Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι στα Βαλτετσοχώρια κατά της μονάδας παραγωγής ζωοτροφών

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι στα Βαλτετσοχώρια κατά της μονάδας παραγωγής ζωοτροφών

Μάιος 25, 2021 - 19:05
3 σχόλια

Αναστάτωση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πιθανή εγκατάσταση μονάδας παραγωγής πρώτης ύλης ζωοτροφών – αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων στο χωριό Αθήναιο δήμου Τρίπολης.

Να αναφέρουμε ότι αύριο είναι προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, το θέμα  «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: Μονάδα παραγωγής πρώτης ύλης ζωοτροφών – αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων και υλικών κατηγορίας 3 (rendering), στη θέση ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΠΑΣΤΑ ΤΚ Αθήναιου του Δ Τρίπολης της ΠΕ Αρκαδίας, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας FARGECO HELLAS ΕΠΕ».

Η κοινή γνώμη τάσσεται κατά του έργου και ήδη οι κάτοικοι των χωριών του πρώην δήμου Βαλτετσίου, οι φορείς, οι σύλλογοι και οι πρόεδροι των σωματείων της περιοχής, ετοίμασαν μια επιστολή διαμαρτυρίας με την οποία ζητούν να απορριφθεί το αίτημα εγκατάστασης της μονάδας, λόγω κακού ιστορικού της εταιρίας, λόγω του ότι η μονάδα πρόκειται να γίνει σε περιοχή υψηλής παραγωγικότητας με καλλιέργειες και επειδή η περιοχή έχει το μεγαλύτερο υδροφόρο ορίζοντα της Πελοποννήσου.

Με την ακόλουθη επιστολή, οι παραπάνω ζητούν από το περιφερεριακό συμβούλιο να απορρίψει το θέμα και να γίνει ονομαστική ψηφοφορία από τους συμβούλους.

 

Επιστολή κατοίκων by Arcadiaportal.gr on Scribd

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Ω άνδρες Αθηναίου! όταν οι κάτοικοι της περιχής μιλούσαν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του σκουπιδοεργοστασίου της Παλαιόχουνης εσείς τηρούσατε ''σιγή ιχθύος'' και το θεωρούσατε ''αναπτυξιακό έργο''. Ποιός ξέρει, ίσως και το εν λόγω εργοστάσιο να φέρει ανάπτυξη στην περιοχή....

Μετά σου λέει να έρθουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Όταν κάνει αυτό το λάθος η επιχείρηση λοιπόν και έρχεται , ξαφνικά η επιχείρηση έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αρνητικά και ούτε 1 θετικό , άρα δεν την θελουμε . Δηλαδή, τι ακριβώς περιμένετε να έρθει στο Αθήναιο και οπουδήποτε άλλου ώστε να επενδύσει στον τόπο σας; Εργοστάσιο της Ferrari? Δεν λέτε που θα έρθει στο χωριό σας και θα δουλέψουν και 5 νέοι και δεν θα φύγουν και αυτοί όπως και άλλοι. Τέλος πάντων , εσείς ξέρετε καλύτερα , αλλά να μην είστε αχάριστοι ....

Δηλαδή η βιοτεχνία ζωοτροφών που πρέπει να γίνει μέσα στην πόλη; και πως θα τρεφεστε εσείς......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.