Υπέροχη βραδιά στο Κεραστάρι παρατηρώντας τα Άστρα (pics)

Υπέροχη βραδιά στο Κεραστάρι παρατηρώντας τα Άστρα (pics)

Αύγουστος 08, 2016 - 10:14
1 σχόλια

Μοναδικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ, 6 Αυγούστου, στο Κεραστάρι.

Ο σύλλογος Αστροφυσικής  Ασέας με δύο εκλεκτούς προσκεκλημένους επιστήμονες, τον  εξελικτικό βιολόγο Αλέξανδρο Σαρακάκη-MSc και τον δρ Γιώργο Παπαδημητρόπουλο, νευρολόγο, επιστημονικό συνεργάτη του πανεπιστημίου Αθηνών,  ήταν εκεί και ανέπτυξαν προβληματισμούς και σκέψεις σχετικά με το αν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν και «Γιατί ανάμεσα στα αμέτρητα άστρα και τους όμοιους με τη Γη πλανήτες, δεν έχουμε μέχρι στιγμής ανακαλύψει κάποιον άλλον εξωγήινο πολιτισμό».

Στη συνέχεια με τα τηλεσκόπια του συλλόγου παρατήρησαν άστρα, πλανήτες , και  αστρικά σμήνη.  Πραγματικά υπέροχη βραδιά, με πολλή  συζήτηση και ασυνήθιστη εμπειρία που δεν ήθελε κανένας να αποχωρήσει.

Το Κεραστάρι  ευχαριστεί  το Σύλλογο  Αστροφυσικής  Ασέας  για την εξαιρετική βραδιά που  του  χάρισε και ευχόμαστε σύντομα να πραγματοποιεί τέτοιες εκδηλώσεις  και σε δικό του Αστεροσκοπείο που σχεδιάζει να αποκτήσει.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πράγματι, εξαιρετική βραδιά στο κεραστάρι. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε δύο καταπληκτικούς επιστήμονες. Τέτοιες εκδηλώσεις σε μικρά χωριά της Αρκαδίας είναι ένα θαύμα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.