Υπάλληλος του Δήμου Τρίπολης κατηγορείται για πράξη κακοποίησης ζώου

Υπάλληλος του Δήμου Τρίπολης κατηγορείται για πράξη κακοποίησης ζώου

Νοέμβριος 21, 2018 - 12:22
1 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 20 Νοεμβρίου συζητήθηκε εντός ημερήσιας διάταξης το θέμα του διορισμού δικηγόρου για μια υπόθεση στην οποία υπάλληλος του Δήμου Τρίπολης κατηγορείται από ιδιώτη ότι με πρόθεσή του προσπάθησε να βλάψει αδέσποτο ζώο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον πεζόδρομο της Παπαρρηγοπούλου στην Τρίπολη όπου, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα πρωτοδικών Τρίπολης, στις 17 Οκτωβρίου του 2017 ο εν λόγω υπάλληλος πραγματοποιώντας ελιγμούς, και ενώ οδηγούσε όχημα του Δήμου Τρίπολης στον πεζόδρομο, προσπάθησε να βλάψει αδέσποτο ζώο. Όπως αναφέρεται, αυτό συνιστά αρχή κακοποίησης ζώου και η πράξη δεν ολοκληρώθηκε από «εξωτερικά αίτια», που δεν είχαν να κάνουν με τη βούληση του υπαλλήλου.

Ο κ. Κακλαμάνος σχολίασε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος αντιμετωπίζει ανάλογες μηνύσεις, υπενθυμίζοντας την υπόθεση στην οποία ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος έχει βρεθεί κατηγορούμενος επειδή δημιούργησε ψυχολογικά προβλήματα σε σκύλο.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Νόμος είναι πολύ αυστηρός και προβλέπει βαριά χρηματικά πρόστιμα, γι' αυτό και κρίνεται απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Δικηγόρος του Δήμου αν εκτελούσε δημοτική εντολή. Δηλαδή αν έμπαινε σε μια βιτρίνα θα αναλάμβανε ο Δήμος τα περαιτέρω;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.