Υπ. Περιβάλλοντος: Εθνική Στρατηγική για τη βελτίωση των υποδομών ώστε να περπατάμε περισσότερο

Υπ. Περιβάλλοντος: Εθνική Στρατηγική για τη βελτίωση των υποδομών ώστε να περπατάμε περισσότερο

Οκτώβριος 30, 2022 - 11:21
1 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Συχνά είναι τα παράπονα των πολιτών -και εδώ στην Τρίπολη- ότι εμποδίζονται να περπατήσουν στην καθημερινότητά τους, πόσω μάλλον οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, για τους οποίους μια βόλτα χωρίς εμπόδια είναι... όνειρο απατηλό.

Επείγουσα διάταξη για την προστασία του περιβάλλοντος περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Βουλή με τίτλο: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/944 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019 σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και την τροποποίηση της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ και άλλες περιβαλλοντικές διατάξεις».

Ειδικότερα το άρθρο 69 του σχεδίου νόμου αφορά στην Εθνική Στρατηγική για το Περπάτημα.

Με το προτεινόμενο άρθρο προβλέπεται η θεσμοθέτηση Εθνικής Στρατηγικής για το Περπάτημα. Οι υποδομές πεζής μετακίνησης είναι ελλιπείς και μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί ένα οργανωμένο σχέδιο για την ανάπτυξή τους. Η πλειονότητα των πεζών περπατά σε ακατάλληλα σημεία και διαδρομές και το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Επίσης, η πλειονότητα των πολιτών δεν επιλέγει το περπάτημα ως μέσο καθημερινής μετακίνησης και προτιμά να χρησιμοποιεί το ιδιωτικό αυτοκίνητο ή άλλα μηχανοκίνητα μέσα, γεγονός που επιβαρύνει την λειτουργία των πόλεων και των οικισμών (αυξημένοι ρύποι, θόρυβος και γενικότερη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής).

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αυτό που δεν υπάρχει σαν νοοτροπία και συνείδηση, θα μας το "φυτέψει" η οδηγία του κάποιου Υπουργού κλπ κλπ. Όλα θα περάσουν ύπουλα, συμπολίτες μου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.