Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Γιώργος Παπανδρέου

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Γιώργος Παπανδρέου

Ιανουάριος 10, 2019 - 18:43
3 σχόλια

Ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του εκτιμά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «ισορροπημένη» και ότι «θα μπορούσε να ήταν και πολύ καλύτερη, αν είχαμε ενώσει όλοι τις δυνάμεις μας».

Ο Γ. Παπανδρέου, καλεί την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που ανοίγουν «με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δίνοντας βάρος στη μεγάλη εικόνα, στο πατριωτικό συμφέρον, και όχι στα μικροκομματικά οφέλη».

Επίσης, σημειώνει πως «η διαίρεση σε πατριώτες και μειοδότες είναι άκρως επικίνδυνη. Δίνει περιθώρια χειραγώγησης σε κάθε είδους συμφέροντα» μιλώντας για μια ιστορική στιγμή, με τη συζήτηση γύρω από τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., σημειώνει πως «διαπραγματεύεται μόνη της, δεν προσπαθεί έγκαιρα να καλλιεργήσει το απαραίτητο πνεύμα εθνικής συνεννόησης και στο τέλος, θριαμβολογεί χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι αυτή η σε γενικές γραμμές ισορροπημένη συμφωνία, βασίζεται στις μακρόχρονες προσπάθειες πολλών άλλων και θα ήταν πολύ χειρότερη αν μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είχαμε δώσει μάχη για σημαντικές κόκκινες γραμμές», προσθέτοντας πως η συμφωνία «θα μπορούσε να ήταν και πολύ καλύτερη, αν είχαμε ενώσει όλοι τις δυνάμεις μας».

Ακόμη, ασκεί και στην αξιωματική αντιπολίτευση που «πασχίζει να αποφύγει το πολιτικό κόστος απομακρυνόμενη ακόμα κι από τη συμφωνημένη εθνική γραμμή. Μια γραμμή που διαμορφώθηκε με τη συνεννόηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης το 2008. Το ΠΑΣΟΚ παραμέρισε τους μικροκομματικούς υπολογισμούς για να συμβάλει στην εθνική αυτή υπόθεση εποικοδομητικά. Σήμερα, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει το αντίθετο. Αθετεί ακόμα και τις δικές της αποφάσεις πασχίζοντας να μην αλλάξει τίποτα. Έτσι, όταν φτάνουν τα δύσκολα, αυξάνει απλά τη στείρα κριτική και τις ρητορικές κορώνες».

Επίσης, λέει «όχι στο όχι της Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν απορρέει από γνήσια πατριωτική στάση αλλά από επιζήμιο οπορτουνισμό».

Για τον Γ. Παπανδρέου, «η προτεινόμενη συμφωνία αποτελεί μια αφετηρία» που «αποτελεί πραγματική ευκαιρία», καθώς «στα Σκόπια υπάρχει μια κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική, μετριοπαθής, φιλοευρωπαϊκή, που κατανοεί ότι, λύση χωρίς αμοιβαίους συμβιβασμούς δεν μπορεί να υπάρξει».

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Αφού τα λεφτά υπάρχουν(ή υπήρχαν), που τα πήγατε κ.κ. Γιώργο μας; Στα Μνημόνια;

Tριάντα χρόνια πολιτικός . Γι αυτό την πήρε και τη σήκωσε την πατρίδα !Στοιχιώδης περισυλλογή και αυτοκριτική . Στο όνομα της δημοκρατίας δεν αφήσατε τίποτα όρθιο !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.