Ξανά η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στο τραπέζι...

Ξανά η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στο τραπέζι...

Σεπτέμβριος 05, 2016 - 13:51
2 σχόλια

Ειδική συνεδρίαση το προσεχές διάστημα για τα αυτονόητα θα πραγματοποιηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Διότι η συνεδρίαση θα έχει αντικείμενο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο οποίος υπάρχει ως νόμος αλλά δεν εφαρμόζεται...

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που συμμετείχε την περασμένη Πέμπτη στη συζήτηση που έγινε για το νομοσχέδιο για τα καπνικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΕ, Στέφανος Φούσας και ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Τσιούφης, ζήτησαν να γίνει ειδική συνεδρίαση για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου, παρουσία των επιστημονικών φορέων, προκειμένου να εκφράσουν επίσημα την άποψή τους και τις προτάσεις τους για το επίμαχο θέμα.

Ο πρόεδρος επεσήμανε για ακόμα μία φορά το πάγιο αίτημα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά και για μια εθνική πολιτική πρόληψης υγείας, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά η συνήθεια του καπνίσματος στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.

Επίσης, η χαρακτήρισε το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως «Δούρειο Ίππο» που οδηγεί στο κάπνισμα και ότι κύριος στόχος είναι συνολικά η αποτροπή της συνήθειας του καπνίσματος.

Ο αντικαπνιστικός νόμος υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται. Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά, αλλά δίχως συστηματικούς ελέγχους στους δημόσιους χώρους και την επιβολή των προστίμων που προβλέπονται, ενδεχομένως και του χρόνου να ζητήσει ο ΕΚΕ ακόμα μία ειδική συνεδρίαση για τα αυτονόητα... 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Να εφαρμοστεί και να πέσουν κεφάλια σε όσους δεν τον εφαρμόζουν...Γιατί δεν μπορεί βρε αδερφέ οι καπνιστές να θεωρούν ρατσιστική τη συμπεριφορά των μη καπνιστών απέναντί τους, από την άλλη όμως εγώ που δεν καπνίζω να πρέπει σε όποιο κατάστημα εστίασης ή καφετέρια πάω να εισπνέω με το έτσι θέλω τον καπνό και να σκυλοβρωμάνε τα ρούχα μου, μόνο και μόνο γιατί δεν υπάρχει πουθενά μαγαζί που να μην καπνίζουν! Έλεος δηλαδή! Πρέπει όπου πάμε να τσικνιζόμαστε και να λιβανιζόμαστε υποχρεωτικά, εξαιτίας των θεριακλήδων; Ρε να τους κόψουν τον κ@λο, μπορούν; Πολύ θα το ευχαριστηθώ!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.