Υδατοδρόμιο και... ιστιοπλοϊκός όμιλος στη λίμνη Τάκα στην Τρίπολη

Υδατοδρόμιο και... ιστιοπλοϊκός όμιλος στη λίμνη Τάκα στην Τρίπολη

Απρίλιος 24, 2023 - 17:12
19 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Μπορεί η Τρίπολη να μην διαθέτει θάλασσα, αλλά διαθέτει μια λίμνη, η οποία είναι πολύτιμη για την άρδευση των αγροτικών εκτάσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Νίκα, περιφερειάρχη Πελοποννήσου, η Τρίπολη έχει «πεθάνει» ως στρατιωτικό και διοικητικό κέντρο, και πρέπει να φροντίσουμε, αφού ο τουρισμός είναι το μέλλον της περιοχής, μαζί με τις φαρμακοβιομηχανίες που εγκαθίστανται στην Τρίπολη, όπως είπε.

Κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου τη Δευτέρα 24 Απριλίου, ο Θανάσης Πετράκος, απευθυνόμενος στην περιφερειακή αρχή, κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τη λίμνη Τάκα στον Δήμο Τρίπολης και ειδικά με τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο κ. Μάκης Δήμιζας, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Πετράκος, «έχει δώσει και την ψυχή του για τον πρωτογενή τομέα».

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις προτάσεις του ΕΔΩ, οι οποίες έχουν δημοσιευθεί από τις 19 Φεβρουαρίου και για αυτόν τον λόγο ο κ. Πετράκος ρώτησε αν έχει, τελικά, η περιφερειακή αρχή κάποια απάντηση. Ο κ. Πετράκος είπε:

«Τι λέει ο Δήμιζας; Όλα καλά αυτά που κάνετε, αλλά πολύ λίγα. Λέει κάποια πράγματα, ότι καλά είναι αυτά που κάνετε, αλλά η λίμνη Τάκα μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο για όλη την Αρκαδία, και ό,τι έχει να κάνει με τον πρωτογενή τομέα, και για τους αγωγούς όπου υπάρχει πρόβλημα, ώστε να μπορεί να γίνει άρδευση όλης της περιοχής. Το δεύτερο, είναι μια σειρά προτάσεις, που έχουν γραφτεί, για μια ολοκληρωμένη και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Πού βρισκονται τα πράγματα;, ρώτησε ο κ. Πετράκος.

Ο κ. Νίκας είπε: «Η Τρίπολη, το στρατιωτικό και διοικητικό κέντρο, όλα αυτά έχουν τελειώσει. Πρέπει να κρατάμε κόσμο στην Τρίπολη τα Σαββατοκύριακα, και η λίμνη Τάκα πρέπει να γίνει τουριστικό και αθλητικό κέντρο, και αυτό το πρέπει το έχουμε πληρώσει με έργα, κάποια πολύ ακριβά, φυτεύτηκαν πολλά εκατοντάδες δέντρα, και πιστεύω ότι πάρα πολύ γρήγορα, προσπαθούμε να αναπτυχθεί ένας ιστιοπλοϊκός όμιλος για τη λίμνη, επικοινωνούμε με τους αθλητικούς ομίλους, ενώ έχουμε συνεργαστεί και με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, έχουμε αφήσει εκεί πουλιά», είπε ο κ. Νίκας. 

Ολοκληρώνονται οι μελέτες για να γίνει το κεντρικό υδατοδρόμιο της Πελοποννήσου.


19 Σχόλια

Ως διοικητικό κέντρο ο Νίκας έχει σκυλιάσει να την πεθάνει,σίγουρα.Οι δήμαρχοι κ βουλευτές απλά κοιμουνται

Είναι σαφές ότι πολύ θα ήθελε ο Νίκας να "πεθάνει" την Τρίπολη ως διοικητικό κέντρο και να "αναστηθεί" η Καλαμάτα αντίστοιχα. Η Τρίπολη έχει μια ΒΙ.ΠΕ. η οποία έχει την προοπτική να γίνει η μεγαλύτερη της Πελοποννήσου μετά την Πάτρα. Δεν είναι τυχαία η εγκατάσταση των φαρμακοβιομηχανιών εκεί. Μπορούμε να φέρουμε και άλλες επιχειρήσεις όμως. Εκεί είναι η δύναμη της Τρίπολης και του νομού. Να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από το παραγωγικό κομμάτι της Περιφέρειας. Εξάλλου καμία άλλη πρωτεύουσα νομού της Περιφέρειας δεν έχει αντίστοιχες δυνατότητες ή ενδιαφέρον.

Ο Περιφερειάρχης Μεσσηνίας ας αναπτύξει τον τουρισμό στην Μεσσηνία του. Η Αρκαδία να αναπτύξει το παραγωγικό της κομμάτι. Δεν θα ζήσει η Αρκαδία από τον τουρισμό. Ευπρόσδεκτος αλλά μόνο ως κάποιο σχετικά μικρό ποσοστό εσόδων του νομού. Να γίνει ιστοπλοϊκός στην Τάκα. ΟΚ, συμφωνώ, να γίνει. Και η Καλαμάτα έχει ιστιοπλοϊκό. Και; Βάζει τον τουρισμό στο ίδιο επίπεδο με τις φαρμακοβιομηχανίες στην ΒΙ.ΠΕ!!! Δεν έχω μετανιώσει ποτέ μέχρι τώρα τόσο πολύ για ψήφο μου. Στις επόμενες εκλογές ΑΝ τολμούσε να κατέβει ο Νίκας, στην Αρκαδία θα έπρεπε να του δώσουμε ένα "ωραίο" μονοψήφιο ποσοστό.

ΠΑΥΛΟ , ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ . ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ Ο ΝΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ , ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗΣ , ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΤΥΠΟΣ ......ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ .

Θέλει να πεθάνει την Αρκαδία σε όλους τους τομείς. Δεν θα τα καταφέρει όμως, οι Αρκάδες έχουν μεγάλες αντοχές και θα του δώσουν αυτό που του αξίζει στις εκλογές.

ΦΟΥΜΑΡΑ!!!!!! Λέει τα ίδια και τα ίδια εδώ και 4 χρόνια και τίποτα δεν γίνεται (Λίμνη Τάκα, Διοικητήριο, Αθλητικό Κέντρο στη Βυτίνα,......). Μόνο ύβρεις και προσβολές σε κάθε τι Αρκαδικό.

Γιατι δεν συνδέει την Τακα με το Κατακολλο,να δενουν εδω τα Γιοτ,και τα μικρα τουριστικα,και με ενα ρυάκι,να μπορουν να πανε στου Αστρους το λιμανι.Ολα εγω πχια; Λοου μπατζετ εργο λογω εκλογων,αφου και αυτο οπως το υδατοδρομιο στα λογια θα μεινουν.

9:28@@ Να έρθουν YACHTS!! και μικρά τουριστικά από ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΗΛΕΙΑ για να πάνε οι τουρίστες να απολαύσουν. κουνούπια & μύγες & ανοιχτούς υπονόμους και αδέσποτα στο Λισταρχηκο Άστρος! πολύ καλή ιδέα και σχέδιο! είμαστε μαζί σου προχωρά και τα λέμε το 2053!!!!!!

12.08 ψηφίστε με να σάς κάνω την Τακα Μονακό,Γιωτ,Τουριστικα,Τρενακια,Μπαλαρινες,κλοουν και ζωολογικό κήπο θα σας φτιάξω, και θα αφησω και χωρι για τα υδροπλανα,που ονειρευοταν ο Νικας,και αν μεινουν λεφτα θα κανω πιστα Φορμουλα 1.Ψηφιστε με...θα σας εξαφανισωμεν.......

Τραβα σπιτι σου γερο να ξεκουραστεις και ασε την Τριπολη, απο σποντα βγηκες.

Στην Τάκα έκανε περιμετρικά ασφαλτόστρωση >4km, την ώρα που από τις λακούβες στα γύρω χωριά, μας έχουν φύγει τα σφραγίσματα καινοτομία γέφυρες!!

15:44_@ Μεγάλο ΝΕΟ και Μεγάλη επένδυση από τους καμηλιερηδες της Λιβύης και του Μαρόκου θα γίνει τον Ιούλιο 2023 ανακοίνωση έργο τάξεως 75.000.000.€€€€€€€ για κατασκευή Ιπποδρομίου ΚΑΜΗΛΩΝ & ΣΚΥΛΩΝ & Αλόγων { το μεγαλύτερο στην Νότια Ευρώπη! } συνοδευόμενο και από 6 ελικοδρόμια και 4 Ξενοδοχεία 5***** για τους VIP....περισσότερα νέα σε 10-13 εβδομάδες......

Παιδιά βάλτε πρώτα καμία πινακίδα να δείχνει το δρόμο προς λίμνη Τάκα και μετά μας λέτε και τα υπόλοιπα σχέδιά σας

Με τόσες υποσχέσεις/ψέματα είναι να απορεί κάποιος πως κυκλοφορούν στην πόλη και μάλιστα με στυλ χιλίων καρδιναλίων για την θέση που τους τοποθέτησαν οι πολίτες με την ψήφο τους, αντί να καταχωνιάζονται στο λαγούμι τους και να μην σκάνε καθόλου μύτη στον έξω κόσμο. Θράσος μεγάλο.

Γιαυτό και δεν θα έχουν πολιτικό μέλλον, γιατί είναι παρτάκηδες. Ασχολήθηκαν κατόπιν προτροπής συγγενών και φίλων για να τους τακτοποιήσουν.

Γιαυτό και δεν θα έχουν πολιτικό μέλλον, γιατί είναι παρτάκηδες. Ασχολήθηκαν κατόπιν προτροπής συγγενών και φίλων για να τους τακτοποιήσουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.