«Ξέμεινε» από πολιτιστικές εκδηλώσεις η Βόρεια Κυνουρία

«Ξέμεινε» από πολιτιστικές εκδηλώσεις η Βόρεια Κυνουρία

Ιούλιος 19, 2019 - 11:48
0 σχόλια

Για τις εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη Βόρεια Κυνουρία μίλησε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς σε συνέντευξή του στο AstrosNews.gr.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι αισθητά λιγότερες σε αριθμό, αφού αρκετές από τις διοργανώσεις των προηγούμενων χρόνων δεν θα υλοποιηθούν.

Όπως ανέφερε, ο δήμος εφέτος θα εκτελέσει τις εκδηλώσεις αυτές που προκύπτουν από την έγκριση χρηματοδότησης του προγράμματος Leader και αυτές αφορούν το καθιερωμένο “Estella Festival”.

«Γνωρίζουμε ότι η περίοδος αυτή είναι μεταβατική ενόψει της αλλαγής της δημοτικής αρχής από 1η Σεπτεμβρίου και κρίνουμε ότι δεν πρέπει να εκτελέσουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις ο προϋπολογισμός των οποίων είναι μεν δεσμευμένος για την εκτέλεση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, όμως αυτός καταψηφίστηκε από τη νέα δημοτική αρχή».

Η μη έγκριση των λοιπών εκδηλώσεων οδήγησε τη δημοτική αρχή στο να διοργανώσει μόνο το «Estella Festival» το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, στο θέατρο του Παραλίου Άστρους, στο Καστράκι της Μελιγούς και στον Άγιο Ανδρέα.

Επίσης η δημοτική αρχή συνδιοργανώνει εκδηλώσεις με τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου.

Ο δήμος είχε εφαρμόσει τη λογική να συνδιοργανώνει τις εκδηλώσεις με τους πολιτιστικούς συλλόγους. Έτσι μοιράζονταν στους 29 Συλλόγους της περιοχής το ποσό των 11.000 ευρώ προκειμένου αυτοί να εκτελέσουν τις δράσεις τους καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Πηγή: astrosnews.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.