Ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Μάρτιος 11, 2024 - 08:45
2 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Στα τέλη Μαρτίου θα ανοίξει φέτος η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις.

Για πρώτη φορά φέτος, περίπου 1 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές θα δουν προσυμπληρωμένη τη φορολογική τους δήλωση. Έτσι δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια καθώς θα πραγματοποιηθεί αυτόματα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ωστόσο, αν οι ίδιοι δεν έχουν υποβάλει την φορολογική τους δήλωση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, τότε η ΑΑΔΕ θα τις υποβάλλει αυτόματα  στην εκπνοή της προθεσμίας. Ο στόχος είναι να μην επιτρέπεται σε  κανέναν από τους φορολογούμενους  να υποβάλει εκπρόθεσμη την  αρχική δήλωση. 

Μέχρι τις 30 Ιουνίου-2024 θα πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Και οι λογιστές στο τέλος Ιουλίου μετά από την δεύτερη παράταση θα ζητούν και τρίτη παράταση ως τον Σεπτέμβριο.

Κανονικά δε θα έπρεπε να ζητούν καθόλου παράταση για μια εκκρεμότητα δική σας. Δικη σας υποχρέωση είναι και δικά σας το οποία πρόστιμα. Αλλά, είναι μ...κες και δίνουν και την ευκαιρία για ειρωνικά σχόλια. Ηθελέ στα και παθές τα όμως....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.