προστασίας και πρόληψης  κτλ.), και συμπληρώνοντας τον σχετικό πίνακα».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.