Ξεκινά η μάχη για την προεδρία της ΝΔ

Ξεκινά η μάχη για την προεδρία της ΝΔ

Οκτώβριος 02, 2015 - 10:15
3 σχόλια

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 18:00 κλείνουν οι υποψηφιότητες για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Και ο Ευ. Μεϊμαράκης, από το «ήξεις αφήξεις» όπου βρισκόταν, κατέθεσε πρώτος τις 50 υπογραφές που είναι απαραίτητες, προκειμένου να υποβάλει την υποψηφιότητά του.

Από την άλλη πλευρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ανέφερε ότι έχει συγκεντρώσει 45 υπογραφές -και η προθεσμία εκπνέει.

Έτσι, ενώ άλλοι ανακοίνωναν την υποψηφιότητά τους στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και μέσω δηλώσεων, ο Ευ. Μεϊμαράκης πρώτος κατέθεσε την υποψηφιότητά του, συνοδευόμενη από τις 50 υπογραφές το απόγευμα της Πέμπτης. Αναμένεται έως το μεσημέρι της Παρασκευής να καταθέσουν υποψηφιότητες και υπογραφές ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
     
Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», «ο κ. Γεωργιάδης, όπως και οι κύριοι Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας, συναντήθηκαν την Πέμπτη με τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μια μέρα νωρίτερα είχε δεχθεί και τους βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη και Βασίλη Κικίλια που φερόταν ως πιθανοί διεκδικητές της αρχηγίας, αλλά εν τέλει αποσύρθηκαν, ίσως επειδή οι συσχετισμοί δεν ήταν ευνοϊκοί για τους σχεδιασμούς τους. Ο κ. Σαμαράς, όπως μεταδίδουν συνεργάτες του, δεν εμπλέκεται στη διαδικασία και μόνο μέλημα του είναι η ενότητα της παράταξης. Η δημοσιοποίηση, ωστόσο, των συναντήσεων μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά για την επιδίωξη του κ. Γεωργιάδη να συγκεντρώσει τις υπογραφές που χρειάζεται».

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
    
Οι υποψηφιότητες θα οριστικοποιηθούν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ωστόσο το ζήτημα από εδώ και πέρα είναι ο καθορισμός της ημερομηνίας για την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης έχει εκφράσει την επιθυμία οι εκλογές να γίνουν στις 18/10, ωστόσο οι άλλοι υποψήφιοι θεωρούν ότι το διάστημα των δύο εβδομάδων δεν επαρκεί, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν την παράταξη.

Για παράδειγμα, ο κ. Μητσοτάκης έχει προτείνει οι εκλογές να λάβουν χώρα στις 15 Νοεμβρίου, αλλά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας διαφωνεί ως προς τη διεξαγωγή τους σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

Ο κ. Τζιτζικώστας σε ανάρτησή του στο Facebook επεσήμανε ότι «πρέπει να υπάρχει ικανός χρόνος να ακουστούν οι προτάσεις και το σχέδιο του κάθε υποψηφίου Προέδρου για τη Νέα Δημοκρατία και να υπάρχουν εκλογικά κέντρα σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της χώρας», ενώ παράλληλα πρότεινε την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, που απαρτίζεται από 13 μέλη, με πρόεδρό της τον Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ.ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΕΡΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ.ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.